Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΙΡΑΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ: «ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ “ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ”»

Με μια πρωτοφανή σε δύναμη αεροπορική επιδρομή συνέχισε η Τουρκία τις επιθέσεις της εναντίον των ανταρτών του κουρδικού κόμματος του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ, βάζοντας νέα φωτιά στην περιοχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της Βουλγαρίας πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στη Σόφια και άλλες πόλεις διαμαρτυρόμενοι για τη σχεδιαζόμενη, πολλοστή αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος | AP PHOTO/ VALENTINAPETROVA
30.07.2015, 15:00

Διαβάστε το ολόκληρο...

Περισσότερες από 100 (110 για την ακρίβεια) παραλίες, ανάμεσά τους ο Σίμος στην Ελαφόνησο, η Γιάλοβα στην Πύλο και πολλές στο Ιόνιο και την Δυτική Ελλάδα είναι αυτές που περιλαμβάνονται στην περιουσία του ΤΑΙΠΕΔ , η οποία μεταβιβάζεται στο νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και λογικά ξαναμπαίνουν σε τροχιά πώλησης, εκτός αν υπάρξει διαφορετική πολιτική απόφαση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

EPA/MAXIM SHIPENKOV
«Εάν η κατασκευή δεν ξεκινήσει σύντομα, είναι προφανές ότι ο προγραμματισμός θα πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ (φωτ. αρχείου).
Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Τουρκία βρίσκεται σε κίνδυνο να καθυστερήσει εάν η αρχική συμφωνία δεν υπογραφεί σύντομα από τις δύο πλευρές, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας της Ρωσίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/MURAD SEZER
Σε 16 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν επτά τουρκικά αεροσκάφη, δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, στην περιοχή του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Ένας σχηματισμός από έξι αεροσκάφη και ένα μεμονωμένο πραγματοποίησαν επίσης δύο παραβάσεις ενώ όλα όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Nαυτεμπορική

Διαβάστε το ολόκληρο...

Να γίνει σεβαστή από όλους η βούληση του ελληνικού λαού, όπως εκδηλώθηκε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και να διακοπεί η μνημονιακή πορεία «καταστροφής και υποδούλωσης», το «πρόγραμμα δολοφονίας της Ελλάδας» και «εξανδραποδισμού του ελληνικού λαού».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αθήνα
O αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης προκάλεσε την Τετάρτη σάλο καθώς απαίτησε χωρίς περιστροφές από μια βουλευτίνα του φιλοκουρδικού κόμματος, που προσπάθησε να πάρει τον λόγο στο κοινοβούλιο, «ως γυναίκα, να σιωπήσει». Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στην Αγκυρα με επίκεντρο «τον πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» που κήρυξε η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση εναντίον των Κούρδων ανταρτών και των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε το ολόκληρο...


INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Υπεραμυνόμενος των ενεργειών της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τυπικά είχαμε την ελευθερία να επιλέξουμε μόνοι μας αν θα αποδεχθουμε τις προτάσεις των δανειστών ή αν θα επιλέξουμε μόνοι μας την καταστροφή μας.
Έκκληση στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει ο «παραλογισμός του ιδιότυπου δυϊσμού» στην Κοινοβουλευτική Ομάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ επιτέθηκε εναντίον του φυλακίου της στρατοχωροφυλακής, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γκαμπάρ, στο Γκιομέτς του Σίρνακ.
Η επίθεση έγινε σήμερα το πρωί.
Το τουρκικό ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα λέει τα εξής:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πριν λίγες ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα για το δυστύχημα του ελληνικού F-16 της 341 Μοίρας στην ισπανική αεροπορική βάση του Albacete στις 26 Ιανουαρίου 2015, που κόστισε τη ζωή στους Σμηναγούς (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανάσιο Ζάγκα, καθώς και σε εννέα Γάλλους στρατιωτικούς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Τον Πρέσβη Δρ. Κυριάκο Κούρο αποφάσισε να διορίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ως νέο Πολιτικό Προϊστάμενο της ΚΥΠ, μετά την πρόσφατη παραίτηση από τη θέση, του Ανδρέα Πενταρά. Αυτό αναφέρουν στη MAXHdefence.com καλά πληροφορημένες πηγές που πρόσκεινται στο Νίκο Αναστασιάδη και γνωρίζουν πολλά. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καταλήξει στην απόφαση του και αναμένεται απλώς η τυπική πλέον δημόσια ανακοίνωση του διορισμού Κούρου στη θέση του Πολιτικού Προϊσταμένου της ΚΥΠ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νέα Υόρκη: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτηση ομόφωνα το ψήφισμα 2234 με το οποίο ανανεώνει για ακόμη 6 μήνες, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2016, τη θητεία της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.
Το ΣΑ παροτρύνει τις πλευρές να κατανοήσουν τη σημερινή ευκαιρία με αποφασιστικότητα για να εξασφαλίσουν μια συνολική διευθέτηση και καλεί τους δύο ηγέτες να καταβάλλουν προσπάθειες για περαιτέρω εργασία για την επίτευξη συγκλίσεων στα βασικά θέματα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κλιμάκωσε τις επιχειρήσεις στο διπλό μέτωπο εναντίον Τζιχαντιστών και Κούρδων η Τουρκία, ενώ από χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στη διάθεσή τους τη βάση του Ιντζιρλίκ. Ο νέος τουρκικός πόλεμος κατά των Κούρδων μαίνεται πλέον και στο εσωτερικό, ενώ η Γερμανία προειδοποιεί για επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη.Εφτασαν στη βάση του Ιτζιρλίκ τα πρώτα αμερικανικά μαχητικά, τα οποία, σύμφωνα με τις μεταδόσεις τουρκικών μέσων, θα απογειωθούν για τις πρώτες επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου, στο Ιράκ, αργά απόψε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Την αγωνία τους για τα νέα σκληρά μέτρα σε φορολογικό και ασφαλιστικό εκφράζουν οι έλληνες αγρότες εκτιμώντας πως θα αποτελέσουν ουσιαστικά την «ταφόπλακα» για τον αγροτικό κόσμο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Sputnik
Μόλις μια εβδομάδα μετά την επιτυχημένη - και άκρως κατατοπιστική για τα δυτικά ΜΜΕ - επίσκεψη των γάλλων βουλευτών στην Κριμαία, σειρά έχει μια ιταλική αποστολή.
Μια ομάδα 8-10 ιταλών βουλευτών ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να επισκεφθεί τη ρωσική χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ελένα Τσερνιένκο, Kommersant
Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών για αντιτρομοκρατικά θέματα, στρατηγός Ολέγκ Σιρομόλοτοφ μιλάει για τα προβλήματα που υπάρχουν παγκοσμίως στον τομέα της ασφάλειας, και για τις δυνατότητες συνεργασίας Μόσχας-Ουάσιγκτον.
Ο στρατηγός Ολέγκ Σιρομόλοτοφ διορίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών για αντιτρομοκρατικά θέματα το φετινό Μάρτιο, αναλαμβάνοντας μια θέση, η οποία δεν υπήρχε μέχρι σήμερα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βέτο στην προσπάθεια ίδρυσης ενός διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για την πτώση του Boeing 777 στην Ανατολική Ουκρανία, άσκησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ρωσία.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής ψηφοφορίας, σχετικά με την πρόταση δημιουργίας ενός ειδικού δικαστηρίου για τους υπεύθυνους της αεροπορικής τραγωδίας, 11 χώρες τάχθηκαν υπέρ της πρότασης, τρεις απείχαν, ενώ η Ρωσία καταψήφισε.
Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ με 298 επιβάτες, καταρρίφθηκε και συνετρίβη σε ουκρανικό έδαφος, τον Ιούλιο του 2014.
Πηγή: AMΠΕ, Reuters, Nαυτεμπορική

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατηγορείται το Ισραήλ από την Διεθνή Αμνηστία εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2014 στη Λωρίδα της Γάζας.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο AP σε τηλεγράφημά του αναφέρει ότι το καλοκαίρι του 2014, όταν είχε ξεσπάσει πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιθέσεις ως αντίποινα για την αιχμαλωσία ενός στρατιώτη της χώρας, με αποτέλεσμα 135 άμαχοι Παλαιστίνιοι να χάσουν τη ζωή τους σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Ταντζού Μπιλγκίτς υπογράμμισε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως η συμφωνία για τη βάση του Ιντσιρλίκ αφορά μόνο τη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και δεν περιλαμβάνει επιχειρήσεις αεροπορικής υποστήριξης των κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία.
Εγκρίθηκε η συμφωνία Τουρκίας - ΗΠΑ για τη χρήση της αεροπορικής βάσης του Ιντσιρλίκ από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Ομάδας Εργασίας που συγκροτήθηκε με Απόφαση του Πρύτανη, Καθηγητή Στέφανου Γκρίτζαλη, κατόπιν εισήγησης του πρώην Πρύτανη κ. Θεμιστοκλή Λέκκα, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με σκοπό τη διερεύνηση των προϋποθέσεων εγγραφής σε Τμήματα του Ιδρύματος των αιτούντων άσυλο στη χώρα μας

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Γιώργου Καραμπελιά

Εν τέλει, ο Γιάννης Βαρουφάκης αποκαλύπτει τον Αλέξη Τσίπρα. Δηλώνει πως, σύμφωνα με εντολή του τελευταίου, από τον περασμένο Δεκέμβριο, προετοίμαζε μυστικό σχέδιο για το πώς θα ελέγξει κρυφά τις καταθέσεις όλων των Ελλήνων έτσι ώστε να μπορεί, μέσα σε μία μέρα, να μετατρέψει το νομισματικό σύστημα της χώρας και να περάσει από το ευρώ στη δραχμή, χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι οι πολίτες της χώρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το θέμα της συνεκμετάλλευσης φυσικού αερίου συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση Αναστασιάδη - Νετανιάχου, καθώς επίσης και πολύ συγκεκριμένα θέματα ενέργειας αλλά και οι προεκτάσεις στον τομέα της εκμετάλλευσης.
Μέσα στο φθινόπωρο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, του πρωθυπορυγού Αλέξη Τσίπρα και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προπαρασκευαστική εργασία θα γίνει από τους υπουργούς Εξωτερικών των τριών χωρών, οι οποίοι θα συναντηθούν τον Σεπτέμβριο στην Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

VOLTAIRE NETWORK | 28 ΙΟΥΛΊΟΥ 2015
Ο στρατηγός John Allen [ 1 ], ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Ομπάμα στην Παγκόσμια Συμμαχία κατά της Daesh, εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Προέδρου Ομπάμα από τη Ουάσιγκτον (έφυγε στις 24/7 στην Αφρική μετά την τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ερντογάν) για να επιβεβαιώσει στον πρόεδρο της Τουρκίας ότι μπορεί να δημιουργήσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία σε βάθος 90 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το βιβλίο «Η σύγχρονη Αλβανία» [ ‘Shqipëria Moderne’ ]- Από τη δικτατορία στη Δημοκρατία»,  συνεχίζει να έλκει την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Ο συγγραφέας του βιβλίου ο Fred Abrahams, σύμβουλος του Human Rights Watch, δήλωσε στην «Huffington Post», ότι οι ΗΠΑ έκαναν ένα μεγάλο λάθος στην Αλβανία στις αρχές της δημοκρατίας- αρχές του ’90.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΕΙΚΟΝΑ---Γερμανία,-ΗΠΑ,-Ελλάδα.ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
Υπάρχουν ρεαλιστικές λύσεις για τα προβλήματα της οικονομίας μας, τις οποίες ασφαλώς γνωρίζουν αυτοί που αποφασίζουν για το μέλλον μας – οι οποίοι όμως συγκρούονται μεταξύ τους, με την Ελλάδα στο επίκεντρο της διαμάχης τους

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ
Έπειτα από 30 χρόνια που παρέμεινε εγκάθειρκτος στις ΗΠΑ, ο Τζόναθαν Πόλαρντ, ο Ισραηλινός κατάσκοπος, πρόκειται να αποφυλακιστεί.
Την είδηση της επικείμενης αποφυλάκισής του υποδέχθηκε με ικανοποίηση χθες ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δήλωση μετά την απόπειρα μεταναστών να περάσουν τη σήραγγα της Μάγχης
Λονδίνο
Τη δέσμευση ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πράξει ό,τι μπορεί για την καταπολέμηση της μεταναστευτικής κρίσης δήλωσε ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, μετά την μαζική απόπειρα μεταναστών να περάσουν τη σήραγγα της Μάγχης, κοντά στο Καλέ στη βόρεια Γαλλία, επιχειρώντας να φτάσουν στη Βρετανία. Ο Κάμερον επιβεβαίωσε την επιπλέον χρηματοδότηση με 7 εκατομμύρια λίρες για νέα περίφραση στον τερματικό σταθμό της σήραγγας της Μάγχης, ενώ χαρακτήρισε κατάσταση στο Καλέ «άκρως ανησυχητική».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ευρωζώνη έχει αποκτήσει ένα «Γερμανικό» πρόβλημα. Οι πολιτικές παρασιτικής γειτνίασης της Γερμανίας καθώς και η ευρύτερη αντιμετώπιση της κρίσης απο μέρους της, έχουν αποδειχτεί καραστροφικές. Επτά χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, η οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται σε χειρότερο σημείο απ” ότι βρισκόταν η οικονομία της Ευρώπης κατά τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Το τρίπτυχο ενέργεια - άμυνα - ασφάλεια και οι προοπτικές ενίσχυσης της περιφερειακής συνεργασίας σε αυτούς τους τομείς βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε χθες στη Λευκωσία ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπένιαμιν Νετανιάχου, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Μεγαλόνησο.
Η επίσκεψη αποτελεί τον τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα βημάτων προσέγγισης στον άξονα Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας, που τα τελευταία χρόνια έχουν πυκνώσει και εντατικοποιήσει τις επαφές τους, διεκδικώντας την αναβάθμιση του ρόλου της μεταξύ τους συνεργασίας ως παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Interfax
Η Ρωσία έχει αποδειχθεί ως μια μεγάλη ναυτική δύναμη και το ναυτικό της χώρας εγγυάται την επιτυχία της αμυντικής ικανότητας της, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Η Πατρίδα μας έχει αποδειχθεί ως μια μεγάλη θαλάσσια δύναμη χάρη στο θάρρος των ναυτικών της, το ταλέντο των ναυπηγείων της, την τόλμη των διάσημων εξερευνητών, τους πρωτοπόρους και τους ναυτικούς ηγέτες. Για εμάς αυτή η θέση είναι μια μεγάλη ευθύνη στην ιστορία, στους προγόνους μας που έχτισαν την θαλάσσια δόξα της Ρωσίας και, φυσικά, στις μελλοντικές γενιές στις οποίες θα πρέπει να αφήσουμε ένα σύγχρονο και ισχυρό ναυτικό», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε ομιλία του στο Στόλο της Βαλτικής για την Ημέρα του Ναυτικού, που γιορτάστηκε στις 26 Ιουλίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αλεξέι Λοσάν, RBTH

Παρά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εναλλακτικές δυνατότητες προμήθειας αερίου της Ευρώπης, μέσω των Βαλκανίων, η Gazprom δεν σκέφτεται να αλλάξει τους σχεδιασμούς της στην περιοχή μας. Ως γνωστόν, σχεδιάζει αγωγό, στον οποίο θέλει να μετάσχει και η Αθήνα.
Πηγή:Μιχαήλ Φομιτσιόφ / RIA Novosti

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στο «Αa1» η αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

EPA/ANDREW GOMBERT
Η αξιολόγηση «Αa1» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) είναι θωρακισμένη έναντι μίας πιθανή αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s. 
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πιστοληπτική ικανότητα του EFSF δεν θα επηρεαστεί από τυχόν, μελλοντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, καθώς η αξιολόγησης του εδράζεται στην ισχύ των κρατών - μελών της Ευρωζώνης, τα οποία λειτουργούν ως εγγυητές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον 61χρονο Γουέι Τσεν αφορούν ψευδείς δηλώσεις και καταστροφή υπολογιστών του στρατού (φωτ. αρχείου).
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης απήγγειλε χθες κατηγορίες σ' έναν πρώην στρατιωτικό της Κίνας για αντιγραφή απόρρητων φακέλων από δίκτυο αμερικανικών υπολογιστών ενόσω δούλευε ως εξωτερικός συνεργάτης σε στρατιωτική βάση στο Κουβέιτ, το 2013.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης (φωτ. αρχείου).
Μηνύματα ενότητας έστειλαν Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά από παρακολούθηση παράστασης στον Πύργο του Οθέλλου στην Αμμόχωστο.

«Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά» δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Μόνο ενωμένοι έχουμε μέλλον», είπε από την πλευρά του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

A file picture shows US Air Force F-15 fighter planes rolling into position at the NATO Airbase in Incirlik, southern Turkey. EPA

Ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού τουρκικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορήσει για δεσμούς με “τρομοκρατικές οργανώσεις”, αρνήθηκε σήμερα πως το κόμμα του έχει πράξει κάτι επιλήψιμο και υπογράμμισε πως τιμωρείται μόνο και μόνο λόγω της επιτυχίας του στις εκλογές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ειδικότερα, στον εθνικό εναέριο χώρο εισήλθαν ένας σχηματισμός από έξι αεροσκάφη και ένα μεμονωμένο, δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα ενώ καταγράφηκαν και τρεις παραβάσεις (φωτ. αρχείου).
Σε επτά παραβιάσεις του εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα επτά τουρκικά αεροσκάφη στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νότιοανατολικό Αιγαίο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βρυξέλλες
Το διπλό μέτωπο που έχει ανοίξει με PKK και τζιχαντιστές φέρνει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, Τρίτη, σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες.
Απεσταλμένοι από τις 28 χώρες του ΝΑΤΟ θα καθίσουν στο τραπέζι, κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, για να συζητήσουν την τουρκική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και κατά των Κούρδων αυτονομιστών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 
Από τον Πάνο Καμμένο ως τη Νάντια Βαλαβάνη - Ο «μύθος» για τη χρήση του, η απαγωγή των Πακιστανών και η εξουδετέρωσή του
Ενας «αστικός μύθος» που κλείνει τουλάχιστον 12 χρόνια αναπαραγωγής και διάδοσης έχει δημιουργηθεί γύρω από τα περιώνυμα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ που

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ΓΓΠΣ και προσωπικά ο Γενικός Γραμματέας, δεν έχουν σχεδιάσει ή επιχειρήσει, επέμβαση στα συστήματα

Αποστάσεις από τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη θύελλα που προκάλεσαν τα όσα είπε περί "υποκλοπής" των ΑΦΜ από το Taxis παίρνει ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης, κ. Μ. Χατζηθεοδώρου, αντιλαμβανόμενος τις ευθύνες που υπάρχουν και το μπλέξιμο (ακόμη και ποινικό) που έχει δημιουργήσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον στόχων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), οι αντάρτες του ΡΚΚ απαντούν με σειρά επιθέσεων στο σύνολο της επικράτειας του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χρήστος Ιακώβου
Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών
Το 1956, μεσούντος του ελληνικού ένοπλου αγώνα για την Ένωση της Κύπρου με τη Ελλάδα, ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Ατνάν Μεντερές απεφάσισε να προσλάβει ως μόνιμο σύμβουλο του τουρκικού κράτους τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου και βουλευτή του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Νιχάτ Ερίμ, και να του αναθέσει τη σύνταξη ενός στρατηγικού σχεδίου επί του οποίου θα στηριχθούν οι μακροχρόνιες επιδιώξεις της Τουρκίας στο Κυπριακό Ζήτημα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Δημήτρη Χατζηνικόλα
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Η Αριστερή Πλατφόρμα θέλει άμεση συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και Διαρκές συνέδριο με τη σύνθεση του συνεδρίου του 2013, η πλευρά της ηγεσίας επιθυμεί ανοιχτό Συνέδριο με νέα σύνθεση και Κεντρική Επιτροπή μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέραν των τριών ωρών διήρκησε η τελευταία πριν από τις διακοπές του Αυγούστου συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων Νίκου Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.
Οι ηγέτες, σύμφωνα με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ για το Κυπριακό Έσπερν Μπαρθ Έιντε, συνέχισαν την πρόοδο στις συνομιλίες με κοινό όραμα την ενωμένη Κύπρο.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στο εδαφικό και το περιουσιακό και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία είναι σεβαστό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μια νέα μελέτη του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών, η οποία προχωρεί σε σύγκριση των στρατιωτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα, υποδεικνύει ότι δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές αριθμητικές αλλαγές τα τελευταία 10 χρόνια.
Σύμφωνα με τις ενδείξεις του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών μελετών, η Τουρκία εξακολουθεί να διατηρεί την υπεροχή έναντι της Ελληνοκυπριακής πλευράς, χωρίς όμως να σημειώνονται σημαντικές αλλαγές από το 2002, παρά τις σημαντικές περικοπές στους προϋπολογισμούς του Κυπριακού Κράτους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Νεκρός έπεσε στις 22:30 χθες από σφαίρες αγνώστων ο Φρούραρχος της Επαρχίας Μαλαζγκιρτ, του νομού μους, ταγματάρχης της Στρατοχωροφυλακής, Αρσλάν Κουλακσίζ.
Ο Κουλακσίζ επέβαινε στο ΙΧΕ αυτοκίνητό του μαζί με τη γυναίκα και την κόρη του και πήγαινε από το γραφείο στο σπίτι του. Τα ακολουθούσαν δυο αυτοκίνητα, από τα οποία οι επιβαίνοντεςς πυροβόλησαν εναντίον του αυτοκινήτου του Τούρκου αξιωματικού. Από τα διασταυρούμενα πυρά έπεσε νεκρός ο ταγματάρχης, ενώ τραυματίστηκε η κόρη του.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ταγματάρχης κατέβηκε από το αυτοκίνητό του τη στιγμή που είχε παρουσιάσει βλάβη και τότε δέχτηκε την επίθεση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
Όλοι θα διαπιστώνουν τον τρόπο, με τον οποίο δηλητηριάζουν, αποπροσανατολίζουν και χειραγωγούν την κοινή γνώμη τα ΜΜΕ, με τη βοήθεια των σκανδαλωδών «ήξεις αφήξεις» του πρώην υπουργού οικονομικών – με ένα δήθεν σχέδιο επιστροφής στη δραχμή το οποίο, εάν δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, πρόκειται για ένα εντελώς κακόγουστο «video game».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι κ.κ. Αναστασιάδης και Ακιντζί θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την 1η Σεπτεμβρίου (φωτ. αρχείου).
Σεβαστό θα γίνεται το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία συμφώνησαν στην σημερινή τετράωρη συνάντηση τους, την τελευταία πριν από την ανάπαυλα των θερινών διακοπών, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί.
Μετά την συνάντηση, ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Έσπεν Μπάρθ Άϊντε, ανέγνωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «οι εκτοπισμένοι ιδιοκτήτες και οι σημερινοί χρήστες θα έχουν διάφορες επιλογές σχετικά με τις απαιτήσεις τους στις επηρεαζόμενες περιουσίες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ 
«Μας φάγατε ρε αδέλφια…» Αυτές ήταν οι μόνες λέξεις, που άκουσε από το στόμα ενός Έλληνα καταδρομέα, που χαροπάλευε μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 22ας Ιουλίου 1974, ο φωτορεπόρτερ Στέλιος Παπαστυλιανού, έφεδρος τότε στα αντιεροπορικά της Εθνικής Φρουράς. «Αυτά τα λόγια και το τεμαχισμένο σώμα του, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ» μας είπε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Νέα στοιχεία για την υπόθεση από τις πρώτες απολογίες

Ποινική δίωξη για δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος κι άλλα αδικήματα, ασκήθηκε εναντίον δύο υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ στα πλαίσια της έρευνας - από την Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου - για τις σχέσεις δουλεμπόρων με κρατικούς αξιωματούχους.
Παράλληλα συνεχίζεται από την κυρία Ράικου η εξέταση κι άλλων στοιχείων της υπόθεσης, τα οποία πιθανόν να οδηγήσουν σε ποινικές διώξεις και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών των διωκτικών αρχών που φέρονται να υποβοηθούσαν το κύκλωμα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού κατήγγειλε ότι τουρκικά άρματα μάχης έπληξαν το χωριό Τιλ Φιντίρ
Αγκυρα 
Τον βομβαρδισμό μεθοριακών χωριών υπό κουρδικό έλεγχο στη βόρεια Συρία από τουρκικά άρματα μάχης κατήγγειλαν οι

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top