Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Οι τζιχαντιστές φέρονται να υπερασπίζονται τη Φαλούτζα με περίπου 1.200 μαχητές, πολλοί εκ των οποίων είναι ντόπιοι (φωτογραφία αρχείου).
Ο στρατός του Ιράκ ανακοίνωσε ότι άρχισε την τελική επίθεση στη Φαλούτζα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.
Οι τζιχαντιστές ελέγχουν την πόλη από το 2014 και από την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση του Ιράκ έχει αρχίσει τις επιχειρήσεις για την ανακατάληψή της.
Περίπου 50.000 άμαχοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην πόλη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Π. Ήφαιστος 
Περίεργα όλα αυτά βέβαια αφού οι Έλληνες φορείς επιστημονικών τίτλων πρόβλεψαν (και συνεχίζουν να το υποστηρίζουν) ότι το 1990 εισήλθαμε σε ένα ανθόσπαρτο μεταψυχροπολεμικό βίο. Για τον πολιτικό επιστήμονα του

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκία προτείνει στις ΗΠΑ να οδηγήσουν από κοινού μια ειδική επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία αλλά χωρίς την κουρδική πολιτοφυλακή που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα και που υποστηρίζεται από την Washington, ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

H ¨βόμβα¨ της χρονιάς ήρθε από τον Κοτζιά : ¨Η μειονότητα στην δυτική Θράκη είναι ελληνική¨
koc
tourkikanea.gr

Μια ακόμη δήλωση ήρθε να προστεθεί στις δηλώσεις των κυβερνητικών και κρατικών

Διαβάστε το ολόκληρο...

Περιπτώσεις κόκκινων δανείων επιχειρηματιών που δεν αποπληρώνονται , όχι λόγω ένδειας , αλλά γιατί τα κεφάλαια αυτά ή μέρος τους διοχετεύθηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς του εξωτερικού, φέρεται να έχουν εντοπίσει οι οικονομικοί εισαγγελείς οι οποίοι πλέον θα κινήσουν αυστηρές ποινικές διαδικασίες για αυτά τα πρόσωπα.

Στα χέρια του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες , ο τραπεζικός κατάλογος με τις εταιρίες ή τα φυσικά πρόσωπα με τα μεγαλύτερα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια (τα φυσικά πρόσωπα τα πήραν εκ μέρους εταιριών), τα CD των εμβασμάτων και οι λίστες εξωτερικού. Όλα αυτά αποτελούν τον κορμό μιας γιγαντιαίας έρευνας με σκοπό να διαπιστωθεί να έχουν υπεξαιρεθεί δάνεια και ποιες είναι οι ευθύνες των τραπεζών. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις που μέρος των δανείων μεταφέρθηκε στο εξωτερικό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Θα πετάξετε σήμερα μπογιές;» ρωτώ τη Μιριάνα Μπρανιόλιτσα, άνεργη ανύπαντρη μητέρα, η οποία ζει στην πόλη των Σκοπίων και συμμετέχει στις επίμονες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συνταράσσουν τον τελευταίο ενάμιση μήνα την ΠΓΔΜ. «Οπωσδήποτε»,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Υπόθεση υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ενδεχομένως πολιτικών προσώπων, βγήκε στη δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα στην Αλβανία με υλικό υποκλοπής που ανήκει στην αποστολή της ιταλικής αστυνομίας στη χώρα «Interforce».
Η Εισαγγελία των Τιράνων κατήγγειλε για «κατάχρηση εξουσίας» και σε έφοδο που πραγματοποίησε στην κρατική αστυνομία των Τιράνων εντόπισε την συσκευή καταγραφής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων «IMSI Catcher», η οποία κατέγραφε παράνομα τηλεφωνήματα σημαντικών προσώπων της Αλβανίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος
Συναγερμός σε Βρυξέλλες - Βερολίνο για την μακροημέρευσή της

Ενα ολομόναχο αγόρι από τη μια πλευρά των συνόρων και πάνοπλοι στρατιώτες από την άλλη. Η οργάνωση Human Rights Watch κατέγραψε ότι σύροι πρόσφυγες σκοτώθηκαν από πυρά τούρκων στρατιωτών όταν προσπάθησαν να διαβούν τα σύνορα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αναζωπύρωση της έντασης στην περιοχή μεταξύ κυβερνητικών και αυτονομιστών
Κίεβο
Τουλάχιστον πέντε κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς αυξάνεται η ένταση με τους εξεγερμένους που επιδιώκουν την ανεξαρτησία της περιοχής.
Οι αυτονομιστές ενέτειναν τον βομβαρδισμό κυβερνητικών θέσεων το προηγούμενο 24ωρο, πραγματοποιώντας 30 επιθέσεις με μικρά όπλα, εκτοξευτήρες ρουκετών και όλμους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λόγω του αδιεξόδου των ειρηνευτικών συνομιλιών

Μιλώντας για αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη, ο επικεφαλής της ομάδας της αντιπολίτευσης με την στήριξη της Δύσης που συμμετείχε στο τραπέζι ανακοίνωσε την παραίτησή του κατηγορώντας τη Δαμασκό για αδιαλλαξία.
Η αντιπροσωπεία της αντιπολίτευσης στις -ουσιαστικά παγωμένες- διαβουλεύσεις καταγγέλλει πως δεν έχει υπάρξει κανένα αποτέλεσμα προς βελτίωση των κατοίκων στις πολιορκημένες περιοχές ούτε και στην διάνοιξη «πολιτικής διεξόδου».

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • (Φωτ.: EPA / Sedat Suna)
    Εννιά χιλιάδες αστυνομικοί, πέντε ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο, μια φρεγάτα, βάρκες της πολιτικής

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νέα προσπάθεια αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναβάθμισης του ψευδοκράτους, από πλευράς Τουρκίας – Συνεχίζει το... παιχνίδι της η Άγκυρα – Επιστρέφουν στα περί… εκλιπούσας
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελευθέρου» και του Ant1, η Άγκυρα εγείρει εκ νέου ζήτημα «εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας», σε έγγραφο μέσω του οποίου εκφράζει επιφυλάξεις για την επικύρωση δύο διεθνών συμβάσεων.
Να σημειωθεί πως δεν πρόκειται για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά για τις συμβάσεις για την Προστασία Προσώπων και κατά της Εμπορίας Προσώπων. Συμβάσεις που έχουν να κάνουν με την προσπάθεια που καταβάλλεται παγκοσμίως για την αποτροπή της εμπορίας προσώπων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί και το γυαλί έχει ραγίσει. Η διαδικασία των συνομιλιών στο Κυπριακό έχει εισέλθει σε μια νέα φάση με τους πρωταγωνιστές να αντιμετωπίζουν με καχυποψία ο ένας τον άλλο. Μετά τα όσα διαδραματίσθηκαν στη Σύνοδο της Κωνσταντινούπολη, την περασμένη Δευτέρα, με την αιφνιδιαστικές κινήσεις πρόσκλησης στο δείπνο του Ακιντζί και τη συνάντηση του κατοχικού ηγέτη με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, το σκηνικό έχει αλλάξει, παρά το γεγονός ότι η κρίση φαίνεται να έχει εκτονωθεί. Τα γεγονότα της Πόλης παραλίγο να προκαλέσουν ρήξη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δύο 24ωρα αρχής γενομένης από αύριο θα διαρκέσει η πολυεθνική άσκηση "Αργοναύτης 2016". Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκκένωση ξένων πολιτών από γειτονική χώρα. Στην άσκηση συμμετέχουν δυνάμεις από 17 χώρες.
Αρχίζει τα ξημερώματα και ολοκληρώνεται την Τρίτη η διεθνής πολιτικοστρατιωτική άσκηση "Αργοναύτης 2016", η οποία συνδιοργανώνεται από την Πολιτική Άμυνα, το Υπουργείο Εξωτερικών την Εθνικής Φρουρά και συναρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη άσκηση που έγινε ποτέ στην Κύπρο με τη συμμετοχή μάλιστα μεγάλων χωρών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Xρήστος Αλεξάνδρου
Πολιτικός Επιστήμονας-Ιστορικός

Αν παρ’ ελπίδα η προπαγάνδα είναι τέτοιας έντασης ώστε οι Έλληνες Κύπριοι αποφασίσουν την αποδοχή του προτεινόμενου τερατουργήματος ως λύση του κυπριακού τότε θα βρεθούμε μεταξύ αναπόδραστων αδιεξόδων. Θα πρόκειται για ένα «σπιράλ» απομείωσης και καθίζησης της ίδιας της ύπαρξης τους, τόσο της φυσικής όσο και της εθνικής, μέχρι την τελική εξαφάνιση. Ο Ελληνοκύπριος γρήγορα θα διαπιστώσει ότι η νέα κατάσταση πραγμάτων δεν είχε καμία σχέση με όσα του έταζαν, ούτε ως

Διαβάστε το ολόκληρο...

-Η διαχρονική ντενκτασική επιχειρηματολογία και οι απαντήσεις προς τον Ντενκτάς τζούνιορ

Ξαναξεσπάθωσε, διαβάζουμε, σε τουρκική εφημερίδα ο Σερντάρ Ντενκτάς. «Και βέβαια δεν πρόκειται να καταργηθούν οι εγγυήσεις» φέρεται να δήλωσε, σχολιάζοντας τοποθέτηση του εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας πως οι Ελληνοκύπριοι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την οποιανδήποτε μορφή τουρκικών εγγυήσεων στην Κύπρο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

 analyst.gr
Με τα μέτρα ύψους 5,4 δις € που αποφάσισε η κυβέρνηση, προβλέπεται μείωση του ΑΕΠ στα επόμενα τρία χρόνια κατά 8,1 δις € με συντελεστή 1,5 – σύμφωνα με τον οποίο για κάθε 1 € μέτρα, το ΑΕΠ μειώνεται κατά 1,5 €. Εάν προσθέσουμε εδώ την άνοδο της παραοικονομίας τουλάχιστον κατά 1% λόγω της υπερβολικής αύξησης των φόρων, η οποία δεν καταγράφεται στο ΑΕΠ, τότε η μείωση του θα είναι περί τα 13,5 δις € (συνολικά 7,5% του ΑΕΠ).

Διαβάστε το ολόκληρο...

 

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει αρχίσει την κατασκευή μιας τεράστιας πρεσβείας στο Ισραήλ, ίσως της μεγαλύτερης στο Τελ Αβίβ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι ορδές τους αποχώρησαν όταν οι πεδιάδες της Ουγγαρίας έγιναν βάλτοι

Οι κλιματικές αλλαγές έκαναν δύσκολη την επέλαση των Μογγόλων στην Ευρώπη. Οι ορδές κόλλησαν στα νερά και τις λάσπες και τελικά υποχώρησαν

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Réseau International (France)
Σε απάντηση στην ομόφωνη ψηφοφορία της Γερουσίας των ΗΠΑ να επιτραπεί στις οικογένειες των θυμάτων της 11/9 να μηνύσουν τη Σαουδική Αραβία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Al-Hayat, με έδρα το Λονδίνο, που συντάχτηκε από τον Σαουδάραβα νομικό

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • (Φωτ.: EPA / Kay Nietfeld)
    Έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στην Άγκυρα παρά το γεγονός ότι οι λεπτομέρειές του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Ο λόγος για το κείμενο που εισάγεται την Πέμπτη 2 Ιουνίου για συζήτηση και για ψήφιση στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, και αφορά τη σφαγή των Αρμενίων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Απειλές και προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου από την Αθήνα

Στη Συρία όλος ο κόσμος είδε τις ικανότητές μας είπε ο Ρώσος πρόεδρος και απαριθμώντας το οπλοστάσιό του προειδοποίησε την Ουάσιγκτον με αντίποινα αν κάνουν αντιπυραυλική βάση στην Πολωνία

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ
Η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη. Η πτώση του τουρισμού οφείλεται κυρίως στα διαδοχικά τρομοκρατικά χτυπήματα και στο «εμπάργκο» της Ρωσίας.
Σημάδια κατάρρευσης εμφανίζει ο τουρκικός τουρισμός κατά τη φετινή σεζόν, γεγονός το οποίο αποδίδεται κυρίως στα προβλήματα ασφάλειας που παρουσιάζει η γειτονική χώρα αλλά και στο τουριστικό «εμπάργκο» που τις έχει επιβάλλει η Ρωσία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

««Το Κυπριακό Απαρτχάϊντ: Τι σημαίνει και γιατί δεν κινδυνεύει από αυτό μόνο η Κύπρος αλλά ολόκληρη η Ευρώπη, η ουσία της τουρκικής στρατηγικής από το 1956 και τα ατιμώρητα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Επαρχία Κερύνειας» 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την οργή της Τουρκίας έχουν πυροδοτήσει φωτογραφίες που εμφανίζουν άνδρες των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων να φέρουν στις στολές τους διακριτικά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG συμμετέχοντας στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι κουρδικές δυνάμεις, με αμερικανική αεροπορική κάλυψη, κοντά στη Ράκα, ντε φάκτο «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Υπογραφή σειράς συμφωνιών συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας - Το θέμα του καθεστώτος της Κριμαίας έχει λήξει, τόνισε ο ρώσος πρόεδρος - Επίσκεψη στο Βυζαντινό Μουσείο

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Εάν δεν το κάνουμε, τότε ζούμε σε μία Ευρώπη που εξαρτάται από άλλα κράτη, ίσως μάλιστα από προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος Ερντογάν. Και μία εξάρτηση είναι επικίνδυνη», τόνισε ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας (φωτ. αρχείου).
Να μην επαφίεται στη συμφωνία της με την Τουρκία για την προσφυγική κρίση προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «αλλιώς στο τέλος θα βρεθούμε οι ίδιοι εγκαταλελειμμένοι».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Μαχέρ αλ Μπιλάουι, διοικητής των τζιχαντιστών του ΙΚ στην Φαλούτζα σκοτώθηκε πριν από δύο μέρες, τόνισε ο Γουόρεν. Όπως επισήμανε, ο θάνατος του Μπιλάουι και άλλων τζιχαντιστών «δεν θα οδηγήσει εντελώς τον εχθρό να σταματήσει να πολεμά, αλλά του προκάλεσε ένα πλήγμα».
Ο διοικητής των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται ανάμεσα στους 70 νεκρούς από τις αεροπορικές επιδρομές του δυτικού συνασπισμού (που ηγούνται οι ΗΠΑ) και στηρίζουν τις ιρακινές δυνάμεις στην επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης Φαλούτζα, δήλωσε ο συνταγματάρχης, εκπρόσωπος του συνασπισμού Στιβ Γουόρεν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Στο εθνικό εναέριο χώρο μεταφέρθηκε η διαμάχη Τουρκίας-Ρωσίας

Του Λεωνίδα Μπλαβέρη
Σε μία πρωτοφανή πρόκληση προέβησαν σήμερα οι Τούρκοι, πριν από λίγη ώρα στο Αιγαίο, με διπλό αποδέκτη, τόσο την Ελλάδα, όσο και κυρίως τη Ρωσία, ιδιαιτέρως δε τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδιμίρ Πούτιν, ο οποίος αυτήν την ώρα εισέρχεται στο FIR Αθηνών, πραγματοποιώντας τέσσερις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό έδαφος, ευτυχώς σε άλλο σημείο του FIR Αθηνών από το σημείο που πρόκειται να εισέλθει το ρωσικό προεδρικό αεροσκάφος.
Πιο συγκεκριμένα. Οι Τούρκοι πραγματοποίησαν 4 υπερπτήσεις ως εξής:

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΣΥΡΙΑ
Ο Ασαντ διαψεύδει δημοσιεύματα για την κατάρτιση νέου συντάγματος από την Ρωσία
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει καταρτίσει ένα νέο σύνταγμα για την χώρα το οποίο παρουσίασε στην κυβέρνηση του, στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου.
Σε δημοσίευμα της Πέμπτης, η λιβανέζικη εφημερίδα αλ Ακμπάρ τόνισε πως η Ρωσία ολοκλήρωσε την κατάρτιση ενός συντάγματος που θα αφαιρέσει πολλές από τις εξουσίες του προέδρου και θα θεσπιστεί μια πιο αποκεντρωμένη κυβέρνηση, σε δύο πιθανές παραχωρήσεις προς την συριακή αντιπολίτευση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χασαπόπουλος Νίκος  
Στην Αθήνα ο Πούτιν με εννέα υπουργούς για επενδύσεις σε ενέργεια - μεταφορές - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές - Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εδώ και δυο χρόνια επιμένω να σημειώνω πως το ισλαμικό κράτος θα μπορούσε να συντριβεί μοναχά με την σύμπραξη ΗΠΑ και Ρωσικής Ομοσπονδίας. Πολλοί τότε με κοίταγαν με μισό μάτι. Αποδείχθηκε όμως πως δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Τώρα έγκριτοι αναλυτές σε όλο σχεδόν τον κόσμο  ομολογούν πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Ο φίλος μου και κεντρικός αρθρογράφος των Financial Times  Gideon Rachman σε σχετικό του κείμενο (‘Russia and the US can deliver peace in Syria’) την Δευτέρα του Πάσχα τόνισε το αυτονόητο. Παρά τους τραγικούς θανάτους και τα ερείπια που αφήνει πίσω του ο τραγικός εμφύλιος πόλεμος στη Συρία υπάρχει ελπίδα για τον τελικό του τερματισμό. Κι αυτή δεν μπορεί παρά να έλθει μέσα από την σύμπραξη των δύο μεγάλων σήμερα πολιτικών και στρατιωτικών δυνάμεων – της Αμερικής δηλ. και της Ρωσίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η άποψη που αντικρίζουν οι Κούρδοι του YPG, όταν κατοπτεύουν το στόχο από το καντόνι του Αφρίν, όπου στόχος η πόλη Αζάζ....
Τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι Κούρδοι και οι Άραβες, Ασσύριοι και Τουρομάνοι σύμμαχοί τους προελαύνουν εναντίον της Ράκκα, είναι σε εξέλιξη δυο αντιπαράλληλες ενέργειες.
Από τη μια οι Τούρκοι κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, για να καταλάβουν το διάδρομο μεταξύ της Αζάζ και της Τζαραμπλούζ τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα-Αλ Κάιντα και Τουρκομάνοι σύμμαχοί τους και από την άλλη οι τζιχαντιστές του Ι.Κ. κινούνται προς την κατάληψη της πόλης Αζάζ, που ελέγχουν συμμορίες τρομοκρατών προσκείμενες στην Άγκυρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στο Αγιον Ορος ο ρώσος Πρόεδρος με δεκάδες κληρικούς

Αντωνιάδου Μαρία
Στις 19 Φεβρουαρίου του 1016 ο «Γεράσιμος μοναχός ελέω Θεού πρεσβύτερος και ηγούμενος μονής του Ρως μαρτυρών υπέγραψα…»,

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Αίμα και άμμος» μετά την απογοητευτική συμφωνία στο Eurogroup

Χάνει τον έλεγχο το Μαξίμου -Βολές από Βούτση και οργή από βουλευτές για τον ΦΠΑ στα νησιά, προκλητικές παρεμβάσεις από Κυρίτση και Βαγενά, μαθήματα δημοσιογραφίας από Τσακαλώτο, αμηχανία στο πρωθυπουργικό επιτελείο, που μοιάζει ακόμα «ζαλισμένο» από την αφόρητη πίεση των δανειστών

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Αντιγράφοντας την γείτονα Ελλάδα που είναι μπροστάρισα σε όλα στήνουν αγάλματα στους ήρωές τους και τους ευεργέτες τους.
Είναι γατάκια βέβαια... γιατί όταν οι Ελληνάρες έστειναν άγαλμα στον Τρούμαν αυτοί έτρωγαν ξυνόγαλο με μπομπότα. Πάντως πρέπει να τους αναγνωρίσουμε την πρωτοπορία. Την κάνουν άγαλμα πριν εκλεγεί πρόεδρος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όποιος τολμήσει να μιλήσει σε δημόσιο χώρο περί κομμουνισμού στην Πολωνία τον περιμένουν της φυλακής τα σίδερα. Το κράτος-μέλος της Ε.Ε παίζοντας τον ρόλο του "εθνικιστικού"-"αντιευρωπαϊκού" κάνει την δουλειά του πολύ καλά αφού μεταξύ μιας ευρωναζιστικής Ε.Ε με δήθεν ελευθερία και μιας ευρωναζιστικής Ε.Ε με απροκάλυπτο ναζισμό η πλάστιγγα θα γύρει προς την πρώτη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • Το φράγμα Yaşmaklı
    Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ, που αναρτήθηκαν πριν από λίγη

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • (Φωτ. αρχείου: Flickr / Ramon Schack)
Γενικός συναγερμός έχει σημάνει στην τουρκική κοινότητα που ζει στη Γερμανία ενόψει 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των αγνοουμένων στην Κύπρο συζητούν την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, στις 19:30, Κύπριοι και Ελλαδίτες στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης.
Στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Ομοσπονδία Κυπροαμερικανικών Οργανώσεων, η Ομοσπονδία Ελληνικών Ενώσεων Νέας Υόρκης, το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών `Εσπεν Μπαρθ `Αιντα με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Φωτογραφία ΚΥΠΕ

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Η Λευκωσία αναμένει δημόσια εξηγήσεις από τα Ηνωμένα Έθνη για τα όσα έγιναν στην Κωνσταντινούπολη, με τις μεθοδεύσεις για αναβάθμιση του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΥΠ. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Ρωσία: Νέα αναπτυξιακή στρατηγική για την αυτοκινητοβιομηχανία -Αύξηση των εξαγωγών στο 25% μέχρι το 2020
Οι ρωσικές εξαγωγές αυτοκινήτων, αναμένεται ν' αυξηθούν στο 25% της παγκόσμιας παραγωγής μέχρι το 2020, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Βιομηχανίας.
Η νέα στρατηγική για την ανάπτυξης της ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναμένεται ν' εγκριθεί στο τέλος της χρονιάς, δηλώνει ο υπουργός Βιομηχανίας, Ντενίς Μαντούροφ στο πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όχι νωρίτερα από τα μέσα Ιουνίου εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη ότι θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία 7,5 δισ. ευρώ

INTIME NEWS/European Union
Του Θάνου Τσίρου
ttsiros@naftemporiki.gr
Όχι νωρίτερα από τα μέσα Ιουνίου και αφού προηγουμένως περάσει νέες νομοθετικές ρυθμίσεις από τη Βουλή ή αφού δημοσιεύσει σειρά υπουργικών αποφάσεων στο ΦΕΚ, εκτιμούν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ότι θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία τα χρήματα από το πρώτο μέρος της δόσης των 10,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφωνήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Eurogroup.

Διαβάστε το ολόκληρο...

O υπό ελληνική πλοιοκτησία στόλος αποτελείται από 5.211 πλοία, 195,9 εκατ. gt, και βρίσκεται στην πρώτη θέση, αυξάνοντας κατά 1,9% το tonnage σε σύγκριση με το τέλος του 2015
Του Λάμπρου Καραγεώργου
lkar@naftemporiki.gr
Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, και μάλιστα αυξάνοντας το μερίδιό του, όπως και τη διαφορά από τον δεύτερο, παραμένει ο ελληνόκτητος στόλος, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του διεθνούς νομοτελεστικού οίκου Clarkson’s.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Δ) και ο ομόλογός του της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννης Κασουλίδης (Α) κάνουν δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) στο Υπουργείο Εξωτερικών με κύριο θέμα της συνεδρίασης θα είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα, Αθήνα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Κούρδοι στρατιώτες και τεθωρακισμένα του YPG εισέρχονται σε απελευθερωθείσα πόλη της Ροζάβα (φωτ. αρχείου)
Σύμφωνα με το Κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (YPG), ο τουρκικός στρατός επιτίθενται συντονισμένα μαζί με τις συμμορίες των τζιχαντιστών, εναντίον χωριών του Καντονιού της Ροζάβα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η καπετάνισα Ροζντά Φελάτ, κάνει το σήμα της νίκης, λίγο πριν αρχίσει η επιχείρηση απελευθέρωσης της Ράκκα
 Χθες γράψαμε πρώτοι ότι Κούρδοι και Άραβες ενάντιοι στους τζιχαντιστές του Ι.Κ. ξεκίνησαν από τις 14:00 επιχείρηση απελευθέρωσης της περιοχής που βρίσκεται

Διαβάστε το ολόκληρο...

  • Θρήνος μετά το μακελειό στο Ρομπόσκι πριν από 5 χρόνια
Οι οικογένειες που έχασαν τους συγγενείς τους από τον βομβαρδισμό των τουρκικών αεροσκαφών στο Ρομπόσκι του νομού Σιρνάκ, κατά την

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι Κούρδοι, μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Firat news, έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες από την ανατίναξη ενός τεθωρακισμένου οχήματος, σε ορεινή περιοχή μεταξύ των φυλακίων Bêzelê και Bêdewê, στην επαρχία Σεμντίνλι, του νομού Χακκιάρι, που έγινε τις 18 Μαΐου 2016.
Από την έκρηξη σκοκτώθηκαν πέντε Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν άλλοι οκτώ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Δεν προχωράει η εξαγορά |
Δεν προχωράει η εξαγορά της Monsanto από την Bayer καθώς η αμερικανική πολυεθνική, απέρριψε την Τρίτη την προσφορά 62 δισεκατομμυρίων δολαρίων (€55 δισεκ.) χαρακτηρίζοντάς την «ημιτελή και οικονομικά ανεπαρκή», αλλά πρόσθεσε πως είναι ανοικτή σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Περαιτέρω καθυστερήσεις θα σημειωθούν στην έναρξη των δοκιμών και της αρχικής επιχειρησιακής αξιολόγησης του μαχητικού F-35, τεχνολογίας χαμηλού στίγματος εντοπισμού (stealth) που κατασκευάζει η αμερικανική Lockheed Martin.
Οι καθυστερήσεις αποδίδονται στο χρόνο που απαιτείται προκειμένου να γίνει η εγκατάσταση, ενσωμάτωση και δοκιμή νέων προγραμμάτων (software) στα αεροσκάφη δοκιμών, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Η νέα καθυστέρηση προκαλεί την ανησυχία πολιτικών και αμυντικών κύκλων στην Ουάσιγκτον, καθώς το πρόγραμμα ανάπτυξης του F-35 έχει χαρακτηριστεί από οικονομικές υπερβάσεις στο οικονομικό κόστος, αλλά και μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ἐδῶ, στίς νοτιοανατολικές ἐσχατιές τῆς Πατρίδος μας, στίς ἐθνικές ἐπάλξεις τοῦ ἀκριτικοῦ μας Καστελλορίζου, ἑορτάστηκε σεμνοπρεπῶς καί ἐν πληθούσῃ Ἐκκλησίᾳ σήμερα Σάββατο 21η Μαΐου, ἡ ἱερά μνήμη τῶν πολιούχων του Ἁγίων, Θεοστέπτων Βασιλέων καί Ἰσαποστόλων Κωνσταντίνου καί Ἑλένης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Χαϊμπατουλά Ακουνζάντα είναι ο νέος αρχηγός των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, με υπαρχηγούς τον Σιραζουντίν Χακανί και τον μουλά Γιακούμπ, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των ανταρτών.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επιβεβαίωσε tον θάνατο του μουλά Μανσούρ από επιδρομή μη επανδρωμένου αμερικανικού αεροσκάφους.
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο Μανσούρ στοχοποιήθηκε επειδή σχεδίαζε επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων στην Καμπούλ.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη-Άρθρο που θα δημοσιευθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, στα γαλλικά, σε συλλογικό Τόμο για την αποτυχημένη Ευρώπη, από τον παρισινό οίκο Rocher

TO ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top