Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Το PKK κάνει πίσω στο Σιντζάρ για να μην ξεσπάσει εμφύλιος μεταξύ Κούρδων
Ο ηγέτης του αντάρτικου στρατού του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), Μουράτ Καραγιλάν, ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει τις δυνάμεις του PKK από την περιοχή του Σιντζάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ.
Μιλώντας στο Sterk TV, έναν τηλεοπτικό σταθμό φιλικό προς το PKK, ο Μουράτ Καραγιλάν δήλωσε ότι θα αποσυρθούν οι αντάρτες του από την πόλη Σιντζάρ των Κούρδων Γιαζίντι, στην οποία σταθμεύουν εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

  
Ένας Σύρος στρατηγός δήλωσε ότι η Δαμασκός θέλει τις κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Προστασία του Λαού (YPG) να εγκαταλείψουν το βόρειο τμήμα της χώρας.
Οι YPG έχουν πάρει τον έλεγχο του βόρειου τμήματος της Συρίας και έχουν δημιουργήσει τρία ξεχωριστά καντόνια και ανακηρύξαν την περιοχή ως αυτόνομη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

https://southfront.org/wp-content/uploads/2016/12/30dec_al-bab.jpg
Οι δυνάμεις υπό τη τουρκική ηγεσία δεν θα είναι σε θέση να καταλάβουν τη συριακή πόλη-κλειδί της αλ-Μπαμπ από τη τρομοκρατική ομάδα Νταές μέχρι το 2017.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ως “έλλειψη εμπιστοσύνης” της Άγκυρας προς τον Μουσταφά Ακιντζί εκτιμούν κάποιοι στα κατεχόμενα τις συναντήσεις του Ταγίπ Ερντογάν με την Σιμπέρ Σιμπέλ, “πρόεδρο” της “βουλής” και τον Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, “υπουργό εξωτερικών”, και όχι με τον Τ/κ ηγέτη, λίγο πριν τη Γενεύη, ενώ η ε/κ πλευρά βρίσκεται σε συχνή επαφή με την Αθήνα και καθορίζουν κοινή στρατηγική. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Η πολιτική του Ερντογάν το 2015 - Υποστήριξη του ISIS εναντίον των Κούρδων (από το ODATV, που σήμερα στηρίζει τις πολιτκές Ερντογάν)
[Την αποκωδικοποίηση των τραυματικών αντιφάσεων στις οποίες έχει  υποχρεώσει τον Ερντογάν η εμπλοκή του στις συμπληγάδες αντικρουόμενων συμμαχιών και εξαρτήσεων, ως  εκ της υπερφίαλης σουλτανικής μεγαλομανίας του, επιχειρεί ο Βρετανός σχολιαστής ΄Ανταμ Γκάρι στο κατωτέρω άρθρο. Ο  άθλος αποδεικνύεται υπέρτερος των δυνάμεων του, αλλά το εγχείρημα παραμένει κατατοπιστικό για το ψυχόδραμα Ερντογάν, πολιτών και «συμμάχων» της Τουρκίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Pressure mounts on PKK over Sinjar presence
 Paul Iddon, Iraq Pulse, Al Monitor,December 27, 2016
Kurdistan Workers Party (PKK) fighters leave a PKK mausoleum in the Sinjar region, northern Iraq, May 1, 2016.  (photo by REUTERS/Goran Tomasevic)
On Dec. 15, US State Department spokesman John Kirby was asked by a local Kurdish news agency about the US stance on this issue. “We continue to believe that the PKK, which is a US-designated foreign terrorist organization, should have

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Απάντηση Νίκου Χριστοδουλίδη στις δηλώσεις Ακιντζί
Λευκωσία: Η συνθήκη εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ισχύ και μετά τη λύση του Κυπριακού, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Σχολίαζε στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα σε Μέρα", τις δηλώσεις Ακιντζί ότι δεν είναι η Κυπριακή Δημοκρατία που θα υπογράψει για τη νέα κατάσταση στην Κύπρο, αλλά το νέο ομόσπονδο κράτος που θα δημιουργηθεί.
Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι στις διαπραγματεύσεις για τη λύση του Κυπριακού, επιδιώκεται η μετεξέλιξη της εσωτερικής δομής της Κυπριακής Δημοκρατίας από ενιαίο σε ομόσπονδο κράτος, κάτι που διασφαλίζεται από τα κεφάλαια που συζητούνται.

Διαβάστε το ολόκληρο...



Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε στις δηλώσεις Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «αστείες» τις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι η Άγκυρα διαθέτει αποδείξεις πως η υπό τις ΗΠΑ διεθνής συμμαχία ενάντια στο ISIS, ενισχύει τρομοκράτες στη Συρία, μεταξύ άλλων το ίδιο το ISIS, αλλά και τις κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, δεν υπάρχει καμία βάση για μια τέτοια κατηγορία. Ο κ. Τόνερ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν προμηθεύουν φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παναγιώτης Ήφαιστος 
facebook, σελίδα βιβλίουΣημείωση 27.12.20116: Το δοκίμιο που ακολουθεί αρχικά αναρτήθηκε στην διεύθυνση http://www.ifestosedu.gr/112ekloges12.htm στο πλαίσιο σειράς υπερκομματικών παρεμβάσεων ενόψει της κρίσης και των διαδοχικών εκλογών του 2012. Το αναδημοσιεύω αυτούσιο χωρίς αλλαγές καθότι εκτιμώ ότι τόσο τα ζητήματα που έθιξε όσο και τα επιχειρήματα είναι απολύτως επίκαιρα και δεν χρήζουν αλλαγών. Συμπληρώνω μόνο την παρούσα εισαγωγή. Είναι από καιρό ολοφάνερο πως δεν διαπραγματευόμαστε ως πλήρες μέλος της ΕΕ. Κυριολεκτικά στα τυφλά το εναλλασσόμενο στις καρέκλες της εξουσίας «πολιτικό» προσωπικό υπογράφει ότι το διατάξουν τα μέλη της

Διαβάστε το ολόκληρο...

REUTERS/MURAD SEZER
Τα τουρκικά αεροσκάφη, δύο από τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό και ένα μεμονωμένο, προέβησαν επίσης σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών (φωτ. αρχείου).
Σε 17 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν τρία τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κώστας Τσενκελίδης

  • Ο Ηλίας Πετανίδης εκφράζεται μέσα από τη μουσική του (φωτ.: αρχείο της εκπομπής «Ελπίδα +» στο πρώτο κανάλι της Κριμαίας)
Ο ποντιακής καταγωγής Ηλίας Πετάνοφ (Πετανίδης) που έχει κερδίσει τις καρδιές των συμπατριωτών του με τους ήχους που μαγεύουν τη στιγμή που το δοξάρι του αγγίζει την ποντιακή λύρα αλλά και με το πάθος που βγάζει στα τραγούδια του, είναι πια 71 ετών και έχει μια κόρη και έναν εγγονό που πήρε το όνομά του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τέλος μπαίνει, όπως όλα δείχνουν, στα σενάρια που ευδοκίμησαν μετά την προσάραξη του, με σημαία Τουρκίας, καταδυτικού σκάφους «Alcatras» σε αβαθή ύδατα και σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή Λάμπης της Κώ. Στο τουρκικό σκάφος επιβαίνουν 5 μέλη πληρώματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αυτή την ώρα στο σκάφος βρίσκονται άνδρες του λιμενικού σώματος ενώ δύτες πραγματοποιούν έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί η

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τονίστηκε η σημασία μίας γρήγορης ολοκλήρωσης των συμφωνιών επί πρακτικών παραμέτρων για τον τερματισμό των στρατιωτικών ενεργειών στη Συρία
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας συμφώνησαν σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία τους να ασκήσουν πιέσεις για μία συμφωνία εκεχειρίας στη Συρία και να προετοιμαστούν για την προγραμματισμένη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, την Αστάνα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Ο Ομπάμα θέλει να περιπλέξει τα πράγματα»

Το Κρεμλίνο υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή είναι παρακινδυνευμένη και ότι τα όπλα μπορούν να καταλήξουν στα χέρια «τρομοκρατών»
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θεωρεί «εχθρική ενέργεια», η οποία απειλεί την ασφάλεια των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών και του στρατιωτικού προσωπικού, την απόφαση των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τους περιορισμούς στην προμήθεια όπλων στους Σύρους αντάρτες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κώστας Μαυρίδης
Την βδομάδα που πέρασε, στην κατάμεστη αίθουσα στη Δημοσιογραφική Εστία παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αθανάσιου Χρυσάφη (πολεμιστή της ΕΛΔΥΚ), «Οι Άγνωστοι Στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ 1974», με μαρτυρίες  πολεμιστών Ελδυκάριων του 1974 καθώς αλλά άλλων μονάδων της Εθνικής Φρουράς. Ένα βιβλίο που ορθώνεται αγέρωχο μέσα στον χρόνο σαν Τύμβος, όπως εκείνον στην Μακεδονίτισσα, να συντρίβει την παραχάραξη της Ιστορίας. Δυστυχώς, εκκωφαντική υπήρξε η απουσία

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε γνωστή την πρόθεσή του να συζητήσει με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την εγκαθίδρυση μιας «ασφαλούς ζώνης» στη βόρεια Συρία.
«Επισημαίνω διαρκώς την ανάγκη να οριστεί μια ζώνη ασφαλείας στην Συρία, που θα έχει απελευθερωθεί από τους τρομοκράτες. Μιλήσαμε στις ΗΠΑ, τη Ρωσία και το Ιράν σχετικά με αυτό. Δηλώνω ξεκάθαρα ότι η Άγκυρα θα δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία και δεν θα επιτρέψουμε ένα τρομοκρατικό καθεστώς στην περιοχή. Την 20η Ιανουαρίου, ο νέος πρόεδρος θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα. Θα το συζητήσουμε με εκείνον» είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ

Μιλώντας στην «Κ» στο γραφείο του στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία, ο Νίκος Αναστασιάδης δηλώνει ότι βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ έχει και την πλήρη στήριξη της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.
ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Το φυσικό αέριο αποτελεί σημαντικό κίνητρο για να συναινέσει η Αγκυρα σε λύση του Κυπριακού, εκτιμά ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θεωρεί πως η προοπτική κάλυψης σημαντικού μέρους των ενεργειακών αναγκών της

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μάρκος Τρούλης
Το πρώτο πράγμα που οφείλουμε να συγκρατήσουμε από την πρόσφατη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, είναι η ιδιότητα του δολοφόνου. Ήταν αστυνομικός, που σημαίνει κρατικός υπάλληλος, που στην περίπτωση της Τουρκίας τυγχάνει να συντάσσεται με το κυβερνών ισλαμιστικό κόμμα (σ.σ. ο όρος «ισλαμιστικό» χρησιμοποιείται εσκεμμένα αντί του όρου «ισλαμικό»).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Adam Levin , Occasional Planet (USA)
Με την έλευση της προεδρίας Τραμπ που πλησιάζει, η αμερικανική Αριστερά εμφανίζεται καταπονημένη και αποθαρρυμένη. Μπορεί όμως να λάβει πιθανή ελπίδα από μια σειρά από αξιοσημείωτα γεγονότα που συμβαίνουν στο αιματοκύλισμα του συριακού εμφυλίου πολέμου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ένας Τούρκος αξιωματικός λέει ότι οι «αντάρτες» του ΕΣΣ (FSA) απλώς έφυγαν όταν άρχισαν οι συγκρούσεις με το ΙΚ στη Δυτική Αλ Μπαμπ.
A FSA militant poses for a photo-report of the FSA's battle against ISIS"
 Μαχητής του ΕΣΣ  (FSA) ποζάρει για μια φωτογραφία-διαφήμση για τη μάχη του ΕΣΣ κατά του ΙΚ

Τα μέλη του λεγομένου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» (ΕΣΣ, ένας συνασπισμός ενόπλων φιλοτουρκικών ομάδων) τράπηκαν σε φυγή μακριά από το πεδίο της μάχης όταν ξεκίνησαν οι συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των τρομοκρατών του ΙΚ στη δυτική Αλ Μπαμπ στις 22 Δεκεμβρίου , σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στην τουρκική μπλογκόσφαιρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016


Η απόπειρα πραξικοπήματος και οι βομβιστικές ενέργειες «γονατίζουν» την τουρκική οικονομία ενώ μεγαλύτερη επίπτωση είναι η δραματική μείωση του τουρισμού.
Μόλις 2,7% ανάπτυξη προβλέπει ο οίκος Moody's για την επόμενη τριετία αναφέρει η Deutsche Welle σε δημοσίευμά της.  Για τον Χασάν Σελαμέτ, ιδιοκτήτη μικρού κοσμηματοπωλείου στο παζάρι της Κωνσταντινούπολης, είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο. Λίγες μέρες μετά οι τουρίστες άρχισαν ξαφνικά να μειώνονται. 

Διαβάστε το ολόκληρο...


Στον πόλεμο το πρώτο θύμα είναι η αλήθεια, είχε πει ο τραγικός ποιητής Αισχύλος. Τεράστιο κλισέ όσο και εξακριβωμένη αλήθεια για περίπου 2.400 χρόνια αφού τίποτε δεν άλλαξε από όταν ακούστηκε για πρώτη αφορά αυτή τη φράση. Εκτός ίσως μόνο από τα διαθέσιμα μέσα στα χέρια των δημαγωγών για να προωθήσουν την προπαγάνδα τους. Tον 21ο αιώνα το πιο ισχυρό «όπλο» για να δολοφονήσει κανείς την αλήθεια είναι τα social media, όπως στον 20ό ήταν η τηλεόραση και πιο πριν το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Έτσι θα τα εγκαταλείπουν αν αποτολμήσουν να επιτεθούν στον Έβρο και τα νησιά οι Τούρκοι
Click to see the full-size image
A Turkish Leopard battle tank, a buldozer and casualties by the Turkish Armed Forces and their proxies.  Click to see the full-size image
ISIS terrorists have seized two Leopard 2A4 main battle tanks and a bulldozer from Turkish forces near the Syrian city of al-Bab, the ISIS-linked news agency ‘Amaq’ said in a statement on December 22.
The statement added that pro-Turkey militants and the Turkish Armed Forces lost over 70 fighters in the recent clashes and sucide bomb attacks.
A statement by Amaq:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όταν στις 20 Απριλίου 1931, επτά χρόνια από την κατάργηση του χαλιφάτου το 1924 και οκτώ χρόνια από τη εκθρόνιση του Σουλτάνου το 1923 ο Μουσταφά Κεμάλ διατύπωνε το δόγμα «ειρήνη στη χώρα, ειρήνη τον κόσμο», ο ιδρυτικός μύθος των Οσμανλιδών, το «Όνειρο» του Οσμάν, που άρχισε να διαδίδεται 150 χρόνια από τον θάνατο του (1323) έπαυε να ισχύει. Στα χρόνια που είχαν προηγηθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία είδε τα σύνορα της (16-17ος αιώνας) να εκτείνονται από τις εκβολές του Σάβα μέχρι την Κασπία και από την Μολδαβία μέχρι την Υεμένη και την Αλγερία κι ύστερα να συρρικνώνονται σε μέρος της Μ. Ασίας μετά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το άρμα Leopard 2A4 MBT του τουκρικού στρατού, που διατείνονται ότι κατέλαβαν ως λάφυρο οι ισλαμιστές του ISIS  στην Αλ Μπαμπ
Φαίνεται ότι οι δυσκολίες συνεχίζονται για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που έχουν εισβάλει στο έδαφος της Συρίας και επιχειρούν να καταλάβουν την πόλη Αλ Μπαμπ, που κατέχει ο ISIS, ο άλλος "γάιδαρος", κατά το "δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα" (ζητώ συγνώμη από τα συμπαθή τετράποδα).                  

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ευχές και βαριά υπονοούμενα
«Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης» είπε ο πρωθυπουργός «φωτογραφίζοντας» τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, χωρίς όμως να τον κατονομάζει 

Ευχές αλλά και βαριά υπονοούμενα για όσους απευθύνονται με ιταμό τρόμο «κουνάνε το δάχτυλο στους Έλληνες» άφησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Βουλή. 
Λίγες ώρες μετά τις «βόμβες» του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας ότι δεν θα δείξει κατανόηση όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ρίχνει ευθύνες στο Βερολίνο για τις συντάξεις ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια αναφορά που ερμηνεύεται ως απάντηση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μαζικοί πανηγυρισμοί της ιστορικής νίκης σήμερα από το Πανεπιστήμιο του Χαλεπίου. Ούτε μία Δυτική κάμερα στο θέαμα!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι λεγόμενες «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις» (οι Κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας - YPG - και μερικές αραβικές μονάδες) κατέλαβαν περίπου 60 χωριά της συριακής επαρχίας της Ράκκα. Στις 20 Δεκεμβρίου, οι κουρδικές δυνάμεις κατέλαβαν περιοχές που άφησε το ΙΚ στα βορειοδυτικά του φράγματος Αλ-Τάμπκα. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016


Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκία ανακάλεσε σήμερα έναν διπλωμάτη ο οποίος κατηγορήθηκε από τις ολλανδικές αρχές πως συγκέντρωνε στοιχεία για Ολλανδούς τουρκικής καταγωγής και Τούρκους μετανάστες στην Ολλανδία που τάχθηκαν υπέρ του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου, γνωστοποίησε σήμερα η ολλανδική κυβέρνηση.
Ο Γιουσούφ Ατζάρ, ακόλουθος θρησκευτικών υποθέσεων στην τουρκική πρεσβεία στην Ολλανδία, ήταν ταυτόχρονα πρόεδρος του παραρτήματος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας στην Ολλανδία, κάτι που σύμφωνα με υπουργούς της ολλανδικής κυβέρνησης αποτελεί απαράδεκτη ανάμιξη πολιτικών και θρησκευτικών αρμοδιοτήτων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε σοβαρές καταγγελίες πορέβη σήμερα το ηγετικό στέλεχος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ουμίτ Οζντάγ, σχετικά με την κατάσταση του στρατού και ειδικά των μονάδων που συμμετέχουν στην Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη.
Σύμφωνα με δημοσιεύμα της Τζουμχουριέτ, ο Ümit Özdağ, σε συνέντευξη τύπου που οργάνωσε στη Βουλή, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την πρόσβαση στο ανώνυμο δίκτυο περιήγησης Tor μπλόκαρε πρόσφατα η κυβέρνηση της Τουρκίας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας καταστολής των τρόπων με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να παρακάμψουν τη λογοκρισία στο διαδίκτυο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ημερίδα για το Κυπριακό

Φωτογραφία: © Γιάννης Νησιώτης.
Λευκωσία: Έκκληση στα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για κοινή πορεία στο Κυπριακό, απηύθυναν το απόγευμα σε Ημερίδα για το Κυπριακό, που διοργανώθηκε στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, οι αρχηγοί των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ – Συμμαχία Πολιτών – Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Liberté pour Maxime Azadi !
Publié le : 20-12-2016
Liberté pour Maxime Azadi !
Publié le : 20-12-2016

Communiqué de presse du Collectif VAN 
19 décembre 2016 

Les comptes Facebook et Twitter de Maxime Azadi, d'ordinaire très actifs, sont silencieux depuis ce jeudi 15/12 au matin. Selon les nouvelles tournant sur Twitter, le journaliste kurde de Belgique a été arrêté sur demande des autorités turques. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Κούρδος βουλευτής του Κοινοβουλίου της Συρίας, Ομάρ Οσέ
Παναγιώτης Μπαλακτάρης
Η πλημμυρίδα των γεγονότων που κατακλύζουν τη Μέση Ανατολή καθιστά δυσχερή τον εντοπισμό και την ανάδειξη των σοβαρών εξελίξεων. Και αυτές, κάθε ημέρα που περνάει, φέρνουν ήττες για την Τουρκία και ματαίωση των τυφλών προσδοκιών του Προέδρου της. 
Ο Omar Ose είναι βουλευτής του Μπασάρ Αλ Άσσαντ. Είναι Σύρος κουρδικής καταγωγής. Ο συγκεκριμένος έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη. Δήλωσε στα ΜΜΕ του Συριακού καθεστώτος, ότι η Συρία στηρίζει και ενισχύει το YPG, το οποίο ενεργεί υπό την έγκριση του Συριακού καθεστώτος. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

"Ούτε με ατομικές βόμβες μπορούν να μας λυγίσουν οι Τούρκοι" 


Ο εκτελεστικός αρχηγός του ΡΚΚ Μουράτ Καραγιλάν (Murat Karayılan ανέφερε ότι το τουρκικό κράτος αποκρύβει από την τουρκική κοινωνία την αλήθεια για το τι συμβαίνει στην αλ-Μπαμπ και είπε ότι τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK) δεν παραβιάζουν τους διεθνείς κανόνες του πολέμου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

A general view of Berat, 140 kilometers from Albania's capital, Tirana. The historic Ottoman town and UNESCO World Heritage site will receive infrastructure upgrades thanks to a World Bank loan

The World Bank said on Tuesday it had given Albania a $71 million loan to upgrade infrastructure in four southern towns to help attract foreign tourism but also urged local authorities to avoid unsustainable overconstruction. Ellen Goldstein, the World Bank's director for the Western Balkans, said infrastructure in the UNESCO heritage towns of Gjirokaster and Berat, the port of Sarande facing Greece's Corfu island, and the southeastern town of

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top