Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Την πρώτη κοινή αεροκίνητη επιχείρηση πραγματοποίησαν σήμερα στη Συρία οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ μαζί με τμήματα των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας που απαρτίζονται από Κούρδους μαχητές των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG). 
Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη στη χερσόνησο του φράγματος Τάμπκα νοτίως του ρου του Ευφράτη, ένα σημείο εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας σε όλη τη Συρία, συμμετέχουν πέντε ελικόπτερα των ΗΠΑ και ειδικά εκπαιδευμένα τμήματα των Κούρδων του YPG. Το Reuters σε τηλεγράφημά του αναφέρει ότι έγινε και ρίψη αλεξιπτωτιστών και ότι τα μεικτά αμερικανοκουρδικά τμήματα έχουν καταλάβει την εθνική οδό που οδηγεί από το Χαλέπι στη Ράκκα.
Υπογραμμίζεται ότι τέτοιους είδους επιχειρήσεις προϋποθέτουν προηγούμενη εκπαίδευση σε επιχειρήσεις με ελικόπτερα, τα οποία όμως δεν διαθέτουν οι Κούρδοι. Το γεγονός αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι προηγήθηκε ανάλογη συνεκπαίδευση Αμερικανών και Κούρδων, πριν από τη διεξαγωγή της εν λόγω επιχείρησης.
Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου αναφέρουν ότι 3.000 Τούρκοι κομάντο (μπορντό μπερελί) βρίσκονται σε ετοιμότητα για κοινή επιχείρηση με τους Αμερικανούς στη Ράκκα – απαράβατος όρος της Άγκυρας, όμως, είναι ο εξοβελισμός των Κούρδων του YPG από την επιχείρηση.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top