Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΔΙΑΜΗΝΎΕΙ ΌΤΙ Η ΕΝΔΥΝΆΜΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΈΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΉΛ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΆΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΆ ΣΤΕΝΏΝ ΣΧΈΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΊΝΙΟΥΣ



Την επισφράγιση της αμοιβαίας απόφασης για αναβάθμιση και διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ σηματοδοτεί η τριήμερη επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί από σήμερα στο Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Οι δύο χώρες δείχνουν να επιδιώκουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος δεκαετιών, μέσα σε λίγους μήνες που οι επαφές είναι συνεχείς και η συνεργασία σε τομείς όπως ο αμυντικός έχει πλήρως αναβαθμιστεί,
δίνοντας έτσι περιεχόμενο στον χαρακτηρισμό της σχέσης ως στρατηγικού χαρακτήρα.
Ο κ. Παπούλιας φθάνει στο Τελ Αβίβ συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών και Πολιτισμού κ. Λαμπρινίδη και Γερουλάνο και τον υφυπουργό Ενέργειας Γ. Μανιάτη, καθώς η Αθήνα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός και η ενέργεια, με δεδομένη και την επικείμενη έναρξη εκμετάλλευσης των γιγαντιαίων αποθεμάτων φυσικού αερίου που εντοπίσθηκαν στις ΑΟΖ Ισραήλ και Κύπρου.

Η Αθήνα εξάλλου είναι σε φάση που διερευνά ξένες εταιρείες που θα εκδήλωναν ενδιαφέρον για τις προκηρύξεις στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για σεισμικές γεωφυσικές έρευνες σε μεγάλες θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης, και στο Τελ Αβίβ εκπροσωπούνται και ισραηλινές και αμερικανικών συμφερόντων εταιρείες που ήδη ερευνούν ή εκμεταλλεύονται κοιτάσματα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

H...ΓάζαΗ κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα όμως στέλνει το μήνυμα ότι η ενδυνάμωση των σχέσεων με το Ισραήλ δεν γίνεται εις βάρος των παραδοσιακά στενών σχέσεων με τους Παλαιστίνιους και τον αραβικό κόσμο. Εξάλλου ο ίδιος ο κ. Παπούλιας την Τρίτη θα επισκεφθεί τη Ραμάλα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Αμπάς.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή, καθώς η Ελλάδα με δική της επιλογή αποφάσισε να σταματήσει τη Flotilla για τη Γάζα. Η ελληνική στάση υπαγορεύθηκε από την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες η άσκηση εξωτερικής πολιτικής στο πιο περίπλοκο και θερμό διεθνές πρόβλημα, ούτε να παραβλεφθούν οι ευθύνες που θα είχε και η χώρα μας από την ενδεχόμενη απώλεια ζωών. Η στάση της Αθήνας αποδείχθηκε πολύτιμη για το Ισραήλ που έτσι απέφυγε τον κίνδυνο να υποχρεωθεί να σταματήσει ακόμη και με τη βία τα σκάφη των ακτιβιστών. Κι αυτό αποτελεί μια σοβαρή παρακαταθήκη για το κτίσιμο μιας ισχυρής στρατηγικού χαρακτήρα σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.
http://www.ethnos.gr/

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_6028.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top