Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Με 18 νέες χώρες, με βαρύνουσα σημασία σε χώρες της Αφρικής, ιδρύει ''ομάδες φιλίας'' η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, την ώρα που καταργεί πέντε αντίστοιχες με το Ισραήλ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Ελλάδα και το Ουζμπεκιστάν.


Σύμφωνα με είδηση του τουρκικού δικτύου NTV, η νέα τουρκική Βουλή θα δημιουργήσει, ως είθισται με βάση το καταστατικό της, ομάδες φιλίες για τις χώρες που επιλέγει κάθε φορά μετά από τις βουλευτικές εκλογές. Αυτή τη φορά τέτοιες ομάδες αναμένεται να δημιουργηθούν με 121 χώρες, μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά με τη Βολιβία, τη Δανία, τη Μοζαμβίκη, Σομαλία και Τουρκμενιστάν. Επίσης με χώρες της Αφρικής όπου η Τουρκία έχει στρέψει την διπλωματική της δράσης, όπως η Μπουργκίνα Φάσο, η Ναμίμπια, η Ζάμπια, η Γκαμπόν, η Ακτή του Ελεφαντοστού, η Αγκόλα.

Επίσης, αναφέρεται, λόγω των καλών διμερών σχέσεων και της στήριξης στην υποψηφιότητα για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, η Βουλή θα δημιουργήσει ομάδες φιλίας με το Λουξεμβούργο και τη Μάλτα, ενώ στο πλαίσιο της πολιτικής για άνοιγμα στις χώρες της κεντρικής Αμερικής, με το Εκουαδόρ αλλά και την Παραγουάη.

Λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην περιοχή, προστίθεται, η τουρκική Βουλή αποφάσισε να μην δημιουργήσει ομάδες φιλίες με το Ισραήλ και τη Συρία. Ούτε και με τη Λιβύη όπου δεν υπάρχει βεβαίως ακόμη κοινοβούλιο, ενώ με την Ελλάδα αναφέρεται ότι λόγω της μη ύπαρξης τέτοιας ομάδας στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν θα δημιουργηθεί ούτε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ομάδα τέτοια δεν θα δημιουργηθεί ούτε με το Ουζμπεκιστάν, αλλά οι λόγοι δεν αναφέρονται.

Κατά την προηγούμενη 23η περίοδο της Εθνοσυνέλευσης υπήρχαν ομάδες φιλίες με 110 χώρες, ενώ τώρα προγραμματίζεται η ίδρυση τέτοιων ομάδων με 121.

www.kathimerini.com.cy

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top