Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την ανατολική Τουρκία, το εβραϊκό κράτος ήταν η πρώτη χώρα που προσέφερε βοήθεια προς την τουρκική κυβέρνηση, η οποία την αρνήθηκε όπως και όλες τις άλλες προσφορές ξένων κρατών για βοήθεια. Την Δευτέρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε για δεύτερη φορά την πρόταση
για βοήθεια από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο αρχηγών κυβερνήσεων.


Αλλά απόψε (Τρίτη 25/10), δεδομένης της κλίμακας της καταστροφής η τουρκική κυβέρνηση ανακοινώσε ότι ζήτησε τη βοήθεια του Ισραήλ. Θα είναι για πρώτη φορά μετά από την υπόθεση του στολίσκου.
Το Ισραήλ θα πρέπει να παρέχει γρήγορα προσωρινή στέγαση για χιλιάδες αστέγους. Ο Αβιγκντόρ Λίμπερμαν ζήτησε αμέσως να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό η παράδοση της βοήθειας.
Φαίνεται ότι αυτή η τουρκική ζήτηση έγινε μετά από άμεση επαφή μεταξύ του Σιμόν Πέρες και του Τούρκου ομόλογου του Πρόεδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ, αλλά επίσης λόγω των επικρίσεων των θυμάτων και του τουρκικού τύπου σχετικά για την έλλειψη αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζουν μια καταστροφική κατάσταση με εκατοντάδες νεκρούς, χιλιάδες τραυματίες και δεκάδες χιλιάδες άστεγους.
Remy Marceau - JSSNews

Πηγή: JSSNews


Σεισμός στην Τουρκία: λεηλατήθηκαν φορτηγά της βοήθειας
Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP)
Δεκαεπτά φορτηγά βοήθειας του Ερυθρού Ημισελήνου «λεηλατήθηκαν» από αγνώστους μετά τον καταστροφικό σεισμό της Κυριακής στην επαρχία Βαν στην ανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής αυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

«Αυτοί οι πλιατσικολόγοι, που παρουσιάζονται σε κάθε σεισμό, εμφανίστηκαν και εδώ. Δεκαεπτά από τα φορτηγά μας λεηλατήθηκαν τη Δευτέρα και την Τρίτη», στο Βαν, την περιφερειακή πρωτεύουσα, και στην Erciş, την πόλη που πλήττεται το περισσότερο από την καταστροφή, δήλωσε ο Αχμέτ Lutfi Aker

Πηγή: Le Figaro


http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/10/jss-le-figaro.html#.Tqj6T49CqdA

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top