Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΙΣΙ, 1 Φεβρουαρίου 2012 (AFP) - Ο Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα καταθέσει «αμέσως» ένα νέο κείμενο αν ο νόμος που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων ακυρωθεί από τους Σοφούς του Συνταγματικού Συμβουλίου, δήλωσε ο ίδιος σήμερα Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με δύο μέλη της κυβέρνησης.

«Ο πρόεδρος στη διάρκεια του Συμβουλίου μας είπε ότι θα καταθέσει αμέσως ένα νέο νομοσχέδιο, στην περίπτωση της ακύρωσης από το Συνταγματικό Συμβούλιο», δήλωσε ένας υπουργός στο γαλλικό πρακτορείο.

Βουλευτές και γερουσιαστές από όλες τις πολιτικές παρατάξεις κατέθεσαν την Τρίτη στο Συνταγματικό Συμβούλιο αίτηση ακύρωσης του νόμου που ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων, που εγκρίθηκε μόνιμα από το Κοινοβούλιο και μια τελική ψηφοφορία στη Γερουσία στις 23 Ιανουαρίου.




Συνταγματικό Συμβούλιο / Γενοκτονία: αίτηση για την επιτάχυνση της διαδικασίας
Δύο βουλευτές του UMP (κυβερνητική πλειοψηφία) Eric Straumann και Jean-Philippe Μάουρερ, ζήτησαν από την κυβέρνηση την Τρίτη «την εφαρμογή Fast Track διαδικασίας» από το Συνταγματικό Συμβούλιο να αποφανθεί εντός επτά ημερών την ετυμηγορία του σχετικά με την αίτηση έφεσης που υπέβαλαν κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι για το νόμο που τιμωρεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων.
Δύο προσφυγές που κατατεθήκαν την Τρίτη στπ Συνταγματικό Συμβούλιο, η πρώτη από 77 γερουσιαστές, η δεύτερη από 65 βουλευτές.
Το Συνταγματικό Συμβούλιο μπορεί να ακυρώσει ένα νόμο που κρίνει αντισυνταγματικό, αν κατατεθεί προσφυγή από 60 βουλευτές, η 60 γερουσιαστές, η από τον αρχηγό του κράτους, η τον πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης η της Γερουσίας.
«Προκειμένου να μετριάσουμε αβάσιμες εντάσεις, ζητάμε από την κυβέρνηση την εφαρμογή της ταχείας διαδικασίας για να εξασφαλιστεί ότι το Συνταγματικό Συμβούλιο θα αποφανθεί γρήγορα σε διάτημα επτά ημερών», ανακοίνωσαν οι δύο βουλευτές UMP, οι ίδιοι υπογράφοντες την αίτηση αναιρέσεως.
Το Συνταγματικό Συμβούλιο οφείλει να αποφασίσει εντός προθεσμίας ενός μηνός, η οποία περίοδος μπορεί να μειωθεί σε οκτώ ημέρες, αν ζητηθεί από την κυβέρνηση.
Η προσφυγή στους Σοφούς αναστέλλει την εφαρμογή του νόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία πρέπει να γίνει εντός 15 ημερών από την ψήφιση του κειμένου, αν δεν υπάρχει καμία έφεση.
Οι δύο προσφυγές είχαν υπογραφεί από τους βουλευτές όλων των πολιτικών τάσεων.
Το νομοσχέδιο της βουλευτή UMP Valérie Boyer ψηφίστηκε στις 22 Δεκεμβρίου από την Εθνοσυνέλευση, και εγκρίθηκε τελικά από το Κοινοβούλιο στις 23 Ιανουαρίου με μια τελική ψηφοφορία της Γερουσίας.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/02/blog-post_9023.html#.TyoV88WfeM8

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top