Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Το Συμβούλιο Συντονισμού των αρμενικών οργανώσεων της Γαλλίας (CCAF) προέβη στις παρακάτω δηλώσεις σχετικά με την προσφυγή των γερουσιαστών και βουλευτών στο γαλλικό Συνταγματικό Συμβούλιο για την ακύρωση του νόμου που ψηφίστηκε από τη Γερουσία στις 23 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον οποίον απαγορεύεται η «αμφισβήτηση ή η υπερβολική δυσφήμηση των γενοκτονιών που αναγνωρίζονται από το νόμο».



Αυτή η προσφυγή δεν αποτελεί έκπληξη γιατί την περιμέναμε, ωστόσο, το σύνολο των Γάλλων που ενεπλάκησαν σε αυτόν τον αγώνα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα πίστευε και ήλπιζε μέχρι το τέλος ότι οι βουλευτές μας δεν θα ενέδιδαν στην τεράστια επιχείρηση πίεσης που εφάρμοσε ένα ξένο αρνητιστικό και ρατσιστικό κράτος. Η ενορχήστρωση αυτής της προσφυγής από τον πραγματικό μέντορα του απεικονίζεται τέλεια με τα λόγια του Πρωθυπουργού Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε -ενώ η προσφυγή μόλις επισημοποιήθηκε- τον επόμενο στόχο του: τους «Σοφούς» του Συνταγματικού Συμβουλίου. Δήλωσε: «Ελπίζω ότι το Συνταγματικό Συμβούλιο θα το κανονίσει».
Πέρα από άρνηση της δικαιοσύνης που συνιστά η αίτηση αναιρέσεως αυτού του νόμου, και του τεράστιου τραύματος που για άλλη μια φορά πλήγει την πλευρά των θυμάτων, είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε το Δίκαιο και έτοιμοι για την πρόκληση που επιβάλλει αυτή η προσφυγή. Η Επιτροπή Νόμων της γερουσίας εμπόδισε κάθε διαλογική συζήτηση σχετικά με τη συνταγματικότητα του νόμου, που όμως, επιβεβαιώθηκε από την κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Υπουργού για τις Σχέσεις με το Κοινοβούλιο Πατρίκ Ολιέ.
Αυτή η πολιτική μεροληψία δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί σαν κακό πλήγμα κατά του νομικού αγώνα κατά της άρνησης που εγκαινιάστηκε με τον νόμο Gayssot για την άρνηση του Ολοκαυτώματος, στη λογική συνεχεία του οποίου τοποθετείται ο σημερινός νόμος Boyer.
Το Συμβούλιο Συντονισμού των αρμενικών Οργανώσεων της Γαλλίας καλεί όλους τους βουλευτές και γερουσιαστές που είναι υπέρ αυτού του νόμου και όλους τους Γάλλους πολίτες που αγαπούν την δικαιοσύνη να εμποδίσουν και να αντισταθούν σε αυτόν τον άνευ προηγούμενου πρωτοφανή εκβιασμό της Τουρκίας κατά της Γαλλικής Δημοκρατίας, των Αρχών της και των δικαστών της.
Το Εθνικό Συμβούλιο των CCAF
Παρίσι, 31 Ιαν 2012

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/02/blog-post_6455.html#.TyoWbsWfeM8

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top