Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Έκπληξη έχει προκαλέσει στη διεθνή αγορά σιτηρών η απόφαση του Ιράκ να αποκλείσει τις ΗΠΑ από διαγωνισμό για την αγορά χιλιάδων τόνων σιταριού.
Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, το Ιρακινό Συμβούλιο Σιτηρών ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει διεθνή διαγωνισμό για τουλάχιστον 50.000 τόνους σιταριού, ορίζοντας τελική προθεσμία για τις προσφορές την 5η Φεβρουαρίου, αλλά αποκλείοντας από αυτές τους Αμερικανούς παραγωγούς, χωρίς να δοθεί επισήμως κάποια εξήγηση για την απόφαση αυτή.


«Ξαφνιάζει πραγματικά το γεγονός ότι οι Ιρακινοί αποφάσισαν να μειώσουν τον αριθμό των υποψηφίων προμηθευτών τους, δεδομένης της στενότητας προσφοράς, που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη διεθνή αγορά» σχολίαζε Ευρωπαίος trader στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. «Με τις αμερικανικές δυνάμεις να ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από το Ιράκ, είναι δύσκολο να πει κανείς, εάν είναι πολιτικοί παράγοντες, που υπαγόρευσαν την απόφαση» συμπλήρωνε.

Ορισμένοι εξαγωγείς από την άλλη ανέφεραν ότι υπάρχει έντονη φημολογία στην αγορά για διαμαρτυρίες Ιρακινών αξιωματούχων σχετικά με την ποιότητα αμερικανικού σιταριού, που είχε αγοράσει η χώρα πρόσφατα. Εκτιμάται πάντως ότι η κόντρα αυτή μεταξύ των δύο χωρών δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια οι Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρεται να έχουν ήδη κινητοποιηθεί προκειμένου να κάμψουν τις ανησυχίες των Ιρακινών για την ποιότητα των αμερικανικών σιτηρών.

Ρωσικές εξαγωγές
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς τιμές των σιτηρών έχουν παρουσιάσει σημαντική άνοδο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου περιορισμούς στις εξαγωγές. Με τις ρωσικές εξαγωγές να κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα τους προηγούμενους μήνες, τα αποθέματα της χώρας έχουν μειωθεί σημαντικά, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στις ρωσικές αρχές.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες για δραστική μείωση των εξαγωγών από την Αργεντινή, εξαιτίας της έντονης ξηρασίας, που πλήττει τη λατινοαμερικάνικη χώρα.
http://www.agronews.gr/

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2012/02/blog-post_7605.html#.TyoXfsWfeM8

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top