Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Εν αναμονή της «μητέρας των μαχών» στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, η οποία ενδέχεται να κρίνει την έκβαση του εμφυλίου που μαίνεται στη χώρα, βρίσκεται η διεθνής κοινότητα.
Το πρωί, πολλές συνοικίες της πόλης βομβαρδίστηκαν από κυβερνητικά ελικόπτερα, ενώ συγκρούσεις σημειώθηκαν στους δρόμους ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες. Μόνο χθες, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 34 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC, οι αντάρτες ελέγχουν τα μεγαλύτερα τμήματα της πόλης και έχουν αναπτύξει ελεύθερους σκοπευτές σε διάφορα σημεία. Περίπου 1.500 ως 2.000 αντάρτες έχουν έρθει από άλλα μέρη για να τους ενισχύσουν, σύμφωνα με πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου.
Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερα κυβερνητικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα συγκεντρώνονται γύρω από την πόλη για να καταπνίξουν την ένοπλη αντίσταση στο καθεστώς του Ασαντ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν έντονα την ανησυχία ότι τα επόμενα 24ωρα επίκειται μεγάλη μάχη στο Χαλέπι, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε «σφαγή».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, BBC, Γαλλικό Πρακτορείο, Ναυτεμπορική

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top