Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Καταγγελία του βρετανικού δικτύου για προσπάθεια εκφοβισμού δημοσιογράφου

H ανταποκρίτρια του BBC στην Κωνσταντινούπολη, Σελίν Γκιρίτ
Σε ανακοίνωση του, το BBC δηλώνει «ανήσυχο» μετά την προσπάθεια εκφοβισμού που έγινε εις βάρος της ανταποκρίτριάς του στην Κωνσταντινούπολη.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Αγκυρας, Ιμπραχίμ Μελίχ Γκοκτσέκ χαρακτήρισε«αγγλίδα πράκτορα» τη δημοσιογράφο του BBC Σελίν Γκιρίτ.

Η επίθεση του δημάρχου -και μέλους του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη (AK)- έγινε την Κυριακή: ύστερα από την ανταπόκριση στο βρετανικό κανάλι, ο Γκοκτσέκ έσπευσε να δηλώσει πως «στο ρεπορτάζ της, η Γκιρίτ προσπαθεί να υπονομεύσει την τουρκική οικονομία». Ταυτόχρονα, προέτρεψε τους «ακολούθούς» του στο Twitter να στείλουν μηνύματα σε ένα hashtag (θέμα συζήτησης) στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο «Σελίν Γκιρίτ, μην είσαι πράκτορας της Βρετανίας».

Η αντίδραση του βρετανικού δικτύου ήταν άμεση. Σε ανακοίνωση του, το BBC τονίζει πως«μια ρεπόρτερ μας έγινε αντικείμενο επίθεσης στα κοινωνικά δίκτυα από τον δήμαρχο της Αγκυρας όσον αφορά στην ανταπόκρισή της για τις διαδηλώσεις», ενώ ο διευθυντής του τμήματος Διεθνών Ειδήσεων του ΒΒC, Πίτερ Χόροκς επεσήμανε ότι «μια δημοσιογράφος μας έλαβε σωρεία απειλητικών μηνυμάτων».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γκοκτσέκ απασχολεί τα ΜΜΕ της χώρας του. Πριν από μερικές ημέρες ο δήμαρχος της Αγκυρας έγραψε στο Τwitter πως «κάποιοι περιθωριακοί που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί είχαν σχέδια μέχρι και για την κατασκευή ατομικής βόμβας», προκαλώντας τη θυμηδία σε όλη την Τουρκία, ενώ σε μια προκλητική κίνηση έβαλε να κρεμάσουν ένα πανό που ανέγραφε: «Πολύτιμη τουρκική αστυνομία, η Αγκυρα αισθάνεται υπερήφανη για εσάς» στο σημείο όπου δολοφονήθηκε από τις σφαίρες αστυνομικού ο 26χρονος τούρκος διαδηλωτής Ετέμ Σαρισουλούκ.
ΒΗΜΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top