Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Το Κίεβο κάνει λόγο για «τρομοκράτες» και απειλεί με επέμβαση των ειδικών δυνάμεων

Ένοπλοι άνδρες κατέλαβαν αστυνομικό σταθμό στην πόλη Σλοβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Ενοπλοι άνδρες με στολές παραλλαγής κατέλαβαν αστυνομικό σταθμό στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας η συμμορία πυροβολούσε στον αέρα και χρησιμοποίησε χειροβομβίδες κρότου - λάμψης προκειμένου να καταλάβει τις αστυνομικές εγκαταστάσεις στην πόλη Σλοβιάνσκ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.
Ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ αποκάλεσε τους ένοπλους «τρομοκράτες» και είπε ότι την κατάσταση θα αναλάβουν οι ειδικές δυνάμεις. Φιλο - ρώσοι διαδηλωτές έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια σε όλη την ανατολική Ουκρανία.



Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι φιλορώσοι πήραν τουλάχιστον 400 περίστροφα και 20 αυτόματα όπλα από αστυνομικό τμήμα. «Ο στόχος της κατάληψης ήταν τα όπλα. Μοιράζουν αυτά τα όπλα σε αυτούς που διαμαρτύρονται στο Σλαβιάνσκ» αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας η οποία εκδόθηκε από την πρωτεύουσα Κίεβο.

Φωτογράφος του Reuters που βρίσκεται στο κτήριο δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν είδε τους ενόπλους να μοιράζουν όπλα.
Παράλληλα, η ίδια ομάδα φιλορώσων ενόπλων κατέλαβε το τοπικό αρχηγείο της κρατικής Υπηρεσίας Ασφαλείας στην πόλη Σλαβιάνσκ. «Η ίδια ομάδα κατέλαβε το κτίριο της SBU (υπηρεσίας ασφαλείας) στο Σλαβιάνσκ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Ντονέτσκ.
Το Κίεβο κάνει λόγο για ενέργειες ενορχηστρωμένες από τη Μόσχα. Διαδηλωτές στην ανατολική πόλη Ντονέτσκ, που απέχει περίπου 130 χιλιόμετρα από την Σλοβιάνσκ, έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια, ζητώντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να ενσωματωθεί η πόλη στη Ρωσία. Η Ρωσία αρνείται την ευθύνη για τις αναταραχές στην ανατολική Ουκρανία, αλλά δυτικά κράτη έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων.

Ο μεταβατικός ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιατσένιουκ επισκέφθηκε το Ντονέτσκ πρόσφατα και επιχείρησε να κατευνάσει τις αντικυβερνητικές ομάδες, υποσχόμενος ότι δεν θα επιβληθούν περιορισμοί στη χρήση της ρωσικής γλώσσας. «Έξι με επτά άγνωστα άτομα εμφανίστηκαν. Άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και επιχείρησαν να καταλάβουν το αστυνομικό τμήμα» είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Ιχόρ Ντιομίν για το περιστατικό στην Σλοβιάνσκ. Προσέθεσε ότι «άνδρες με στολές παραλλαγής και όπλα» βρίσκονται μέσα στο κτίριο της αστυνομίας. «Η απάντηση θα είναι πολύ σκληρή γιατί υπάρχει διαφορά μεταξύ των διαδηλωτών και των τρομοκρατών» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσένι Αβάκοφ.
ΒΗΜΑ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top