Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Gatestoneinstitute.org Τρίτη 30.2014
του Soeren Kern
“Η Βρετανία παραμένει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που παρέχει έδαφος για στρατολόγηση στην Αλ-Κάιντα” - ConCoughlin, στην εφημερίδα Daily Telegraph.
Όταν προσπάθησε να βρει βοήθεια από την αστυνομία και κάποιο δικηγόρο “η οικογένεια των εναγόμενων προσβλήθηκε γιατί είχε καταφύγει στη δικαιοσύνη. Ήθελαν να επιστρέψει στην οικογενειακή εστία… έτσι αποφασίστηκε ότι θα έπρεπε να εξαναγκαστεί να συμμορφωθεί ή να θανατωθεί” - Εισαγγελέας εναντίον του Αhmed A-Khatib, ο οποίος δολοφόνησε τη σύζυγό του επειδή είχε “δυτικοποιηθεί υπερβολικά”.









Βρετανοί δάσκαλοι φοβούνται να μιλήσουν στους μαθητές τους για τον Χριστιανισμό εξ αιτίας του φόβου να μην προσβληθούν οι Μουσουλμάνοι.

Βρετανοί δάσκαλοι φοβούνται να μιλήσουν στους μαθητές τους για τον Χριστιανισμό εξ αιτίας του φόβου να μην προσβληθούν οι Μουσουλμάνοι. - Roger Bolton σε διαδραστική ραδιοφωνική εκπομπή του Radio 4 του BBC.

Αντί να λάβουν μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν τα Βρετανάκια, την αστυνομία, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους δασκάλους … τα Μέσα Ενημέρωσης σκοπίμως υποβαθμίζουν την σοβαρότητα των εγκλημάτων [των Μουσουλμάνων από τις συμμορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης] για να αποφύγουν να κατηγορηθούν για “Ισλαμοφοβία” ή ρατσισμό. - Από την έκθεση: “Εύκολη σάρκα: Πολυπολιτισμικότητα, Ισλάμ και Παιδική Σεξουαλική Δουλεία”.

Μια ομάδα Βρετανών δικηγόρων δημιούργησε έναν ιστότοπο, τον Sharia Watch UK (“Παρακολούθηση της Σαρίας [σ.μ. του ισλαμικού νόμου] στο ΗΒ”). Η ομάδα αποκαλεί τον Νόμο της Σαρία “Το Τυφλό Σημείο της Βρετανίας”.

Αφού ο Adebojado, ο οποίος δολοφόνησε και προσπάθησε να αποκεφαλίσει τον Βρετανό στρατιώτη Lee Rigby με ένα μπαλτά, καταδικάστηκε “σε ισόβια κάθειρξη”, ο αδελφός του δήλωσε ότι ο δίδυμός του αδελφός ήταν θύμα της “Ισλαμοφοβίας”.

“Το πρόβλημα της βίας για λόγους τιμής και οι εξαναγκαστικοί γάμοι στην Αγγλία είναι “χειρότερο από όσο νομίζει ο κόσμος” — Claire Phillipson, [της οργάνωσης] Wearside Women in Need
Ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Βρετανίας έφτασε τα 3,4 εκατομμύρια το 2014 αποτελώντας περίπου το 5,3% του γενικού πληθυσμού των 64 εκατομμυρίων σύμφωνα με στοιχεία που λήφθηκαν από πρόσφατη μελέτη για την αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού στην Ευρώπη. Με πραγματικούς όρους, η Βρετανία διαθέτει τον τρίτο μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Το Ισλάμ και τα σχετικά με αυτό θέματα ήσαν πανταχού παρόντα στη Βρετανία κατά το 2014, και μπορούμε να τα κατατάξουμε σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες: 1) Ο Ισλαμικός εξτρεμισμός και οι επιπλοκές στην ασφάλεια [της χώρας] από τους Βρετανούς τζιχαντιστές στη Συρία, 2) η συνεχής εξάπλωση του νόμου της Ισλαμικής Σαρία στη Βρετανία, 3) η σεξουαλική εκμετάλλευση των Βρετανόπουλων από συμμορίες μουσουλμάνων και 4) η ενσωμάτωση των μουσουλμάνων στη βρετανική κοινωνία.

Ακολουθεί μια ανασκόπηση κατά χρονολογική σειρά των κυριότερων περιστατικών που αφορούν στην άνοδο του Ισλάμ στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του 2014.

Τον Ιανουάριο, μια ανάλυση των απογραφικών στοιχείων έδειξε ότι σχεδόν το 10% των βρεφών και των μικρών παιδιών στην Αγγλία και την Ουαλία είναι μουσουλμάνοι. Το ποσοστό των μουσουλμάνων μεταξύ των παιδιών κάτω από πέντε χρονών είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό του γενικού πληθυσμού. Αν τα συγκρίνουμε λιγότερο από ένας στους διακόσιους κατοίκους πάνω από την ηλικία των 85 είναι μουσουλμάνοι, ένδειξη της έκτασης στην οποία ο αριθμός των γεννήσεων αλλοιώνει την θρησκευτική δημογραφία στη Βρετανία.

Τον Ιανουάριο επίσης, οι μουσουλμάνοι φονταμενταλιστές απείλησαν ότι θα αποκεφαλίσουν κάποιο ομόθρησκό τους Βρετανό μουσουλμάνο ο οποίος είχε ανεβάσει στο λογαριασμό του στο Twitter μια ακίνδυνη εικόνα του Μωάμεθ και του Ιησού. Η απειλή δολοφονίας του Maajid Nawaz, υποψήφιου του Κόμματος των Φιλελευθέρων για το Βρετανικό Κοινοβούλιο, προστέθηκε στον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων όπου ισλαμιστές χρησιμοποιούν τακτικές εκφοβισμού για να περιορίσουν το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου των ομοθρήσκων μουσουλμάνων τους στην Ευρώπη.

Στις 16 Ιανουαρίου, μια μουσουλμάνα συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο αεροδρόμιο Heathrowκαθώς ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Τουρκία. Η Nawal Massad, 26 ετών, κατηγορήθηκε ότι προσπάθησε να περάσει λαθραία μέσα στα εσώρουχά της 16.500 λίρες Αγγλίας (27.000 ευρώ, 20.000 δολάρια ΗΠΑ) στους τζιχαντιστές της Συρίας. Η ίδια και ο υποτιθέμενος συνεργός της, η 27χρονη Μαροκινή Amal El-Wahabi, η οποία δεν εργάζεται και λαμβάνει [ωστόσο] τα ευεργετήματα της κοινωνικής πρόνοιας για την ίδια και τους δύο γιους της, ήταν η πρώτη Βρετανίδα που κατηγορήθηκε για τρομοκρατία που συνδέεται με την διένεξη στη Συρία.

Στις 23 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής μονάδας της Scotland Yard, Διοικητής Richard Walton, αποκάλυψε ότι συνελήφθησαν 14 Βρετανοί ανήλικοι με κατηγορίες που τους συνέδεαν με τη διένεξη στη Συρία, μόνο τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με 24 για ολόκληρο το 2013. Δήλωσε ότι ήταν “σχεδόν αναπόφευκτο” πως κάποιοι τρομοκράτες θα προσπαθούσαν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Βρετανία μετά την επιστροφή τους.

Στις 16 Ιανουαρίου, ο Βρετανός ισλαμιστής Abu Waleed υπογράμμισε το όραμά του για ένα ισλαμικό κράτος στη Βρετανία και έκανε έκκληση να εξευτελιστούν οι Χριστιανοί ώστε να προσηλυτιστούν στο Ισλάμ. Σε ένα βίντεο είπε:

“Αν ένας μουσουλμάνος δει έναν καφίρ [μη-μουσουλμάνο] ντυμένο με όμορφα ρούχα, ο καφίρ πρέπει να βγάλει τα ρούχα του και να τα δώσει στο μουσουλμάνο. Ο καφίρ όταν περπατάει στο δρόμο, πρέπει να φοράει μια κόκκινη ζώνη γύρα από το λαιμό του και να έχει ξυρισμένο το μέτωπό του και θα πρέπει να φοράει δύο παπούτσια που να είναι διαφορετικά μεταξύ τους. Εκείνος [ο μη-πιστός] δεν επιτρέπεται να βαδίζει πάνω στο πεζοδρόμιο αλλά στη μέση του δρόμου και πρέπει να επιβαίνει πάνω σε μουλάρι. Αυτό είναι, αγαπητά μου αδέλφια, το ισλαμικό κράτος”.

Στο Bristol, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο για την μετατροπή ενός πρώην club comedy σε τζαμί. Στο Cambridgeshire μια ομάδα μουσουλμάνων υπέβαλε σχέδια για την μετατροπή μιας αποθήκης εμπορευμάτων σε καινούργιο τζάμι. Στο Cambridge οι κάτοικοι αντιτάχθηκαν σε ένα σχέδιο για την κατασκευή ενός μέγα-τζαμιού 17,5 εκατομμυρίων λιρών (28,5 εκατομμυρίων δολαρίων, 21 εκατομμυρίου ευρώ) ισχυριζόμενοι ότι θα αποτελούσε “βιτρίνα για την τρομοκρατία”. Στο Blackburn μια πόλη περίπου 100 τζαμιών, οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να απορρίψουν ένα σχέδιο για άνοιγμα τζαμιού σε μια κατοικημένη γειτονιά.

Στο Southend, οι ντόπιοι γιόρτασαν έπειτα από μια τετράχρονη μάχη που έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο ενός παράνομου τζαμιού. Στο Newton Mearns, Νότια της Γλασκόβης, εγκαταλείφθηκαν τα σχέδια για κατασκευή τζαμιού μέσα στους χώρους ενός σχολείου σε ένα από τα πιο πλούσια προάστια της Σκωτίας χάρη στις επικρίσεις των ντόπιων για [μια τέτοια] κίνηση.

Στο Catherine-de-Barnes, ένα πολύ μικρό χωριό στην κεντροδυτική Αγγλία, οι ντόπιοι κάτοικοι έφεραν αντιρρήσεις στα σχέδια ενός μεγαλύτερου κοιμητηρίου, αποκλειστικά για μουσουλμάνους, το οποίο θα περιελάμβανε χώρο ταφής για 4.000 νεκρούς μουσουλμάνους και 75 θέσεις parking για τους επισκέπτες. Το χωριό έχει πληθυσμό μόνο 613 κατοίκων, κάτι που σημαίνει ότι το κοιμητήριο στην πραγματικότητα θα είχε έξι φορές περισσότερους από ό,τι το ίδιο το Catherine-de-Barnes.

Τον Φεβρουάριο οι επίσημες στατιστικές έδειχναν ότι το μεταναστευτικό κύμα προς το Ηνωμένο Βασίλειο διογκώθηκε στις 212.000 στο έτος που τελείωνε τον Σεπτεμβρίου του 2013, σημαντική αύξηση από τους 154.000 του προηγούμενου χρόνου. Τα νέα μεταναστευτικά δεδομένα θέτουν υπό αμφισβήτηση τη δέσμευση του πρωθυπουργούDavid Cameron να μειώσει την καθαρή μετανάστευση (δηλ. τη διαφορά ανάμεσα στον αριθμό των ανθρώπων που εισέρχονται στην Βρετανία κι αυτών που φεύγουν) σε μερικές δεκάδες εκατοντάδες πριν από τις γενικές εκλογές τον Μάιο του 2015.

Σε αντιδιαστολή, τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία δείχνουν μια αύξηση κατά 155% για το 2013 στον αριθμό των Βρετανόπουλων που πέφτουν θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης από συμμορίες.

Τον Ιανουάριο επίσης, μουσουλμάνος εξτρεμιστής που τεμάχισε ένα στρατιώτη μέχρι θανάτου σε δρόμο του Λονδίνου τον Μάιο του 2013, άσκησε έφεση με έξοδα των φορολογουμένων εναντίον της καταδικαστικής απόφασης για τη δολοφονία. Ο Michael Adebolajo, 29 ετών, που προσπάθησε να αποκεφαλίσει το Βρετανό στρατιώτη Lee Rigbyμε μπαλτά, ισχυρίστηκε ότι δεν θα πρέπει να καταδικαστεί επειδή είναι “στρατιώτης που Αλλάχ” και ως εκ τούτου η δολοφονία του Rigby ήταν μάλλον πολεμική πράξη και όχι φόνος εκ προμελέτης.

Ο Adebolajo και ο συγκατηγορούμενός του Michael Adebowale, 22 ετών, κρίθηκαν ένοχοι από δικαστήριο το 2013 και καταδικάστηκαν στις 26 Φεβρουαρίου. Ο Adebolajo καταδικάστηκε σε “ισόβια” κάθειρξη και ο Adebowale σε ελάχιστη κάθειρξη 45 ετών. Ο δίδυμος αδελφός του Adebolajo δήλωσε ότι ο αδερφός του υπήρξε θύμα της “Ισλαμοφοβίας”.

Στις 16 Φεβρουαρίου η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε ότι περίπου 250 Βρετανοί τζιχαντιστές, που είχαν μεταβεί με τρένο για να πολεμήσουν στη Συρία, επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και παρακολουθούνται από τις μυστικές υπηρεσίες. Ανώτεροι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο μεγάλος αριθμός των “επιστρεφόντων” (πενταπλάσιος από τον αριθμό που έχει αναφερθεί πρωτύτερα) υπογραμμίζει τον αυξανόμενο κίνδυνο από “εξτρεμιστές τουρίστες” που πηγαίνουν στην εμπόλεμη περιοχή. Η MI5 και η αστυνομία δήλωσαν ότι φοβούνται πως οι “επιστρέφοντες” θα μπορούσαν να διαπράξουμε ένοπλες επιθέσεις τύπου Mumbai εναντίον πολιτών, πιθανόν σε πολυσύχναστα δημόσια μέρη του Λονδίνου.

Στις 14 Φεβρουαρίου, τρεις μουσουλμάνοι φύλακες που τρομοκράτησαν αθώους πολίτες αυτοχαρακτηριζόμενοι σαν “Μουσουλμανική Περίπολος” απελάθηκαν από τη χώρα για μια περίοδο πέντε ετών επειδή προωθούσαν το Νόμο της Σαρία στη Βρετανία.

Το Μάρτιο οι βρετανικές Αρχές ξεκίνησαν μία έρευνα για να εντοπιστεί η πηγή ενός εγγράφου που υποτίθεται ότι σκιαγραφούσε μια συνωμοσία μουσουλμάνων φονταμενταλιστών για την ισλαμοποίηση των δημόσιων σχολείων στη Βρετανία και την Ουαλία. Το έκτασης τεσσάρων σελίδων έγγραφο περιέγραφε μια στρατηγική (με την κωδική ονομασία Επιχείρηση Δούρειος Ίππος) ώστε να απομακρυνθούν οι μη-μουσουλμάνοι διευθυντές σχολείων και δάσκαλοι από τα κρατικά σχόλια στις μουσουλμανικές γειτονιές και να αντικατασταθούν από άτομα που θα λειτουργούσαν τα σχολεία σύμφωνα με τις αυστηρές ισλαμικές αργίες.

Επίσης το Μάρτιο μία έκθεση με τίτλο “Εύκολο Κρέας: Πολυπολιτισμικότητα, Ισλάμ και Σεξουαλική Παιδική Δουλεία” δείχνει ότι αξιωματούχοι στην Αγγλία και την Ουαλία γνώριζαν για το αχαλίνωτο “child grooming” (τη διαδικασία όπου σεξουαλικοί κυνηγοί κάνουν φιλίες και κερδίζουν την εμπιστοσύνη παιδιών με σκοπό να τα κακοποιήσουν) από μουσουλμανικές συμμορίες τουλάχιστον από το 1988. Αντί να λάβουν μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν τα Βρετανάκια, την αστυνομία, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους δασκάλους … τα Μέσα Ενημέρωσης σκοπίμως υποβαθμίζουν την σοβαρότητα των εγκλημάτων [των Μουσουλμάνων από τις συμμορίες σεξουαλικής εκμετάλλευσης] για να αποφύγουν τη κατηγορία για “Ισλαμοφοβία” ή ρατσισμό. - Από την έκθεση: “Εύκολη σάρκα: Πολυπολιτισμικότητα, Ισλάμ και Παιδική Σεξουαλική Δουλεία”.

Εντωμεταξύ οι επίσημοι αριθμοί αποκαλύπτουν ότι ο αριθμός των μουσουλμάνων που εκτίουν ποινές φυλάκισης συνεχίζει να αυξάνεται. Σε ολόκληρη την Αγγλία και την Ουαλία το ποσοστό έχει αυξηθεί από 8% την προηγούμενη δεκαετία σε 14% σήμερα. Στο Λονδίνο ο αριθμός είναι 27%, δηλ. υπερδιπλάσιος από το 12% που είναι ο μουσουλμανικός πληθυσμός της πρωτεύουσας.

Στις 27 Μαρτίου το τηλεοπτικό κανάλι ITV News ανέφερε ότι το πρόβλημα της βίας για λόγους τιμής και οι εξαναγκασμοί σε γάμο στην Βρετανία είναι “χειρότεροι από όσο νομίζει ο κόσμος” και ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται να μιλήσουν επειδή δεν θέλουν να χαρακτηριστούν “ρατσιστές”. Η Claire Phillipson της οργάνωσης Wearside Women in Need δήλωσε:

“Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι σε ολόκληρη τη Βορειοανατολική Αγγλία πρώτης, δεύτερης, τρίτης γενιάς Βρετανίδες εξαναγκάζονται να παντρευτούν.

Εικόνα από το βίντεο “Δικαίωμα στην επιλογή: Επισημαίνοντας το στίγμα των αναγκαστικών γάμων - Nayana", παραγωγής του Βρετανικού Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας.

Στις 13 Μαρτίου ο Δικηγορικός Σύλλογος, η κύρια επαγγελματική ένωση όσων αντιπροσωπεύουν και ασκούν το δικηγορικό επάγγελμα στην Αγγλία και την Ουαλία, εξέδωσε έναν πρωτοποριακό οδηγό για να βοηθήσει τους δικηγόρους να συντάσσουν διαθήκες και έγγραφα που αφορούν την τύχη της περιουσίας σύμφωνα με τη Σαρία. Με την κίνηση [αυτή] κατοχυρώνεται για πρώτη φορά στο βρετανικό νομικό σύστημα ο Ισλαμικός Νόμος της Σαρία.

Τον Απρίλιο η βρετανική κυβέρνηση ξεκίνησε μια δημόσια διαβούλευση για το αν πρέπει ή όχι να δημιουργήσει φοιτητικά δάνεια που είναι σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο της Σαρία και η οποία απαγορεύει τα έντοκα δάνεια.

Οι επικριτές ισχυρίζονται ότι οι συζητήσεις σχετικά με τα φοιτητικά δάνεια χωρίς τόκο έπειτα από τις σταδιακές απαιτήσεις για τραπεζική αγορά σύμφωνη με τη Σαρία όπως επίσης και για πιστωτικές κάρτες, υποθήκες και χρηματοδότηση συντάξεων, όλα αυτά αν ληφθούν υπόψη συνεισφέρουν στην ίδρυση ενός παράλληλου ισλαμικού οικονομικού και νομικού συστήματος στη Βρετανία.

Ιδιαιτέρως, η Lloyds Bank κατηγορήθηκε για αντίστροφες θρησκευτικές διακρίσεις αφού απέρριψε την προμήθεια για υπερανάληψη από μουσουλμάνους αλλά όχι από άλλους. Η τράπεζα είπε ότι οι μη-μουσουλμάνοι θα πρέπει να καταβάλλουν 80 λίρες (93 ευρώ, 135 δολάρια) το μήνα για υπερανάληψη, όμως για τους μουσουλμάνους “δεν θα υπάρξει καμία χρέωση”.

Εντωμεταξύ, η τεράστια αλυσίδα φαστφούντ Subway αφαίρεσε το χοιρινό και το μπέικον σχεδόν από 200 καταστήματά της στη Βρετανία και εισήγαγε υποκατάστατα κρέατα halal (Αραβική λέξη για το “επιτρεπτός” ή “νόμιμος”), προφανώς σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τους μουσουλμάνους πελάτες της.

Στις 9 Απριλίου, η υπουργός εσωτερικών Therese May έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια έκθεση της κυβέρνησης για τη στρατηγική της ενάντια στην τρομοκρατία. Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι σκληραγωγημένοι μέσα στις μάχες Βρετανοί τζιχαντιστές που επιστρέφουν από τον πόλεμο στη Συρία αποτελούν τώρα την πλέον σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Βρετανίας.
Στις 17 Απριλίου, δικαστήριο του Sheffield καταδίκασε τον 21χρονο Aras Hussein, για τον αποκεφαλισμό με κουζινομάχαιρο της 18χρονης φίλης του Reema Ramzan, μέσα στο διαμέρισμά της στο Sheffield τον Ιούνιο του 2013. Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη ποινή φυλάκισης τα 20 έτη.

Στις 30 Απριλίου, ένας ένορκος άκουσε στο δικαστήριο του Manchester πώς ο 35χρονος Ahmed Al-Khatibδολοφόνησε τη γυναίκα του επειδή είχε “δυτικοποιηθεί υπερβολικά”. Ο εισαγγελέας είπε στην ένορκο ότι η μητέρα τριών παιδιών “φοβόταν το σύζυγό της” και “πίστευε ότι κάποια μέρα θα την σκότωνε”. Τελικώς ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας και ενός δικηγόρου. Ο εισαγγελέας είπε:

“Η οικογένεια των εναγόμενων προσβλήθηκε γιατί είχε καταφύγει στη δικαιοσύνη. Ήθελαν να επιστρέψει στην οικογενειακή εστία … έτσι αποφασίστηκε όταν θα έπρεπε να εξαναγκαστεί να συμμορφωθεί ή να θανατωθεί”.

Στις 19 Απριλίου, η Επιτροπή Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων, μια κυβερνητική υπηρεσία που ρυθμίζει τις φιλανθρωπικά ιδρύματα στο ΗΒ, ανακοίνωσε τη λήψη σκληρότερων μέτρων σχετικά με μουσουλμανικά φιλανθρωπικά ιδρύματα που στέλνουν χρήματα σε τζιχαντιστικές ομάδες στη Συρία.

Στις 24 Απριλίου, αξιωματούχοι της Βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ξεκίνησε μια εθνική εκστρατεία με σκοπό να ενθαρρυνθούν οι μουσουλμάνες να έρθουν σε επαφή με την αστυνομία αν έχουν τη υπόνοια ότι μέλη της οικογένειάς τους ή στενοί φίλοι τους ετοιμάζονται να μεταβούν στη Συρία για να πολεμήσουν.

Επίσης στις 24 Απριλίου, μια ομάδα Βρετανών δικηγόρων ίδρυσε μια νέα οργάνωση με την ονομασία “Sharia WatchUK” για να “ρίξουν φως και να αποκαλύψουν εκείνα τα κινήματα στη Βρετανία τα οποία υπερασπίζονται και υποστηρίζουν την προαγωγή του ισλαμικού νόμου στη βρετανική κοινωνία”.

Tο Μάιο, ανώτερος σύμβουλος του Lutfur Rahman, του δημάρχου του έντονα ισλαμοποιημένου Borough of TowerHamlets του Λονδίνου, ο οποίος και συνδέεται με εξτρεμιστές, απείλησε με μουσουλμανικές διαδηλώσεις αν ο κόσμος δεν σταματήσει να αμφισβητεί το τρόπο της επανεκλογής του. Ο Rahman κέρδισε με μικρή διαφορά την επανεκλογή του στις 23 Μαΐου ως ανεξάρτητος αλλά το αποτέλεσμα αμφισβητήθηκε έπειτα από δεκάδες αναφορές για εκφοβισμό ψηφοφόρων και χαοτική καταμέτρηση ψήφων, που χρειάστηκε πάνω από πέντε ημέρες για να ανακοινωθεί το τελικό αποτέλεσμα. Ο Rahman διεγράφη από το Εργατικό Κόμμα το 2010 μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας TheTelegraph για τους στενούς δεσμούς του με μια Ισλαμιστική εξτρεμιστική ομάδα, το Ισλαμικό Φόρουμ της Ευρώπης.

Στις 19 Μαΐου δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ένοχο το Abu Hamza, πρώην ιμάμη του τζαμιού στο Finsbury Parkβορείως του Λονδίνου, και για τις 11 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, σε μια δίκη τεσσάρων εβδομάδων. Ο μονόφθαλμος και χωρίς χέρια Hamza αντιμετώπισε κατηγορίες για οργάνωση στρατοπέδου τρομοκρατών στις ΗΠΑ, για λήψη ομήρων στην Υεμένη και για την αποστολή με τρένο ενός από τους οπαδούς του από το Λονδίνο στην Αλ-Κάιντα στο Αφγανιστάν.

Την καταδικαστική ετυμηγορία ακολούθησε μια μάχη για την έκδοσή του [στις ΗΠΑ] από το ΗΒ, η οποία ξεκίνησε το 2004 και ολοκληρώθηκε το 2012. Την ίδια στιγμή η Scotland Yard και η MI5 κατηγορήθηκαν ότι είχαν αγνοήσει τις προειδοποιήσεις ότι ο Hamza εγκαθιστούσε διεθνές τρομοκρατικό δίκτυο στο Λονδίνο από το 1999. Παρά την καταδικαστική απόφαση του Abu Hamza, η Βρετανία εξακολουθεί να παραμένει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που παρέχει έδαφος για στρατολόγηση στην Αλ-Κάιντα”.

Στις 16 Μαΐου, η The Telegraph ανέφερε ότι ο γεννηθείς στη Βρετανία Aminu Sadiq Ogwuche, “αρχηγός” της Ισλαμιστικής Ομάδας Boko Haram, και υπεύθυνος για την απαγωγή εκατοντάδων μαθητριών στη Νιγηρία, ριζοσπαστικοποιήθηκε όταν σπούδαζε σε Βρετανικό πανεπιστήμιο. Ο Ogwuche, γιος ενός εν αποστρατεία Νιγηριανού συνταγματάρχη, λένε συμφοιτητές του στο Πανεπιστήμιο του Glamorgan της Ουαλίας, ότι ονόμαζε τον εαυτό του “Λιοντάρι του Αλλάχ” και απειλούσε ότι θα έκοβε τα χέρια και τα πόδια των μη-μουσουλμάνων ενώ ζούσε ακόμη στο ΗΒ.
Στις 9 Μαΐου, η μητέρα του Ricky Reilly (ενός προσήλυτου στο Ισλάμ που προσπάθησε να ανατινάξει εστιατόριο γεμάτο κόσμο στο Exeter το 2008) δήλωσε στο Ράδιο 4 του BBC ότι ο επίδοξος βομβιστής αυτοκτονίας μετατράπηκε σε “γεμάτο όπλο” από ισλαμιστές εξτρεμιστές στη Βρετανία. Ο 22χρονος άλλαξε το όνομά του σε MohammadAbdulaziz Rashid Saeed-Alim το 2004 προς τιμή των τζιχαντιστών που επιτέθηκαν στη Νέα Υόρκη στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Η Kim Reilly είπε: “Του έλεγαν ότι θα πάει στον παράδεισο με 44 παρθένες και εκείνος το πίστεψε”.

Στις 7 Μαΐου, η βρετανική αλυσίδα εστιατορίων Pizza Express αποκάλυψε ότι χρησιμοποιούσε κρέας halal σε όλα τα πιάτα με κοτόπουλο και στα 434 εστιατόριά της σε ολόκληρη τη Βρετανία. Σύμφωνα με τον Ισλαμικό νόμο, το κοτόπουλο είναι κατάλληλο προς βρώση μόνο αν του κόψουν το λαιμό ενώ είναι ακόμη ζωντανό. Σύμφωνα με το τελετουργικό, απαγγέλλεται επίσης και ένας στίχος του Κορανίου. Στις 15 Μαΐου, αποκαλύφθηκε ότι τουλάχιστον σε μερικές δεκάδες κορυφαία πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένου και της Οξφόρδης, σερβιρόταν μυστικά κρέας halalσε ανυποψίαστους φοιτητές.

Στις 30 Μαΐου ο ιατρικός σύλλογος αφαίρεσε την άδεια από κάποιο Σομαλό γιατρό που είχε κάνει την πρακτική του στο Birmingham για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, όταν είπε σε κρυφό ρεπόρτερ πώς είχε κανονίσει στο εξωτερικό τον ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων των δύο ανιψιών του.

Τον Ιούνιο, μια εξτρεμιστική ισλαμιστική ομάδα διεξήγε “διηνεκή τζιχάντ” για τη διάδοση του Ισλάμ σε ολόκληρο τον κόσμο, η Tablighi Jammat, προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω την κατασκευή στο Λονδίνο ενός από τα μεγαλύτερα τζαμιά του κόσμου, αφού εκφόβισε για να σιωπήσει έναν διάσημο μουσουλμάνο που ήταν αντίθετος στο αμφιλεγόμενο εγχείρημα. Το προτεινόμενο μέγα-τζαμί θα χτιζόταν σε μια έκταση 48,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων πλησίον του Ολυμπιακού Σταδίου και θα είχε χωρητικότητα περισσότερο από 9.000 πιστούς.

Στις 17 Ιουνίου, ο Βρετανός Πρωθυπουργός David Cameron προειδοποίησε ότι Βρετανοί πολίτες και άλλοι Ευρωπαίοι που μάχονται στο πλευρό των Ισλαμιστών ανταρτών στο Ιράκ και τη Συρία αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας.

Όμως στις 22 Ιουνίου η εφημερίδα Financial Times έγραψε: “Το υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας μείωσε στο μισό τον προϋπολογισμό του για την αντι-τρομοκρατία παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την πλέον σοβαρή απειλή για το ΗΒ από τρομοκρατικές ομάδες του εξωτερικού, από την εποχή των βομβιστικών επιθέσεων στο Λονδίνο το 2005”.

Επίσης, στις 22 Ιουνίου, η εφημερίδα Sunday Times έγραψε ότι οι Βρετανοί τζιχαντιστές πλαστογραφούν το θάνατό τους στα πεδία των μαχών της Συρίας σε μια προσπάθεια να επιστρέψουν στη Βρετανία χωρίς να εντοπιστούν. Σε μια περίπτωση, το μαρτύριο ενός μαχητή στη Συρία ανακοινώθηκε από τους συντρόφους του στα κοινωνικά δίκτυα και μονάχα η αστυνομία συνέλαβε το “νεκρό” άτομο στο λιμάνι του Dover.

Οι Times επίσης έγραψαν ότι ένας Βρετανός τζιχαντιστής που χρησιμοποιούσε το όνομα Abu Rashash Britaniπρόσφατα ανέβασε στο Twitter ένα μήνυμα που έλεγε: “Όταν εγκαθιδρύσουμε χαλιφάτο [το ισλαμικό κράτος], ένα τάγμα μουτζαχεντίν θα κατευθυνθεί στο ΗΒ για να πιάσει τους David Cameron και Therese May και να τους αποκεφαλίσει και τους δύο :)”

Κάποιος άλλος τζιχαντιστής από το Birmingham με το όνομα Junaid Hussain έγραψε στο Twitter ότι η “μαύρη σημαία του τζιχάντ” θα κυματίζει σύντομα στη Downing Street. Επίσης έγραψε: “Φανταστείτε να τοποθετούσε κάποιος μια βόμβα σε κάποιο εκλογικό τμήμα ή να έστηνε ενέδρα στα βαν που μεταφέρουν τα ψηφοδέλτια. Θα αποσυντόνιζε ολόκληρο το σύστημα”. Ο Hussain ανέβασε και μια προειδοποίηση σαν όμοια σκεπτόμενος συμπατριώτης προς το βρετανικό λαό “να προσέχει”, επειδή “θα γυρίσουμε πίσω στο ΗΒ και θα σπείρουμε τον όλεθρο”.

Εντωμεταξύ, ένας 19χρονος τζιχαντιστής από το Portsmouth με το όνομα Muhammad Hassan υποσχέθηκε “ένα γλέντι σκοτωμών” Βρετανών πολιτών αν ποτέ επιστρέψει στη Βρετανία.

Στις 16 Ιουνίου, τέθηκε σε ισχύ ένας νέος νόμος, σύμφωνα με τον οποίο ο εξαναγκασμός σε γάμο συνιστά αυτοτελή αξιόποινη πράξη στην Αγγλία και την Ουαλία και τιμωρείται με κάθειρξη που φτάνει και τα επτά έτη. Μια έρευνα για λογαριασμό της κυβέρνησης εκτιμά ότι 8.000 νεαρές γυναίκες στη Βρετανία πέφτουν θύμα εξαναγκασμού σε γάμο κάθε χρόνο ωστόσο τα φιλανθρωπικά ιδρύματα αναφέρουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, επειδή τα θύματα φοβούνται να παρουσιαστούν.

Στις 12 Ιουνίου το BBC μετέδωσε ότι ορισμένες οικογένειες μουσουλμάνων στη Βρετανία έχουν αρχίσει να προσλαμβάνουν κυνηγούς επικηρυγμένων για να παρακολουθούν τα θύματα εξαναγκασμού σε γάμου που προσπαθούν να ξεφύγουν.

Στις 25 Ιουνίου, η Βρετανία ήταν το πρώτο δυτικό έθνος που εξέδωσε Ισλαμικά έντοκα γραμμάτια, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο που χρειάστηκε πάνω από επτά χρόνια για να υλοποιηθεί. Οι επενδυτές τοποθέτησαν 2,3 δις λίρες (3,9 δις δολάρια) σε εντολές, έντεκα φορές περισσότερο από το ποσό των προσφερόμενων μετοχών.

Στις 24 Ιουνίου, ο David Willetts, υπουργός για τα Πανεπιστήμια και τις Επιστήμες δήλωσε ότι μια εναλλακτική επιλογή για λήψη φοιτητικού δανείου που θα είναι συμβατό με τη Σαρία, θα μπορούσε να υπάρξει από τις αρχές του 2016. Ο ίδιος δήλωσε: “Θα ήταν τραγικό για κάποιο φοιτητή, και ειδικά για κάποιο μουσουλμάνο φοιτητή να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο εξαιτίας των τόκων”. Πρόσθεσε: “Αυτό δεν σημαίνει ότι εισάγουμε τον νόμο της Σαρία στο ΗΒ”.

Στις 6 Ιουνίου, το βρετανικό Υπουργείο [Εθνικής] Αμύνης (MοD) παραδέχτηκε ότι μη-μουσουλμάνοι στρατιώτες έτρωγαν εν αγνοία τους κρέας halal σε στρατιωτικές βάσεις.
Επίσης, μια έρευνα ανακάλυψε ότι όλα τα κοτόπουλα και το πρόβειο κρέας που σερβίρεται στο Πανεπιστήμιο τουWarwick είναι halal. Ένας πρωτοετής έκανε το παρακάτω σχόλιο:

“Είναι αηδιαστικό ότι προσφέρεται μόνο ισλαμικό κρέας και τίποτε άλλο. Πώς να αποδεχτώ να φάω κρέας ευλογημένο από μια άλλη θρησκεία που είναι διαφορετική από τη δική μου; Το να μου επιβάλλεται μονοπώλιο στις επιλογές μου με κάνει να διερωτώμαι αν η θρησκεία τους (το Ισλάμ) έχει προτεραιότητα σε σχέση με τη δική μου”.

Στις 9 Ιουνίου, κρατικοί επιθεωρητές ανακάλυψαν ότι στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου στο Olive Tree, ενός μουσουλμανικού σχολείου στο Luton, υπήρχαν βιβλία που συνηγορούσαν υπέρ του λιθοβολισμού και του μαστιγώματος. Οι διευθυντές του σχολείου κατηγόρησαν τους επιθεωρητές για “Ισλαμοφοβία”.

Τον Ιούλιο αναλυτές από το SITE, μια ομάδα που παρακολουθεί την ριζοσπαστική ισλαμιστική προπαγάνδα αναφέρει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός Βρετανίδων έχει μετακόμιση στην Συρία για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στο Ισλαμικό Κράτος. Μια τέτοια γυναίκα είναι και η Aqsa Mahmood, μια εικοσάχρονη από τη Γλασκόβη που έφυγε από τη Γλασκόβη της Σκοτίας και πήγε στη Συρία τον Νοέμβριο του 2013.

Η Mahmood φοιτούσε σε ιδιωτικά σχολεία και ήθελε να γίνει γιατρός αλλά παράτησε το πανεπιστήμιο χωρίς προειδοποίηση, και εξαφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα προκειμένου να γίνεται τζιχαντίστρια και να παντρευτεί έναν μαχητή του ΙΚ. Χρησιμοποιώντας το τζιχαντιστικό όμονα Umm Layth (που στα Αραβικά σημαίνει “Μητέρα του Λιονταριού”) η Mahmood χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παροτρύνει και άλλες Βρετανίδες μουσουλμάνες να εγκαταλείψουν τις οικογένειές τους και να συμμετάσχουν στο τζιχάντ στη Συρία. Έγραψε: “Μόλις φτάσεις στη γη του τζιχάντ, το Ισλαμικό Κράτος είναι η οικογένειά σου”.

Στις 3 Ιουλίου βρετανικό δικαστήριο του Λονδίνου καταδίκασε έξι μουσουλμάνους σε συνολική κάθειρξη 36 ετών για επίθεση εναντίον δύο έγχρωμων με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ, επειδή δεν ήσαν μουσουλμάνοι. Ο δικαστής IanDarling είπε: “Η επίθεση δεν είχε μόνο θρησκευτική πτυχή αλλά συνιστούσε αναμφισβήτητα ρατσιστική ενέργεια”.

Στις 4 Ιουλίου, Βρετανός τζιχαντιστής με το ψευδώνυμο Abu Osama δήλωσε στο Ράδιο 5 του BBC:

“Όποτε και αν επιστρέψω στη Βρετανία, θα είναι όταν το Χαλιφάτο, το Ισλαμικό Κράτος, έλθει για να κατακτήσει τη Βρετανία και θα έρθω για να υψώσω τη σημαία του Ισλάμ στη Downing Street, στο Παλάτι του Buckingham, στηνTower Bridge και το Big Ben."

Στις 6 Ιουλίου, ένας Βρετανός τζιχαντιστής με το ψευδώνυμο Abu Dugma al-Britani προειδοποίησε το Ισλαμικό Κράτος ότι θα καταλάβει τη Downing Street και να κάνει εκτελέσεις στην πλατεία Trafalgar. Χρησιμοποιώντας τοTwitter έγραψε: “Η Downing Street θα γίνει μουσουλμανική βάση. Η πλατεία Trafalgar θα γίνει τόπος δημόσιων εκτελέσεων. Ο στρατός του Ισλάμ έρχεται.”

Στις 8 Ιουλίου, ο Λόρδος Richard Scott, πρώην δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας κάλεσε τους Χριστιανούς να παντρεύονται με μουσουλμάνους για να αντιμετωπιστεί η Ισλαμοφοβία. Δήλωσε [τα εξής]:

“Ένας από τους γιους μου έγινε μουσουλμάνος και από τις δυο κόρες η μία έγινε μουσουλμάνα ενώ ο ίδιος έχω αποκτήσει 12 αγαπημένα αγγονάκια εφτά από τα οποία είναι μουσουλμανάκια.
Οι οικογενειακές σχέσεις από τότε που έγιναν αυτά είναι ευτυχείς σχέσεις τόσο στενές και καλές όσο ήσαν αυτές που θα ήθελε ο κάθε γονιός ή παππούς.

“Διερωτώμαι αν ένας τρόπος για την προώθηση της βελτίωσης μεταξύ των δύο θρησκευτικώς ομάδων θα ήταν και η ενθάρρυνση διαθρησκειακών γάμων”.

Στις 14 Ιουλίου ένας μουσουλμάνος υπάλληλος στο σουπερμάρκετ Tesco του Λονδίνου αρνήθηκε να πουλήσει χοιρινό και κρασί σε κάποιον μη-μουσουλμάνο πελάτη επειδή ήταν Ραμαζάνι. Ο υπάλληλος είπε στη Julie Cottle ότι δεν μπορούσε να αγγίξει τα προϊόντα επειδή θεωρούνται απαγορευμένα για το Ισλάμ και τη συμβούλευσε να χρησιμοποιήσει τα ταμεία self service. Όταν η Cottle παραπονέθηκε στην διευθυντή, εκείνος υποστήριξε το δικαίωμα του υπαλλήλου να αρνηθεί να την εξυπηρετήσει επειδή ήταν ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού και εκείνος νήστευε. ΗTesco αργότερα ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και είπε ότι “έχει κάνει συστάσεις” στον υπάλληλο.

Στις 18 Ιουλίου, μια κυβερνητική έκθεση που διέρρευσε στην εφημερίδα Guardian αποκάλυψε ότι μια ομάδα ισλαμιστών φονταμενταλιστών, οι περισσότεροι πακιστανικής καταγωγής, είχε διεισδύσει στη διεύθυνση τουλάχιστον δέκα σχολείων στο Birmingham, παραβαίνοντας ενίοτε το νόμο προκειμένου να εισαγάγουν τη μουσουλμανική θρησκεία και το διαχωρισμό των φύλων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν παρεμπόδισαν τις δραστηριότητές τους από το φόβο μήπως κατηγορηθούν για Ισλαμοφοβία ενώ εξανάγκασαν δασκάλους που απομάκρυναν από τη θέση τους να υπογράψουν ρήτρες φίμωσης αντί να χρησιμοποιήσουν τα παράπονά τους σοβαρά για να πάρουν πληροφορίες.
Στις 28 Ιουλίου, το συγκρότημα κινηματογράφων Star City στο Birmingham εμπόδισε μη-μουσουλμάνους να μπουν στο σινεμά επειδή δεν εόρταζαν τη μουσουλμανική εορτή Eid. Ένας μη-μουσουλμάνος έγραψε στο Facebook:

“Σε οικογενειακούς μου φίλους μόλις [τώρα] απαγορεύτηκε η είσοδος στον κινηματογράφο VUE επειδή δεν ήσαν μουσουλμάνοι. Είναι ντροπή που προκαλεί σοκ. Αν αυτό γινόταν από την άλλη πλευρά θα υπήρχε ξεσηκωμός. Μπορείτε να φανταστείτε να εμποδίζουν όλους τους μουσουλμάνους να πάνε στο Star City επειδή είναι Χριστούγεννα;”

Τον Αύγουστο, στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία [ONS] έδειξαν ότι το Mohammedήταν το δημοφιλέστερο όνομα που δόθηκε στα αγόρια που γεννήθηκαν στη Βρετανία το 2013. Παρόλο που η ONSισχυρίστηκε ότι το όνομα Oliver ήταν στην κορυφή με 6.949 αγόρια, στην πραγματικότητα ήταν το Mohammed με 7.445 αγόρια, όταν προσθέσουμε τις τρεις διαφορετικές ορθογραφίες του ονόματος (Muhammad: 3.499,Mohammed: 2.887 και Mohammad: 1.059).

Στις 21 Αυγούστου αποκαλύφθηκε ότι οι Βρετανοί μουσουλμάνοι που πολεμούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους είναι περισσότεροι από τους Βρετανούς στρατιώτες.

Στις 23 Αυγούστου, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του Canterbury, Λόρδος Carey, προειδοποίησε ότι το ριζοσπαστικό Ισλάμ είναι σε άνοδο και ότι “θέτει σε κίνδυνο τον τρόπο ζωής μας απειλώντας να υποσκάψει τις αξίες τις οποίες κερδίσαμε πικρά ανά τους αιώνας”. Κάλεσε τους Βρετανούς “να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη τους στις αξίες του δικού τους έθνους. Για πολύ καιρό υπήρξαμε αμήχανοι και ντρεπόμασταν για τη βρετανική μας ταυτότητα”. Και πρόσθεσε:

“Εναγκαλιζόμενοι την πολυπολιτισμικότητα και την ιδέα ότι κάθε πολιτισμός και πίστη είναι ίσης αξίας έχουμε προδώσει τις δικές μας παραδόσεις που καλωσόριζαν τους ξένους στις ακτές μας”

“Γεγονός είναι ότι για υπερβολικό καιρό το δόγμα της πολυπολιτισμικότητας έχει οδηγήσει σε μετανάστες που ιδρύουν εντελώς ξεχωριστές κοινότητες μέσα στις πόλεις μας. Αυτό οδήγησε σε δολοφονίες τιμής, σε γυναικείες περιτομές και στην εγκαθίδρυση του νόμου της Σαρία μέσα στους εσωτερικούς θύλακες των πόλεών μας σε ολόκληρο το ΗΒ”.

Στις 26 Αυγούστου o Alexis Jay, επικεφαλής μιας ανεξάρτητης έρευνας πάνω στην σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών στο Rotherham έδωσε στη δημοσιότητα μια τρομακτική έρευνα που έδειχνε ότι συμμορίες κυρίως μουσουλμάνων πακιστανικής καταγωγής είχαν ενοχλήσει, τρομοκρατήσει και κακοποιήσει περισσότερα από 1,400 κορίτσι, μερικά από τα οποία 11 ετών, στο Rotherham σε μια χρονική περίοδο 16 ετών από το 1997 έως το 2013.

Στις 31 Αυγούστου, η εφημερίδα Independent on Sunday δημοσίευσε ρεπορτάζ ότι επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων θα διεξάγει έρευνα για το εάν ο Tony Blair της κυβέρνησης των Εργατικών γνώριζε για το σκάνδαλο παιδικής κακοποίησης στο Rohterham από το 2001 αλλά αρνήθηκε να αναλάβει δράση επειδή η κυβέρνηση επιθυμούσε να κατευνάσει τις μουσουλμανικές κοινότητες.
Στις 30 Αυγούστου μια πρόχειρη δημοσκόπηση που έκανε η ζωντανή εκπομπή του BBC “Saturday Morning” έδειξε ότι το 95% των ερωτηθέντων είπε ότι η πολυπολιτισμικότητα στη Βρετανία έχει αποτύχει”.

Τον Σεπτέμβριο, νέα απογραφικά δεδομένα έδειξαν ότι ο αριθμός των μουσουλμανοπαίδων στο Birmingham είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των χριστιανόπουλων για πρώτη φορά [στην ιστορία]. Από τα 278.623 παιδιά, 97.099 καταγράφηκαν ως μουσουλμάνοι και 93.828 ως χριστιανοί. Υπήρξαν επίσης και 54.343 παιδιά που δεν ανήκουν σε καμία θρησκεία, κάτι που δείχνει και την αυξανόμενη τάση αθεϊσμού στη χώρα.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, ο αντιδήμαρχος του Λονδίνου Stephen Greenhalgh προειδοποίησε ότι στο Λονδίνο τα παιδιά κάτω από 10 ετών “εκπαιδεύονται για να γίνουν νεαροί τζιχαντιστές”, ανησυχητικό σημείο για την αύξηση της τρομοκρατικής απειλής στην πρωτεύουσα. Είπε:

“Είναι εξαιρετικά τρομακτικό όταν ακούς ότι κάποια από αυτά τα παιδιά ριζοσπαστικοποιούνται. Η απειλή ριζοσπαστικοποίησης νέων ανθρώπων είναι πραγματική και συνιστά ένα πρόβλημα που δεν θα το έχουμε μπροστά μας για λίγα χρόνια αλλά για την επόμενη γενιά”.

Στις 5 Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό ότι δίκτυα ριζοσπαστών ισλαμιστών στρατολογούν Βρετανούς τζιχαντιστές μέσω τζαμιών και κέντρων προσευχής. Στο παρελθόν οι περισσότεροι Βρετανοί τζιχαντιστές είχαν στρατολογηθεί μέσω ηλεκτρονικών δικτύων. Όμως ο συνδυασμός της λήψης αυστηρών μέτρων από την Τουρκία στα σύνορά της και η επικέντρωση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην παρακολούθηση των ηλεκτρονικών δικτύων έκανε την επιτόπου στρατολόγηση σημαντικότερη.

Στις 3 Σεπτεμβρίου, οκτώ μουσουλμάνοι κατηγορήθηκαν για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών κάτω των 16 ετών. Οι κατηγορίες έγινα έπειτα από μια σειρά επιδρομών της αστυνομίας στην Thames Valley με τη συμμετοχή 120 αστυνομικών. Στις 9 Σεπτεμβρίου, πέντε μουσουλμάνοι προσήχθησαν σε δίκη στο Sheffield με την κατηγορία τουtrafficking μιας 13χρονης κοπέλας για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Στις 10 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση ανακοίνωση ότι θα δίδονται ελεύθερα (και συμβατά με τη Σαρία) φοιτητικά δάνεια χωρίς τόκους σε μουσουλμάνους σπουδαστές σε μια προσπάθεια να φοιτήσουν περισσότεροι μουσουλμάνοι στο πανεπιστήμιο.

Τον Σεπτέμβριο αρνήθηκαν να δώσουν μαντιλάκια χεριών σε κάποιον πελάτη σε ένα κατάστημα KFC στο Leicesterκαθώς αυτό θα προσέβαλλε τους μουσουλμάνους. Ο Graham Noakes, 41 ετών, είπε ότι το προσωπικό της αλυσίδας φαστφούντ στο κατάστημα του πάρκου St George αρνήθηκε να του δώσει μαντιλάκια χεριών επειδή κάτι τέτοιο αντιτίθεται στην πολιτική του halal. Το προσωπικό το είπε αυτό γιατί τα μαντιλάκια εμποτίζονται μέσα σε ένα υγρό που περιέχει αλκοόλ, το οποίο απαγορεύεται στο Κοράνι.

Τον Οκτώβριο, ένας 75χρονος συνταξιούχος συνελήφθη για “ρατσισμό” όταν είπε “Δεν είμαι μουσουλμάνος” όταν του ζητήθηκε να βγάλει τα παπούτσια του κατά το έλεγχο στο αεροδρόμιο Stansted. Ο Paul Griffith κατηγορήθηκε γιατί προξένησε “ρατσιστική ή θρησκευτική εξοργιστική παρενόχληση, ανησυχία ή στενοχώρια”.

Τον Οκτώβριο, μια εταιρία ταξί στο Rochdale, μια πόλη που ταλανίστηκε από ένας σκάνδαλο παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης από συμμορίες μουσουλμάνων, άρχισε να προσφέρει στους πελάτες της “λευκούς” ή “ντόπιους” οδηγούς κατά παραγγελία. Η κίνηση έγινε μετά από τη φυλάκιση δύο οδηγών πακιστανικής καταγωγής οι οποίοι βίαζαν και εξωθούσαν στην πορνεία λευκές κοπέλες.

Στις 23 Οκτωβρίου το BBC ανέφερε ότι ένα μνημείο αφιερωμένο στον Lee Rigby, Βρετανό στρατιώτη που δολοφονήθηκε από δύο μουσουλμάνους προσήλυτους τον Μάιο του 2013, δεν θα φέρει το όνομά του. Το δημοτικό συμβούλιο του Greenwich είπε ότι θα τοποθετηθεί μία πλάκα στον κήπο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, απέναντι από το Woolwich Barracks όπου διέμενε ο Rigby αλλά το μνημείο θα είναι αφιερωμένο σε όλους τους πεσόντες στρατευμένους, άντρες και γυναίκες. O τοπικός βουλευτής Nick Raynsford είπε ότι το μνημείο του Rigby θα έλκυε “το ανεπιθύμητο ενδιαφέρον ισλαμιστών εξτρεμιστών”.

Στις 16 Οκτωβρίου, νέα έρευνα έδειξε ότι μόνο μέσα σε έξι μήνες, σχεδόν 2.000 γυναίκες και κορίτσια στην Αγγλία νοσηλεύτηκαν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αφού είχαν υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων [FMG]. Μόνο τον Σεπτέμβριο 467 γυναίκες ασθενείς στην Αγγλία διαγνώστηκαν ότι είχαν υποβληθεί σε FMG. Τα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν από το Κέντρο Πληροφόρησης για την Ιατρική Περίθαλψη και την Κοινωνική Πρόνοια [HSCIC] ήσαν τα πρώτα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται και περιέχουν αριθμούς για τις περιπτώσεις FMG σε νοσοκομεία της Αγγλίας.

Στις 30 Οκτωβρίου, μια νέα έρευνα έδειξε ότι η παιδική σεξουαλική εκμετάλλευση έχει γίνει “ο κοινωνικός κανόνας” σε πολλά μέρη της Μείζονος Περιοχής του Manchester. Η έρευνα “Πραγματικές Φωνές, Παιδική Σεξουαλική Εκμετάλλευση στην Μείζονα Περιοχή του Manchester” υπολόγισε ότι σχεδόν 650 παιδιά έχουν δηλωθεί εξαφανισμένα σε πόλεις σε ολόκληρη τη Μείζονα Περιοχή του Manchester το 2014, εκτέθηκαν στον κίνδυνο παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης ή σοβαρής βλάβης. Όμως παρά τις 13.000 περιπτώσεις παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης τα τελευταία έξι χρόνια, μόνο 1.000 άτομα περίπου καταδικάστηκαν. Η συντάκτης της έρευνας, η βουλευτής των Εργατικών Ann Coffey επέκρινε την αποτυχία να αντιμετωπιστεί το γεγονός ότι πολλές από τις συμμορίες των δρόμων αποτελούνται από μουσουλμάνους. Δήλωσε ότι θα ήταν “λάθος” να επικεντρωθούμε σε “Ασιατικές” συμμορίες που στοχεύουν έφηβες.

Στις 30 Οκτωβρίου, μια έρευνα του Populus έδειξε ότι ένας στους επτά Βρετανούς ενήλικες τρέφει “θερμά αισθήματα” προς το Ισλαμικό Κράτος. Ένας στους 10 Λονδρέζους και ένας στους 12 Σκοτσέζους βλέπουν με καλό μάτι το Ισλαμικό Κράτος αλλά η συμπάθεια προς την παραστρατιωτική ομάδα κορυφώνεται στις ηλικίες κάτω των 25 ετών.

Τον Νοέμβριο, η βρετανική αστυνομία εξουδετέρωσε ένα σχέδιο αποκεφαλισμού της Βασίλισσας Ελισάβετ στοCenotaph (ένας πολεμικό μνημείο που βρίσκεται στον Whitehall του Λονδίνου) την Ημέρα Μνήμης.

Στο Borough of Croydon του Λονδίνου, ένας ζευγάρι από το Αφγανιστάν απείλησε να σκοτώσει την κόρη του αν εκείνη απέρριπτε τον αναγκαστικό γάμο και να την αποκεφαλίσει αν ερχόταν σε επαφή με τις Αρχές για βοήθεια.

Στις 5 Νοεμβρίου, ο Bernard Hogan-Howe, Επιθεωρητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, είπε σε διεθνή διάσκεψη για την τρομοκρατία ότι οι αξιωματικοί του “παλεύουν να αντιμετωπίσουν” την ταχύτητα της μετανάστευσης επειδή πολλοί από όσους φθάνουν στη Βρετανία μιλούν διαφορετικές γλώσσες και έχουν διαφορετικές αντιλήψεις για την εξουσία.

Στις 16 Νοεμβρίου ανώτεροι αξιωματικοί της Scotland Yard συμβούλεψαν τους Βρετανούς αστυνομικούς να μην φορούν τη στολή τους από και προς την εργασία τους, εν μέσω ανησυχιών ότι εξτρεμιστές ισλαμιστές σχεδιάζουν να τους χτυπήσουν στο δρόμο.

Στις 10 Νοεμβρίου, οι Times ανέφεραν ότι Βρετανοί αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών έχουν προειδοποιήσει ανώτερους υπαλλήλους ότι η κλίμακα της τρομοκρατικής δραστηριότητας είναι τόσο πολύ μεγάλη ώστε μια επίθεση είναι “σχεδόν αναπόφευκτη” τους επόμενους μήνες.

Στις 26 Νοεμβρίου, η βρετανική κυβέρνηση αποκάλυψε ότι θα λάβει νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα το οποία, σε περίπτωση που εγκριθούν από το Κοινοβούλιο, θα κάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο μία από “τις ισχυρότερες δυνάμεις στον κόσμο” στην καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Στις 12 Νοεμβρίου, το BBC μετέδωσε ότι ο Βρετανός ισλαμιστής Abu Rumaysah παρέβη τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του μετά τη σύλληψή του με κατηγορίες τρομοκρατίας, και θεωρείται πως βρίσκεται στη Συρία, παρά την απαγόρευση εξόδου από το ΗΒ. Ο Rumaysah έφυγε από το Λονδίνο με λεωφορείο για το σύνδεσμό του στο Παρίσι μετά τον αδέξιο χειρισμό της αστυνομίας η οποία δεν κατάσχεσε το διαβατήριό του. Στις 2 Νοεμβρίου, οRumaysah μίλησε στον αέρα σε συνέντευξή του στην εκπομπή 60 λεπτά και δήλωσε:

“Τελικώς, θέλω να δω όλες της γυναίκες αυτής της χώρας [της Βρετανίας] να φοράνε μαντίλι στο κεφάλι. Θέλω να δω κομμένο το κεφάλι του κλέφτη. Θέλω να δω τη μοιχαλίδα να λιθοβολείται μέχρι θανάτου. Θέλω να δω τη Σαρία στην Ευρώπη. Και θέλω να την δω και στην Αμερική. Πιστεύω ότι οι περίπολοί μας [της Σαρία] συνιστούν το μέσο γι’ αυτό το σκοπό”.

Την 1η Νοεμβρίου, νέα έκθεση που δημοσίευσε η οργάνωση Sharia Watch UK παρουσίασε τις δραστηριότητες των ισλαμιστών ομιλητών στις πανεπιστημιουπόλεις των βρετανικών πανεπιστημίων. Η έκθεση -Μαθαίνοντας το Τζιχάντ- τεκμηριώνει τον τρόπο με τον οποίο οι ισλαμιστές κάνουν αντισημιτικά σχόλια, ειρωνεύονται τις δυτικές έννοιες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συνηγορούν υπέρ του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων των γυναικών και κάνουν έκκληση για σχέδια σκληρών τιμωριών με βάση τη Σαρία όπως λ.χ. ο λιθοβολισμός μέχρι θανάτου των μοιχαλίδων.

Στις 11 Νοεμβρίου, ο νέος μουσουλμάνος ιδιοκτήτης του πολυτελούς ξενοδοχείου Bermondsey Square έβγαλε αιφνιδιαστικά από το μπαρ και την κουζίνα του ξενοδοχείου το αλκοόλ και το αλκοόλ προκειμένου να λειτουργεί “σύμφωνα με το νόμο της Σαρία”. Το ξενοδοχείο (στο οποίο στοιχίζει 220 λίρες -340 ευρώ- η διανυκτέρευση) θεωρείται από τα πρώτα στο ΗΒ που εισάγουν αυστηρή μουσουλμανική πολιτική ωστόσο το προσωπικό λέει ότι οι αλλαγές έχουν προκαλέσει κατάρρευση της επιχείρησης με πολλές ακυρώσεις.

Επίσης, στις 11 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε ότι σε χιλιάδες μαθητές μουσουλμανικών σχολείων στο ΑνατολικόLancashire γινόταν ένα εμβόλιο βασισμένο σε γουρούνι ως τμήμα ενός καινούριου μείζονος προγράμματος κατά την γρίπης. Το νέο ρινικό σπρέι, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ζελατίνη που παράγεται από γουρούνια, αποτελεί μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος αλλά οι μουσουλμάνοι εκπρόσωποι παραπονέθηκαν ότι η απόφαση να μην προσφερθεί κάποιο εναλλακτικό [εμβόλιο] είναι “εξωφρενική” επειδή πιστεύουν ότι το σπρέι είναι “haram” ή αμαρτωλό. Η εταιρία Public Health England που είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Δεν υπάρχει κανένα κατάλληλο εναλλακτικό εμβόλιο για το Fluenz που βασίζεται στην πορκίνη”.

Στις 13 Νοεμβρίου, η αστυνομία του Manchester συνέλαβε 13 μέλη μιας συμμορίας που διακινεί ανθρώπους έπειτα από την καταγγελία μιας γυναίκας η οποία ταξίδεψε στην Αγγλία πριν πωληθεί για ένα ψεύτικο γάμο σύμφωνα με το νόμο της Σαρία. Η 20χρονη γυναίκα από τη Σλοβακία, που ήταν 25 εβδομάδων έγκυος, εξαπατήθηκε και πέταξε μέχρι το αεροδρόμιο του Luton τον Μάιο, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να συναντηθεί με την αδελφή της. Αφού συνάντησε έναν άντρα στο αεροδρόμιο που ισχυρίστηκε ότι ήταν φίλος της αδελφής της, την οδήγησε σε μια διεύθυνση στοOldham. Τότε ανακάλυψε ότι είχε πουληθεί σε ένα μουσουλμάνο που είχε πληρώσει στην συμμορία 15.000 λίρες (19.000 ευρώ ή 23.000 δολάρια) για να κάνει μαζί της ένα ψεύτικο γάμο. Η αστυνομία είπε ότι σκοπός του γάμου, που έγινε σύμφωνα με τη Σαρία στο Rachdale τον περασμένο Ιούλιο, ήταν να αυξηθούν οι πιθανότητες να αποφύγει την απέλαση από το ΗΒ.

Στις 10 Νοεμβρίου, το BBC ανακοίνωσε ότι η αστυνομία του Rotherham όχι μόνο αγνοούσε αλλά στην πραγματικότητα παρεμπόδιζε τις έρευνες για την κακοποίηση παιδιών, προφανώς επειδή οι δράστες ήσαν μουσουλμάνοι. Στις 19 Νοεμβρίου η εφημερίδα Birmingham Mail έγραψε ότι το δημοτικό συμβούλιο του Birmingham“έθαψε” μία πολιτικά μη-ορθή έκθεση που χρηματοδότησε η κυβέρνηση και η οποία αποκάλυπτε την σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών λευκών κοριτσιών από μουσουλμάνους. Η συντάκτης της έκθεσης, Jill Jesson, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η έκθεση δεν δημοσιεύτηκε ποτέ και ότι όλα τα αντίγραφα καταστράφηκαν. Η ίδια δήλωσε:

“Προσελήφθην γι΄ αυτή τη δουλειά επειδή νόμιζα ότι πίστευαν πως θα είμαι αντικειμενική” είπε. “Μου είπαν να αποκαλύψω αυτά που είδα. Αυτό έκανα αλλά δεν άρεσε σε πολλούς”.

“Κάθε φορά που ερχόταν στη δημοσιότητα κάποιο περιστατικό σεξουαλικής προαγωγής νεαρών κοριτσιών και η σχέση τους επίσης μεταξύ ιδιωτικών οδηγών, σκεφτόμουν “τους τα είχα πει από το 1991 αλλά εκείνοι δεν το παραδέχονταν”. Νομίζω ότι το πρόβλημα επιδεινώθηκε με τον καιρό”.

Στις 24 Νοεμβρίου ο Δικηγορικός Σύλλογος, απέσυρε τον αμφιλεγόμενο οδηγό προς δικηγόρους με το πώς να συντάσσουν διαθήκες και έγγραφα που αφορούν την τύχη της περιουσίας σύμφωνα με τη Σαρία, εν μέσω παραπόνων ότι ενθαρρύνονται οι διακρίσεις εναντίον γυναικών και μη-μουσουλμάνων. Οι οδηγίες παρείχαν συμβουλές για το πώς να γράφουν ισλαμικές διαθήκες με τέτοιο τρόπο ώστε να αναγνωρίζονται από τα δικαστήρια της Αγγλίας και της Ουαλίας. Όρισαν αρχές με τις οποίες οι γυναίκες αποκλείονταν από τη δυνατότητα απόκτησης ίσου μεριδίου από την κληρονομία ενώ οι άπιστοι αποκλείονται εντελώς.

cohen.gr
Τον Δεκέμβριο, ένας ραδιοφωνικός παρουσιαστής μιας διαδραστικής εκπομπής στο Ράδιο 4 του BBC, ο Robert Boltonέγραψε ένα άρθρο για τους Radio Times, ένα εβδομαδιαίο περιοδικό, στο οποίο προειδοποιούσε ότι οι δάσκαλοι στα βρετανικά σχολεία φοβούνται να διδάξουν τους μαθητές τους σχετικά με τον Χριστιανισμό μήπως προσβάλλουν τους μουσουλμάνους. Ο Bolton είπε αυτό δημιουργεί μια γενιά νεαρών Βρετανών που δεν γνωρίζουν την χριστιανική κουλτούρα και το ρόλο της Βρετανίας στην ιστορία. Παρέθεσε μια μελέτη που δείχνει ότι ένας στους τέσσερις Βρετανούς μαθητές δεν έχει ποτέ διαβάσει, δει ή ακούσει για την “Κιβωτό του Νώε”, ότι ένα αντίστοιχο ποσοστό δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτε για Χριστούγεννα, ότι το 43% δεν έχει ακούσει ποτέ για τη σταύρωση του Ιησού Χριστού και ότι το 53% δεν έχει ποτέ διαβάσει, δει ή ακούσει για τον Ιωσήφ και για το πολύχρωμο πανωφόρι του.

Στις 10 Δεκεμβρίου, νέα έκθεση μιας ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποκάλυψε την τρωτότητα του μουσουλμάνων γυναικών που ζουν σε “ισλαμικούς” γάμους στο ΗΒ. Η έκθεση “Ίσες και Ελεύθερες: Εμπειρίες 50 Γυναικών από το Γάμο Τους στη Βρετανία του Σήμερα” έδειξε ότι η διαδεδομένη πρακτική της πολυγαμίας έχει αφήσει τις μουσουλμάνες χωρίς δικαιώματα από το “διαζύγιο”, εντελώς εξαρτημένες από τους “συζύγους” τους για οικονομική στήριξη και συχνά ανίκανες να αφήσουν τους ψεύτικους “γάμους” τους από το φόβο του κοινωνικού εξοστρακισμού ή της μεταφοράς της “ντροπής” στην οικογένειά τους.

Στις 11 Δεκεμβρίου, στη Βουλή των Λόρδων έγιναν συζητήσεις για τον γυναικείο ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων [FGM] και “την επίδραση του νόμου της Σαρία στο Ηνωμένο Βασίλειο”. Ο Λόρδος Faulks, υπουργός Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Νομικής Πολιτικής παρέθεσε έρευνα που “αποκαλύπτει ότι περίπου 60.000 κορίτσια παίρνουν το ρίσκο του FGM στο ΗΒ. Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Βαρονέσα Cox είπε: “Η ίδρυση δικαστηρίων της Σαρία ή συμβουλίων σ’ αυτή τη χώρα έχει προωθήσει την εφαρμογή ρητρών φυλετικών διακρίσεων με τρόπους που δημιουργούν σοβαρή κατάσταση σε πολλές γυναίκες”. Διερωτήθηκε για ποιο λόγο “επετράπη η άνθιση της πολυγαμίας” στη Βρετανία όπου ακόμη και η διγαμία είναι παράνομη.

Τέλος, ο Δεκέμβριος γνώρισε την κυκλοφορία της απρόσωπης “Κούκλας Ντίνι” (ντίνι στα Αραβικά είναι “η πιστή”) η οποία είναι ντυμένη με το παραδοσιακό κάλυμμα κεφαλής χιτζάμπ αλλά δεν έχει ούτε μύτη ούτε στόμα ούτε μάτια προκειμένου να είναι σύμφωνη με τους ισλαμικούς κανονισμούς που αφορούν στην απεικόνιση των χαρακτηριστικών του προσώπου. Το παιχνίδι που πωλείται στην τιμή των 25 λιρών (40 δολαρίων) σχεδιάστηκε από μια πρώην δασκάλα σε ένα μουσουλμανικό σχολείο στο Lancashire. Η ίδια δήλωσε:

”Η ιδέα μού ήρθε όταν μίλησα με κάποιους γονείς που είχαν κάποιες ανησυχίες για τις κούκλες με χαρακτηριστικά προσώπου. Ορισμένοι δεν άφηναν την κούκλα στο δωμάτιο των παιδιών τη νύχτα επειδή δεν επιτρέπεται να υπάρχουν μάτια στο δωμάτιο. Υπάρχει ένας ισλαμικός κανονισμός που απαγορεύει την απεικόνιση οποιουδήποτε είδους χαρακτηριστικών του προσώπου και αυτός ο κανονισμός περιλαμβάνει εικόνες, γλυπτά και, σ’ αυτή την περίπτωση, κούκλες”.

Ο Soeren Kern είναι Επίκουρος στο Ινστιτούτο Gatestone Institute της Νέας Υόρκης. Είναι επίσης Επίκουρος με αντικείμενο της Ευρωπαϊκή Πολιτική στο Grupo de Estudios Estratégicos / Strategic Studies Group της Μαδρίτης. Βρείτε τον στο Facebook και στο Twitter.
http://www.gatestoneinstitute.org/4996/britain-islamization

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top