Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

-Έτοιμος να μεταβεί στην Άγκυρα δηλώνει ο Άντρος Κυπριανού, εφόσον προσκληθεί
-Οποιαδήποτε συμφωνία των Ε/κ για το φυσικό αέριο πριν από τη λύση, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα ίσα και θεμελιώδη δικαιώματα των Τ/κ, τονίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ
-«ΕΧΟΥΜΕ αναπτύξει φιλικές σχέσεις με τον Τσαβούσογλου», δήλωσε ο Ά. Κυπριανού 

Ενημέρωσης αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον επικεφαλής των Διευθύνσεων του Υπουργείου Εξωτερικών έτυχαν χθες οι Πρέσβεις της Δημοκρατίας, που υπηρετούν στο εξωτερικό. «Ο Πρόεδρος μάς ενημέρωσε για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού και συζητήσαμε επίσης και τρόπους προώθησης των οικονομικών και εμπορικών συμφερόντων της Κύπρου και προσέλκυσης επενδύσεων στην Κύπρο από το εξωτερικό», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Ζήνων.
Ο Κύπριος διπλωμάτης ενημέρωσε για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διεξήγαγε διαλογική συζήτηση με τους Πρέσβεις απαντώντας διάφορες ερωτήσεις, δίνοντάς τους κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο χειρισμού διαφόρων θεμάτων. «Έγινε μια γενική συζήτηση, οι κατευθύνσεις του ΠτΔ δίνονται μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, όμως αυτή η συνάντηση ήταν χρήσιμη με την έννοια ότι ακούστηκαν από πρώτο χέρι ποιες είναι οι προτεραιότητες του Προέδρου, πώς σκέπτεται σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό αλλά και σε ό,τι αφορά την προώθηση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων της Κύπρου με άλλες χώρες», σημείωσε ο κ. Ζήνων.

Ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ

Παράλληλα, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή τηλεόραση, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε χθες ότι μια συνολική λύση του Κυπριακού θα διευθετούσε επίσης τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των φυσικών πόρων του νησιού. Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Ταντσού Μπιλγίκ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της Δημοκρατίας της Κύπρου και του Ισραήλ για το θέμα των υδρογονανθράκων, είπε: «Οποιαδήποτε φόρμουλα επιτευχθεί πριν από τη λύση σχετικά με την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα ίσα και θεμελιώδη δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Έτοιμο το ΑΚΕΛ να μεταβεί στην Άγκυρα

Την πρόθεσή του να μεταβεί στην Τουρκία, εφόσον προσκληθεί, προκειμένου να μεταφέρει τις διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου στην Άγκυρα, εξέφρασε χθες ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου περί επιστολής που έστειλες στον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για να μεταβεί στην Τουρκία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι “δεν έχω πάρει τίποτα το συγκεκριμένο”, προσθέτοντας ότι “τον κ. Τσαβούσογλου τον γνωρίζω από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης”.
“Είχαμε αναπτύξει τότε μια φιλική σχέση. Σε μερικές περιπτώσεις μού είχε πει ότι θα μου απηύθυνε πρόσκληση για να μεταβώ στην Τουρκία. Μέχρι στιγμής δεν έχω στα χέρια μου κάτι το συγκεκριμένο”, πρόσθεσε ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, και επανέλαβε ότι η ανταπόκρισή του θα είναι θετική σε περίπτωση που έρθει μια τέτοια πρόσκληση. “Έχω πρόθεση να μεταβώ εκεί και να μεταφέρω βέβαια τις διαχρονικές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου”, κατέληξε.
Σημερινή

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top