Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Εάν το ερώτημα αφορούσε αποκλειστικά τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, η απάντηση θα ήταν απλή: «ναι». Χάνεται από τη ζωή των νέων πολύτιμος χρόνος χωρίς το ανάλογο αποτέλεσμα. Η Εθνική Φρουρά στήθηκε πριν από πενήντα τόσα χρόνια και εξακολουθεί να λειτουργεί με το ίδιο μοντέλο. Μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τη Δημόσια Υπηρεσία η οποία στηρίζει τη λειτουργία της στο πόσα τμήματα και υπαλλήλους έχει και όχι στο πόσα/ους έπρεπε να έχει. Κάπως έτσι είναι και η ΕΦ. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο.



Οφείλεται στην ανεπάρκεια των εκάστοτε κυβερνήσεων, στον μύθο που καλλιεργήθηκε ότι αποτελεί «ιερά τράπεζα» που δεν την αγγίζει κανείς διότι ισούται με «προδοσία» και στο ότι πολλοί στήνουν καριέρες με βάση τη σημερινή της δομή. Εάν για παράδειγμα σήμερα «χρειάζεται» να έχει έναν άλφα αριθμό ταγμάτων, αυτό ισούται με ανάλογο αριθμό διοικητών, υποδιοικητών, λογαχών και ούτω καθ' εξής. Το ίδιο ισχύει και προς τα άνω σε ό,τι αφορά στην ιεραρχία. Εξ ου και κάθε λίγο έχουμε πρόωρες ακριβοπληρωμένες αφυπηρετήσεις για να κενωθούν θέσεις και να προαχθούν άλλοι τόσοι, διότι, άκουσον-άκουσον, δεν μπορεί κάποιος να παραμένει στην ίδια θέση πέραν συγκεκριμένου αριθμού ετών! Και επειδή την «ιερά τράπεζα» δεν την αγγίζει κανείς, πολλοί, στη χάρη της, έβαλαν εκατομμύρια ευρώ στη δική τους τράπεζα.

Επομένως, ναι σε μείωση της θητείας. Και τα προβλήματα δεν είναι τόσα όσα νομίζουμε εμείς οι απλοί πολίτες. Φτάνει να προηγηθούν τομές κάθετες και οριζόντιες στη βάση ενός πλάνου που πραγματικά θα αλλάζει τα πράγματα και όχι να τα αντικαθιστά. Τους κληρωτούς με μόνιμους και τους «παλιούς» εξοπλισμούς με νέους που δεν βασίζονται σε ένα ρεαλιστικό σχεδιασμό αλλά σε έναν ευκαιριακό και, βεβαίως, αποδοτικό σε μεσάζοντες...
Πανίκος Χαραλάμπους
Φιλελεύθερος

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top