Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Την πρόσβαση στο ανώνυμο δίκτυο περιήγησης Tor μπλόκαρε πρόσφατα η κυβέρνηση της Τουρκίας, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας καταστολής των τρόπων με τους οποίους οι πολίτες μπορούν να παρακάμψουν τη λογοκρισία στο διαδίκτυο, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Η λήψη των δραστικών αυτών μέτρων ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, όταν δόθηκε η οδηγία στους παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ (ISP) να κόψουν τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) τα οποία οι άνθρωποι χρησιμοποιούν προκειμένου να αποκρύψουν ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται. Πολλοί είναι πλέον οι χρήστες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται στο Tor προκειμένου να αποφύγουν το μπλοκάρισμα.
Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή άλλαξε την πολιτική διαδικτυακής λογοκρισίας της Τουρκίας από «μέτρια» σε «σοβαρή».
Το Tor έχει ως στόχο να αποκρύπτει τους ιστότοπους που επισκέπτονται οι άνθρωποι χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση. Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, το σύστημα αυτό έχει γίνει δημοφιλές σε πολλές χώρες όπως η Κίνα και η Τουρκία, όπου οι κυβερνήσεις είναι γνωστό ότι παρακολουθούν τι κάνουν και τι γράφουν οι χρήστες στο διαδίκτυο.
Η οργάνωση Turkey Blocks, η οποία καταγράφει τη λογοκρισία στο Ίντερνετ της χώρας αυτής, αναφέρει ότι από την παρακολούθηση της κίνησης στο Tor προκύπτει πως το δίκτυο έχει αποκλειστεί ευρέως σε ολόκληρη την Τουρκία. Η οργάνωση ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση έπειτα από πληθώρα καταγγελιών από Τούρκους πολίτες που ανέφεραν ότι δεν είχαν πλέον πρόσβαση στο Tor.
Για τη συνέχεια Zougla

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top