Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

H αγγλόγλωσση Hurriyet Daily News σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τούρκος Υπουργός Ε.Ε. Εγκεμέν Μπαγίς, αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την ανάγκη επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Άγκυρα δεν θα μεταχειριστεί τους ελληνικής καταγωγής Τούρκους πολίτες της σε συνάρτηση με τη μεταχείριση που επιφυλάσσει η Αθήνα στους «Τούρκους» που ζουν στην Ελλάδα.



Η εφημερίδα, επισημαίνοντας την ανυπαρξία μουσουλμανικού νεκροταφείου και τεμένους στην Αθήνα, αναφέρει ότι ο κ. Μπαγίς τόνισε: «Είναι σημαντικό οι κυβερνήσεις των δύο χωρών να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε κινήσεις καλής θέλησης», προσθέτοντας ότι γνωρίζει την ανάγκη των ελληνικής καταγωγής Τούρκων πολιτών να εκπαιδεύσουν τον κλήρο τους και ότι έχουν ξεκινήσει ουσιαστικές ενέργειες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Ο κ. Μπαγίς ανέφερε επίσης ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε αντισυνταγματική ειδική υπόσχεση σε διεθνή οργανισμό, χώρα ή κοινότητα και πρόσθεσε: «Ωστόσο από την άλλη πλευρά αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας να βρεθεί λύση για τα ζητήματα των πολιτών μας, με φυσικό τρόπο στο πλαίσιο διεθνών και εθνικών νομικών ορίων. Πράγματι είναι πολύ σημαντικό να προσεγγίσει η Ελλάδα ταυτόχρονα και με την ίδια ευαισθησία τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη. Συνεπώς, κρατώντας διάπλατα ανοικτές τις πόρτες του διαλόγου, θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε ώστε όλοι να απολαμβάνουν τα δικαιώματα τους χωρίς προβλήματα».

Ο Μπαγίς υπογράμμισε πως έχουν την επίγνωση της ανάγκης που αισθάνονται οι περίπου 2.800 Ρωμιοί πολίτες που ζουν στην Τουρκία να γίνονται οι βαφτίσεις τους και οι κηδείες τους από θρησκευτικούς παράγοντες οι οποίοι κατέχουν θεολογικές γνώσεις και πρόσθεσε: «Ειδικότερα το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής που λειτουργούσε παλαιότερα στη Χάλκη συζητείται ουσιαστικά. Η κυβέρνησή μας, πιστεύοντας ότι ο σεβασμός στην ελεύθερη συνείδηση θα πρέπει να είναι μια παγκόσμια αξία, παρακολουθώντας και τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί εργασίες στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών, σύμφωνα με τις διεθνείς νόρμες για την κατάργηση των εμποδίων μπροστά στην ίση χρησιμοποίηση από όλους τους πολίτες μας της ελευθερίας θρησκείας και συνείδησης».
http://newsite.kathimerini.com.cy/

*Η Εκπληκτική φωτογραφία είναι απο το Ιστολόγιο http://national-pride.org/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top