Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

και με καθυστέρηση μίας ημέρας, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την αλλαγή του νόμου δημοσιοποίησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, οπότε αύριο Τρίτη αναμένεται να δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία η φωτογραφία του 31χρονου Αλβανού πιστολέρο, ο οποίος με πυροβόλο όπλο τύπου «Καλάσνικοφ» «γάζωσε» τα ξημερώματα του Σαββάτου νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας 15 άτομα συνολικά, σπέρνοντας τον πανικό και τον τρόμο.



Η Εισαγγελία Πειραιά από την Κυριακή το πρωί, ολοκλήρωσε όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία του δράστη από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ εκδόθηκε και το σχετικό ένταλμα σύλληψης.

Αναφορικά με το γεγονός ότι η φωτογραφία του δεν δημοσιοποιήθηκε άμεσα αλλά έχει διαρρεύσει σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι κακώς δημοσιοποιήθηκε από κάποια σάιτ.

Συγκεκριμένα, ειδική νομοθετική ρύθμιση που μπήκε το 2013 στον σχετικό νόμο 2472/97 περί προστασίας δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα διευκρινίζει ότι για να δημοσιοποιηθεί η φωτογραφία ενός ατόμου, ανεξαρτήτως των εγκλημάτων που έχει τελέσει, θα πρέπει πρώτα να εκδοθεί ειδική διάταξη, να επιδοθεί στην οικία διαμονής του και να περάσουν 48ωρες, καθώς ο ίδιος νόμος του δίνει το δικαίωμα για προσφυγή.

Επίσης ο ίδιος νόμος ορίζει ότι οι διατάξεις που είναι άμεσα εκτελεστέες, (σσ δηλαδή, άμεση δημοσιοποίηση φωτογραφίας ενός ατόμου) είναι αυτές που αφορούν μόνο εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης, η παράβαση του άρθρου 187. Για παράδειγμα, σε συγκεκριμένα περιστατικά που αφορούν υποθέσεις παιδεραστίας, η φωτογραφία του δράστη δημοσιοποιείται άμεσα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα μπορούσε να παρακαμφθεί ο νόμος.
Συνεχίζονται οι έρευνες
Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη. Η φωτογραφία του, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη αποσταλεί σε συνεργαζόμενες αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας, προκειμένου να εμποδιστεί τυχόν διαφυγή του.

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την πρώτη βαλλιστική έρευνα που έγινε στους κάλυκες του όπλου που χρησιμοποιήθηκε και συνέλεξαν άνδρες της Ασφάλειας από το σημείο της επίθεσης, φαίνεται ότι το συγκεκριμένο «καλάνσικοφ» που χρησιμοποιήθηκε είναι «καθαρό» και δεν έχει χρησιμοποιηθεί αλλού. Πηγές από την αστυνομία δεν αποκλείουν το συγκεκριμένο άτομο που φέρεται να έχει πάρει μέρος σε άλλα τρία ένοπλα αιματηρά περιστατικά στην Αθήνα- στο ένα εκ των οποίων έχασε τη ζωή του ένα άτομο- να έχει στην κατοχή του και άλλο πυροβόλο όπλο.
Κικίλιας: «Αδιανόητο το νομοθετικό πλαίσιο να διευκολύνει τον καταζητούμενο»
Την επαναφορά του Ν.2472/1997 σχετικά με τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων καταζητούμενων, είτε την τροποποίηση για εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπως για καταζητούμενους, που δεν ανευρίσκονται ή είναι αγνώστου διαμονής με στόχο τη διευκόλυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Αφορμή αποτέλεσε το πρόσφατο περιστατικό στην περιοχή του Πειραιά που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 11 ατόμων, από τα πυρά του ένοπλου δράστη και την απαγόρευση εκ του νόμου (4139/2013) δημοσιοποίησης της φωτογραφίας του.

news.macedonias

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top