Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Διευκολύνσεις προκειμένου να βγουν σε σύνταξη δίνονται σε «εγκλωβισμένους» οφειλέτες του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ, με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας που εκδόθηκε σε συνέχεια των πρόσφατων ρυθμίσεων Στρατούλη. Συγκεκριμένα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ανεξάρτητα απασχολούμενοι που έχουν θεμελιωμένο συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά αδυνατούν να πάρουν σύνταξη λόγω οφειλών, μπορούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου να ρυθμίσουν χρέη μέχρι και 50.000 ευρώ.



Μετά από αυτή την ημερομηνία θα μπορούν πλέον να ρυθμίζουν χρέη μέχρι και 25.000 ευρώ (ενώ το πλαφόν ήταν 20.000 στον ΟΑΕΕ και 15.000 στο ΕΤΑΑ) προκειμένου να έχουν δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν.

Όσοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι 30/9/2015 μπορούν να συμψηφίσουν το σύνολο ή μέρος της οφειλής τους (κεφάλαιο, πρόσθετα τέλη, τόκοι, επιβαρύνσεις, οφειλές από αναγνώριση χρόνων ασφάλισης) και μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ με τις αναδρομικά δικαιούμενες συντάξεις τουλάχιστον 18 μηνών. Τυχόν επιπλέον ποσό οφειλής, που υπερβαίνει δηλαδή τα 50.000 ευρώ, καταβάλλεται εφάπαξ εντός διμήνου από την γνωστοποίηση της οφειλής. Αν το ποσό της οφειλής δεν καλύπτεται από τις 18 αναδρομικές συντάξεις, το υπόλοιπο παρακρατείται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις -μέχρι και 60- από τις συντάξεις.

Στο 18μηνο οι ασφαλισμένοι μπορούν -αν θέλουν- να λαμβάνουν μηνιαίως 360 ευρώ, χωρίς να έχουν δικαίωμα σε προσωρινή σύνταξη, ενώ δικαιούνται παροχών ασθένειας, καταβάλλοντας εισφορά. Στην ειδική αυτή ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και ασφαλισμένοι των οποίων η αίτηση έχει απορριφθεί, ακόμη και ασφαλισμένοι που έχουν χάσει την δίμηνη προθεσμία για την εφάπαξ καταβολή της οφειλής, εφόσον υποβάλλουν νέα αίτηση μέχρι 30/9, χωρίς όμως να προβλέπεται αναδρομικότητα ως προς την ημερομηνία έναρξης της συνταξιοδότησης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top