Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

του Βασίλη Καπούλα

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Σ.ΛΑΒΡΟΦ
Ετοιμοι για την δεύτερη φάση των χερσαίων επιχειρήσεων εμφανίζονται οι Ρώσοι στρατιωτικοί ιθύνοντες και μάλιστα μέσα σε ένα περιβάλλον που ευνοεί απόλυτα των ρωσικές δυνάμεις: Τον χειμώνα. Και ο χειμώνας στην Συρία είναι ιδιαίτερα βαρύς...





Πέρα από τις προετοιμασίες και την σκληρή εκπαίδευση που έχουν ξεκινήσει χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες της Νότιας Διοίκησης του ρωσικού Στρατού, την προετοιμασία της κοινής γνώμης στην Ρωσία την ανέλαβε ο "πολύς" Σεργκέι Ιβανόδ, πρώην υπουργός Αμυνας και νυν προσωπάρχης του Κρεμλίνου: "Οι αεροπορικές επιδρομές κατά των ισλαμιστών δεν θα είναι επιτυχημένες χωρίς χερσαία επιχείρηση" είπε.

"Η χερσαία επιχείρηση εναντίον του ISIS και της Jabhat al-Nusra στη Συρία μπορεί να υλοποιηθεί απο κοινού του συριακού Στρατού με τους Κούρδους" τόνισε ο Σ.Ιβανόφ, αλλά συμπλήρωσε με νόημα: "Καλούμε όποιον επιθυμεί να συνταχθεί με τη νόμιμη συριακή κυβέρνηση και τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην καταδίωξη των τρομοκρατών".

Ο ρωσικός Στρατός ετοιμάζει περίπου 4 Ταξιαρχίες, σχεδόν 5.000 προσωπικό για να αναπτυχθεί στην περιοχή, εκτός από τους περίπου 3.000 προσωπικού που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά και πάλι ο αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός για τις ανάγκες χερσαίων επιχειρήσεων μεγάλης έκτασης κατά του ISIL. Υπολογίζεται ότι θα απαιτηθούν, μαζί με τον Συριακό Στρατό, τους Ιρανούς παραστρατιωτικούς και την Χεζμπολάχ, επιπλέον 30.000 άνδρες. Οι οποίοι δεν αποκλείεται να βρεθούν και από την "πηγή" του CSTO

Και συνέχισε ο Σ.Ιβανόφ:

"Ανεξάρτητα του αριθμού των αεροπορικών επιδρομών, χωρίς χερσαία επιχείρηση, τα αεροπορικά πλήγματα δεν θα είναι επιτυχημένα. Το είδαμε από την αρχή και σχεδιάσαμε τις δράσεις μας δεδομένου ότι τα πλήγματα μας θα ήταν σε συντονισμό τον συριακό Στρατό.

Είμαστε πρόθυμοι να εργαστούμε με οποιονδήποτε θέλει να αντιμετωπίσει τους τρομοκράτες που κόβουν κεφάλια ανθρώπων και βιάζουν γυναίκες. Η αεροπορική επιχείρηση της Ρωσίας στην Συρίας δεν είναι μια επιχείρηση "αντι-Σουνιτών ή "υπερ του Άσαντ" είναι "εναντίον της τρομοκρατίας".

"Η Ρωσία θα συνεργαστεί με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στη Συρία είπε ο Ιβάνοφ. Είναι αδύνατον να λυθεί η κρίση μόνο με στρατιωτικά μέσα.

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε γνωρίζοντας ότι τελικά θα υπάρξει πολιτική λύση για το θέμα της Συρίας, το θέμα δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με στρατιωτικά μέσα.

Στο πλαίσιο αυτό, Ρωσία και Ιορδανία συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα κέντρο στο Αμμάν το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τις δύο χώρες για να μοιράζονται οι πληροφορίες για τις αντι-τρομοκρατικές επιχειρήσεις" ανακοίνωσε παράλληλα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σ.Λαβρόφ και αυτό είναι είδηση: Η Ιορδανία ήταν το πιο πιστό μέλος της Δύσης στην περιοχή από την εποχή του "Μαύρου Σεπτέμβρη".

Τώρα συνάπτει συμμαχία με την Ρωσία. Πολλά έχουν αλλάξει τους τελευταίους μήνες στις ισορροπίες στην περιοχή.

"Η Ρωσία βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με Ιράν, Ιράκ, Συρία δια μέσου του κέντρου επιχειρήσεων που έχει συσταθεί στη Βαγδάτη" (το γνωστό 4+1 για το οποίο σας έχουμε ενημερώσει).

Ο Λαβρόφ είπε ότι η Ιορδανία μπορεί να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην εξεύρεση πολιτικής λύσης στο θέμα της Συρίας μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ της Δαμασκού και της αντιπολίτευσης.

"Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ του Βασιλιά Abdullah II και του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, οι δύο χώρες συμφώνησαν να συντονίσουν τις ενέργειες τους, συμπεριλαμβανομένου αποστολές στρατιωτικών αεροσκαφών στην επικράτεια της Συρίας" είπε ο Λαβρόφ. Ο ομόλογος του Nasser Judeh είπε ότι "το κέντρο θα λειτουργήσει ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο επικοινωνίας για τους στρατούς των δυο κρατών".

Τέλος ο Σ.Λαβρόφ είπε "Aπαιτούνται μεγάλης κλίμακας διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Συρίας και ολόκληρης της αντιπολίτευσης, εσωτερικής και εξωτερικής με ενεργή υποστήριξη από τα ξένα κράτη. Η Ρωσία δημιουργεί αυτές τις συνθήκες προσθέτωντας ότι η Ιορδανία θα διαδραματίσει έαν θετικό ρόλο στη διαδικασία".

http://www.defencenet.gr/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top