Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Αθήνα Ακόμη και για την εγκατάσταση κέντρου έγκαιρης προειδοποίησης σε περίπτωση τσουνάμι διαφωνούν η Ελλάδα και η Τουρκία στο Αιγαίο. Οι δύο χώρες φαίνεται ότι δεν μπορούν να συντονιστούν ώστε να συσταθεί ένα τέτοιο κέντρο στην περιοχή - μία ιδέα που ξεκίνησε έπειτα από το καταστροφικό τσουνάμι του 2004 που προκάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές σε σειρά χωρών.



Τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), καθώς και άλλα ευρωπαϊκά κράτη, συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο για να συζητήσουν τη δημιουργία των κέντρων έγκαιρης προειδοποίησης (early warning). Η οριστική απόφαση για το ζήτημα αυτό αναμένεται να ληφθεί τον προσεχή Οκτώβριο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, δύο είναι οι περιοχές που εμφανίζουν τις περισσότερες πιθανότητες να δεχθούν τσουνάμι στην Ευρώπη. Η μία είναι ο βορειοανατολικός Ατλαντικός Ωκεανός και η δεύτερη η Μεσόγειος και οι συνδεόμενες με αυτή θάλασσες (Μαύρη Θάλασσα, Θάλασσα του Μαρμαρά και Αιγαίο).

Η Ελλάδα και συγκεκριμένα το Αστεροσκοπείο Αθηνών εξεδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να αναλάβουν την κάλυψη της περιοχής της Μεσογείου. Η Τουρκία δεν έμεινε άπρακτη καθώς, όπως γράφει η «Σαμπάχ», κατέθεσε υποψηφιότητα το Αστεροσκοπείο του Καντιλί της Κωνσταντινούπολης.

Η ελληνική πλευρά επιμένει ότι το θέμα είναι καθαρά επιστημονικό. Επειδή όμως υπάρχει βεβαρυμένο παρελθόν με προσπάθειες από την Αγκυρα να εκμεταλλευθεί τέτοιου είδους πρωτοβουλίες ώστε να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία, το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί διακριτικά την υπόθεση. Η τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται πάντως ότι η Αθήνα επεχείρησε να επηρεάσει τη λήψη απόφασης με τον καθορισμό συγκεκριμένων κριτηρίων, αλλά έπειτα από την αντίδραση της Τουρκίας αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για τον Οκτώβριο του 2011.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/www.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top