Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

της Ελίνας Γαληνού
Μαθαίνοντας τα "περί εξυγίανσης" στον χώρο της ΕΡΤ και τις προσπάθειες "ανεξαρτοποίησης από το δημόσιο", έτσι όπως προβλήθηκαν διεξοδικά (και με αρκετές γενικολογίες) από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ίσως να μην εκπλαγήκαμε με αυτά που αποκαλύφθηκαν.

Πολλά είχαν ακουστεί για παράλογες αργομισθίες δημοσιογράφων, για υπέρογκες αμοιβές εργαζομένων, για περίεργα κονδύλια άγνωστης (ή αθέατης) σκοπιμότητας, τα οποία ωστόσο απομυζούσαν τον κρατικό κορβανά για τόσα χρόνια τώρα. Παρ΄όλες όμως τις κατά περιόδους ρυπές που εκτοξεύονταν δεξιά και αριστερά, αμφισβητώντας τη διαφάνεια στην κρατική τηλεόραση, μετά τον θόρυβο ακολουθούσε ως συνήθως η σιωπή. Και η κατάσταση διαιωνιζόταν συντηρώντας το πρόβλημα όπως συμβαίνει με τα όποια προβλήματα απορρέουν από το κράτος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μόσιαλου, που ασφαλώς θα πρέπει να συνάδουν και με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τον περιορισμό σπατάλης στο δημόσιο, η ΕΡΤ θα πρέπει να αλλάξει μορφή προκειμένου να ελαφρύνει το κράτος από τις πρόσθετες και ίσως άχρηστες δαπάνες. Λογικά, εκτός από τους "θιγόμενους" (αν υπάρχουν τέτοιοι..) και τους διάφορους κύκλους συμφερόντων που συνδέονταν μαζί τους, όλοι θα πρέπει να αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα μιας εξυγίανσης. Ποιός αμφισβητεί την ύπαρξη και άλλων ζημιογόνων επιχειρήσεων εκτός από την ΕΡΤ, που σπαταλούν τα χρήματα των φορολογουμένων σαν "μαύρη τρύπα"; Οι στομφώδεις διαβεβαιώσεις και αναλύσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ανέβασαν εύλογα τις προσδοκίες του κόσμου. Θα δούμε άραγε και πόσο σύντομα την υλοποίηση των συγχωνεύσεων των υπηρεσιών της ΕΡΤ και την κατάργηση όσων περισσεύουν και είναι παράλληλα ζημιογόνες; Και κατά πόσο η νέα μεταρρύθμιση θα εφαρμοστεί με τρόπο ωφέλιμο και εξυγιαντικό όσον αφορά την ενημέρωση του πολίτη; Ιδωμεν...

Ας ελπίσουμε όμως. Αν έπρεπε να φτάσουμε στο χείλος της χρεωκοπίας για να αντιληφθούν οι Αρχές μας τις υπέρογκες και παράλογες δαπάνες που κάλλιστα μπορούν να περιοριστούν, ας πούμε ότι ποτέ δεν είναι αργά. Ομως, τι θα γίνει με το περίφημο "ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ" το οποίο τόσα χρόνια τώρα, πληρώνουν οι φορολογούμενοι; Πολλές αμφιβολίες έχουν ακουστεί από καιρό για την αναγκαιότητα και χρησιμότητά του. Εφ΄όσον λοιπόν σκοπεύει η κυβέρνηση να προβεί σε νοικοκύρεμα της ΕΡΤ, λογικά θα πρέπει να περιοριστούν οι δαπάνες της. Αρα γιατί να μην καταργηθεί και η υποχρέωση πληρωμής του ανταποδοτικού τέλους της, που επιβαρύνει αρκετά πλέον τα ήδη επιβαρυμένα τιμολόγια της ΔΕΗ; Να ελαφρυνθούν από κάτι και οι φορολογούμενοι, που μονίμως το κράτος τους "νοικοκυρεύει", ενώ οι ίδιοι δεν μπορούν ποτέ να ελέγξουν πού πάνε οι φόροι που πληρώνουν και γιατί μονίμως, δεν επαρκούν....

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/09/blog-post_8152.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top