Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Φανούλα Αργυρού, Λονδίνο
Οι κ.κ. Πόλυς Πολυβίου και Αλέκος Μαρκίδης, αμφότεροι διζωνικότεροι των διζωνικών, διορίστηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας νομικοί σύμβουλοι, ο πρώτος ως νομικός σύμβουλος του διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς και ο δεύτερος ως συντονιστής της ομάδας που θα συμβουλεύει στα θέματα του κυπριακού. Συμπληρώνεται σιγά σιγά το καρέ των διζωνικών, ανανιστών πέριξ της επαναφοράς του απορριφθέντος Σχεδίου Ανάν.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2008 η «Σημερινή» αναφέρθηκε σε δηλώσεις του μ. Ρ. Ντενκτάς ο οποίος αναφερόμενος στο Σχέδιο Ανάν αποκάλυψε το μυστικό και έγραψε η τουρκοκυπριακή «Βολκάν»:



«Ο Κληρίδης εκμεταλλευόμενος την απουσία μου από το νησί, για ιατρικούς λόγους λόγω προβλημάτων με την καρδιά μου, ανέλαβε ένα αποφασιστικό ρόλο στην σύνταξη του Σχεδίου Ανάν και υποσχέθηκε σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ότι οι Ελληνοκύπριοι θα το υπερψήφιζαν».

Είναι γνωστό ότι ο κ. Αλέκος Μαρκίδης στενός συνεργάτης του μ. Γλ. Κληρίδη υπήρξε και θεωρείται παράλληλα με τον Γλ. Κληρίδη ως ένας από τους «αρχιτέκτονες» του απορριφθέντος Σχεδίου Ανάν των Βρετανών υπό την … εποπτεία του λόρδου Χάνευ. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως (λόρδος Χάνευ) παρευρέθηκε και κάθισε μεταξύ των «επισήμων» στην διάλεξη του Προέδρου Αναστασιάδη στο London School of Economics – κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψή του στην βρετανική πρωτεύουσα. Το ίδιο βράδυ που στον σύντομο, αλλά ουσιώδη χαιρετισμό του ο υφυπουργός Ευρώπης κ. Ντέβιντ Λίττινγτον, έκανε σίγουρο να υπενθυμίσει δημόσια στον πρόεδρο Αναστασιάδη, πόσο πλούσια και με ψηλές προδιαγραφές φιλοξενία και υποδοχή του επεφύλαξε το Φόρειν ΄Οφις. Για πρώτη φορά σε Κύπριο πρόεδρο από της ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας…

Κρίμα που αποδήμησε εις Κύριον ο Γλ. Κληρίδης αν και ήταν η επιθυμία του, παρά να μην περνούσε το Σχέδιό τους (Ανάν) το 2004. Ζεί όμως ο λόρδος Ντέιβιντ Χάνευ. Ο οποίος μας έταξε το 2004 ότι παρόλο ότι απορρίψαμε το εν λόγω σχέδιο του Φόρειν ΄Οφις, που τους πήρε αρκετά χρόνια να το τελειοποιήσουν με τη βοήθεια επώνυμων δικών μας ξεκινώντας με τόσα σχέδια, προσχέδια, χάρτες και υπολογισμούς από το 1975 οι άνθρωποι, θα μας το ξαναφέρνουν μέχρι να το δεχτούμε. Ωραία λοιπόν, τώρα που ξεκίνησε η επαναφορά του, πρέπει να τον διορίσει και εκείνον ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Συνταξιούχος είναι, άνεργος όντως, μπορεί να διοριστεί ως έμμισθος, μάλιστα με υψηλή εποπτικά καθήκοντα ως γενικός ειδικός σύμβουλος! Για να μην χρειαστεί να μας το… ξαναφέρουν, μπορεί μέχρι την επόμενη φορά να αποδημήσουν και άλλοι!
Πηγή: Αγορά-Διάλογος

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top