Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες πρέπει να υπάρχει ένα θετικό περιβάλλον το οποίο θα βοηθά και την διεξαγωγή ενός διαλόγου με προοπτική θετικής εξέλιξης, γι' αυτό και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρότεινε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, επισημαίναι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γενί Ντουζέν.

Αυτά τα μέτρα, επισημαίνει ερωτηθείς, δεν θα αντικαθιστούσαν τις συνομιλίες αλλά θα λειτουργούσαν υποστηρικτικά προς το διάλογο.
"Αντί ΜΟΕ, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX αμέσως πριν την έναρξη του τρίτου γύρου των συνομιλιών, που θα ήταν και ο πιο σημαντικός. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από την αναστολή της συμμετοχής μας στις συνομιλίες. Για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες δεν θα πρέπει να υπάρχει NAVTEX από την Τουρκία και η Άγκυρα να αποδείξει εμπράκτως ότι σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τι εννοούμε όταν μιλάμε για έμπρακτο σεβασμό κυριαρχικών δικαιωμάτων; Για παράδειγμα η Τουρκία δεν πρέπει να παρενοχλεί τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Τουρκία γνώριζε ότι δεν θα επανάρχιζαν οι συνομιλίες αν εξέδιδε δεύτερη NAVTEX, αλλά παρά ταύτα προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια. Αυτό ενοχλεί πολύ. Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν διεξάγονται συνομιλίες μέσα σε τέτοιο κλίμα. Δεν γίνεται να υπάρχουν απειλές και να διεξάγονται συνομιλίες".
Για εμάς, για τον Κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, είναι πολύ σημαντικό να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. "Είναι σημαντικό να μπορέσει να επιλυθεί το θέμα που έχει προκύψει. Πρέπει δηλαδή να υπάρχει ένα κατάλληλο περιβάλλον για να διεξάγονται συνομιλίες που θα ταυτόχρονα θα δημιουργεί και μια θετική προοπτική. Αυτό το οποίο μας κάνει να θυμώνουμε με την NAVTEX είναι ότι εκδόθηκε λίγες μέρες πριν την έναρξη των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Δηλαδή στο πιο κρίσιμο στάδιο. Τι είδους μήνυμα είναι αυτό; Μήπως το μήνυμα είναι ότι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις; Ουσιαστικά αυτό είναι που προκαλεί απογοήτευση και για αυτό θυμώνουμε με αυτούς που λένε ότι καλά έκανε η Τουρκία. Διότι η Τουρκία δεν επιδεικνύει βούληση για λύση".
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, κάλεσε επίσης τους Τουρκοκυπρίους να προβούν σε δημόσια δήλωση για το θέμα και να τονίσουν δεν θέλουν τη NAVTEX και το Barbaros, επισημαίνοντας ότι είναι προσβλητικό γι αυτούς το γεγονός ότι η Τουρκία λέει ότι το κάνει εξ'ονόματος τους.
Πηγή: Αλήθεια

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top