Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Λευκωσία: Σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, από την προσπάθεια του Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία, Τζον Κόνινγκ, μέσω ανάρτησης στην προσωπική του σελίδα στο Twitter, να διασυνδέσει την επίσκεψη του Προέδρου στη Ρωσική Ομοσπανδία με τη δολοφονία ενός εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης στη Μόσχα του Μπόρις Νεμτσόφ.

Χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά του κ. Κόνινγκ ως «άκρως αντιδιπλωματική», ο πρόεδρος Αναστασιάδης υπέδειξε πως όταν ένας πρέσβης, αντί να βοηθά στην βελτίωση των σχέσεων συμβάλλει συνεχώς στη δημιουργία ψυχρότητας δεν επιτελεί το καλύτερο ούτε για τη χώρα του, ούτε για τη χώρα στην οποία είναι διαπιστευμένος.

Σε συνέντευξή του σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ο Ν.Αναστασιάδης, δήλωσε ότι οι σχέσεις των χωρών διαμορφώνονται είτε από τις σχέσεις των ανωτάτων αξιωματούχων, είτε από τους διαπιστευμένους πρέσβεις.

Σχετικά τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, με την έκδοση ΝΟΤΑΜ με την οποία ουσιαστικά χωρίζει το Αιγαίο στα δύο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι πρέπει να απασχολήσουν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τα Ηνωμένα Έθνη.

«Δεν είναι δυνατόν, να ακολουθείται πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών και κάποιες παραβιάσεις να μένουν στο απυρόβλητο, ενώ άλλες να αντιμετωπίζονται με μεγεθυντικό φακό», τόνισε.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Τουρκία για προσπάθεια δημιουργίας νέων τετελεσμένων.

Προκλητικός και κυνικός ο Τζον Κόνινγκ Ο Αμερικανός πρέσβης άναψε φωτιές μέσω Twitter
Ο Αμερικανός πρέσβης άναψε φωτιές μέσω Twitter
Γράφει: Ανδρέας Πιμπίσιης
Λευκωσία: Ξεπέρασε κατά πολύ τα διπλωματικά θέσμια ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, Τζον Κόνινγκ, ο οποίος με προκλητικό και συνάμα κυνικό τρόπο σχολίασε την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα, διασυνδέοντάς τη ούτε λίγο ούτε πολύ με τη δολοφονία του Ρώσου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρέσβης ζητούσε να μάθει από τους πολίτες τι σκέφτονται για την εβδομάδα που πέρασε στη Ρωσία με «την επίσκεψη Αναστασιάδη και τη δολοφονία του Νεμτσόφ». Η ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διάλογο μεταξύ του κ. Κόνινγκ και δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών και πολιτών. Ο δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος Ανδρέας Χατζηκύριακος διερωτήθηκε για τη διασύνδεση της επίσκεψης Αναστασιάδη και τη δολοφονία του Ρώσου πολιτικού σημειώνοντας: «Εξαιρετικά αντιδιπλωματικό από μέρους σας και μάλλον προσωπικό». Για να απαντήσει κυνικά ο Αμερικανός πρέσβης: «Λοιπόν τι σκέφτεσαι; Δεν σου άρεσε η ερώτηση. Καμιά έκπληξη».

Στον διάλογο ο Τζον Κόνινγκ έγραψε ακόμα πως δεν υποστηρίζει ότι διασυνδέεται ο Αναστασιάδης με τη δολοφονία, αλλά μπορεί να διασυνδέεται ο [Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ] Πούτιν. Παρέμβαση και από τον Ελλαδίτη δημοσιογράφο Νίκο Μελέτη, ο οποίος τον ρώτησε εάν είναι προσωπικό το σχόλιο ή εάν η τοποθέτησή του έγινε υπό την ιδιότητά του ως Αμερικανού πρέσβη.

Ο ακαδημαϊκός Σταύρος Ζένιος είπε πως στον ίδιο δεν αρέσει η προσάρτηση της Κριμαίας όπως δεν του αρέσει η εισβολή στην Κύπρο και ότι δεν του αρέσει «η δολοφονία του Νεμτσόφ, ούτε και η δολοφονία του Τζον Κένεντι».

Καταιγισμός μηνυμάτων ακολούθησε την ανάρτηση του Αμερικανού πρέσβη, με τον Τζον Κόνινγκ να επανέρχεται για να πει πως απλώς ήθελε να ακούσει τις απόψεις του κόσμου. Αλλά συνέχισε να προκαλεί γράφοντας κυνικά πως «η εβδομάδα ήταν μεγάλη για Κύπρο και Ρωσία και τελείωσε με τη δολοφονία του Νεμτσόφ».

Πηγή: philenews

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top