Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Σχόλιο:Πιθανόν το μεταναστευτικό να αποτελέσει μία πρόφαση για μία επάνοδο κάποιων Ευρωπαϊκών κρατών στην Βόρειο Αφρική με στρατιωτικά μέσα...Οι συνήθειες της αποικιοκρατίας δεν μπορούν να φύγουν εύκολα...
«ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ» ΖΗΤΑ Ο ΟΛΑΝΤ

Η Βρετανία πρότεινε σήμερα να διαθέσει πολεμικά πλοία και ελικόπτερα για να βοηθήσει τους Ευρωπαίους να συγκρατήσουν τη ροή των μεταναστών που προσπαθούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

"Όπως πάντα, η Βρετανία θα παράσχει τη βοήθειά της", τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατά την άφιξή του στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, με αφορμή το νέο, πολύνεκρο ναυάγιο που σημειώθηκε την Κυριακή στη Μεσόγειο και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 800 ανθρώπους.

"Σήμερα θα προσφέρω το HMS Bulwark", ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία του βρετανικού ναυτικού, "τρία ελικόπτερα και άλλα δύο περιπολικά σκάφη", πρόσθεσε. Αυτό όμως "συνεπάγεται ότι οι άνθρωποι τους οποίους θα περισυλλέξουμε ή με τους οποίους θα ασχοληθούμε, θα μεταφερθούν στην κοντινότερη ασφαλή χώρα, πιθανότατα στην Ιταλία και ότι δεν θα μπορούν να ζητήσουν αμέσως άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο", διευκρίνισε ο Κάμερον.

Την Τετάρτη το Βέλγιο δήλωσε έτοιμο να συμβάλει εντάσσοντας το πλοίο διοίκησης και επιμελητειακής υποστήριξης στην επιχείρηση "Τρίτων" ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να σταλεί και άλλου είδους βοήθεια.
Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι η χώρα του θα συμβάλει, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέσα που θα διαθέσει. Πρέπει "να ενισχύσουμε την παρουσία της Ευρώπης στη θάλασσα αλλά και στην επιτήρηση", σημείωσε, προσθέτοντας: "Αναμένεται να ληφθεί μια απόφαση για σημαντική ενίσχυση των μέσων και σε κάθε περίπτωση (...) η Γαλλία θα συμβάλει".

Ο πρόεδρος Ολάντ εκτίμησε ωστόσο ότι για να μπει ένα τέλος στο δράμα των μεταναστών θα έπρεπε κυρίως "να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος" στη Λιβύη, μια δήλωση που στρέφεται εναντίον του προκατόχου του, του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί. "Εάν ο κόσμος παραμείνει αδιάφορος σε όσα συμβαίνουν στη Λιβύη, τότε, ακόμη και αν στείλουμε περισσότερα μέσα, αν εντείνουμε την παρακολούθηση, την παρουσία μας στη θάλασσα, τη συνεργασία μας, τον αγώνα μας εναντίον των τρομοκρατών, θα υπάρχει πάντα αυτή η φρικτή αιτία, δηλαδή το γεγονός ότι η χώρα αυτή δεν κυβερνάται πλέον, έχει βυθιστεί στο χάος", συνέχισε.

"Το θέμα είναι να μάθουμε πώς γίνεται, μετά από μια επέμβαση πριν από περίπου τρεισήμισι χρόνια, να μην υπήρξε καμία σκέψη για το τι θα έπρεπε να γίνει στη συνέχεια", κατέληξε ο Ολάντ.
Ο Νικολά Σαρκοζί είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο, μαζί με τον Ντέιβιντ Κάμερον, στη διεθνή επέμβαση στη Λιβύη, το 2011, που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Φρανσουά Ολάντ κατηγορεί τον προκάτοχό του για τα "λάθη" που, όπως υποστηρίζει, έγιναν στην περίπτωση της Λιβύης.
Ημερησία

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top