Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

REUTERS/THOMAS PETER
Η Ουκρανία και οι χώρες της Δύσης κατηγορούν τη Μόσχα ότι εξοπλίζει τους αποσχιστές και ότι έχει αναπτύξει τακτικές δυνάμεις της για να τους ενισχύει, κατηγορία που η Μόσχα απορρίπτει κατηγορηματικά (Φωτ. αρχείου).
H Ρωσία δεν έχει τα μέσα για να εμποδίσει την αναχώρηση Ρώσων εθελοντών πολεμιστών στην ανατολική Ουκρανία,δήλωσε ο γραμματέας του ρωσικού Συμβούλιου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kommersant.


«Δεν τους ενθαρρύνουμε (να πάνε να πολεμήσουν στην Ουκρανία), ούτε τους τιμάμε γι αυτό. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι είναι αδύνατο να τους εμποδίσουμε», δήλωσε ο κ. Πατρούσεφ, ο οποίος ηγείτο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών (FSB) από το 1999 έως το 2008.
«Υπάρχουν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες στη Ρωσία. Διηγούνται τις ωμότητες, τις μάχες και το συναίσθημα προτρέπει τους άλλους να φύγουν για να πολεμήσουν στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν.
Από τον Απρίλιο του 2014 που ξέσπασε η σύγκρουση μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των φιλορώσων αποσχιστών, περισσότεροι από 6.400 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στην ανατολική Ουκρανία.
Η Ουκρανία και οι χώρες της Δύσης κατηγορούν τη Μόσχα ότι εξοπλίζει τους αποσχιστές και ότι έχει αναπτύξει τακτικές δυνάμεις της για να τους ενισχύει, κατηγορία που η Μόσχα απορρίπτει κατηγορηματικά. Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται στην Ουκρανία είναι εθελοντές ή άνδρες που δεν υπηρετούν πλέον στον ρωσικό στρατό. Από την πλευρά του, το Κίεβο έχει ζητήσει επανειλημμένα από τις ρωσικές αρχές να κλείσουν τα σύνορά τους με την ανατολική Ουκρανία για να εμποδίσουν όπλα και πολεμοφόδια να περνούν στο ουκρανικό έδαφος.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top