Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Η Κυπριακή Δημοκρατία τιμά σήμερα την επέτειο της ίδρυσής της. Με την απόσταση του χρόνου και με περισσότερες εμπειρίες, το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται, 56 χρόνια μετά την ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας, είναι πως η κρατική οντότητα και κυριαρχία είναι αυτή που κράτησε τη χώρα στη ζωή. Η Κυπριακή Δημοκρατία άντεξε, κυρίως από το 1974 και εντεύθεν, όλες τις επιθέσεις υπονόμευσης του κράτους και της κυριαρχίας της. Επιθέσεις, που αποσκοπούσαν πρωτίστως να καταστήσουν την Κύπρο όμηρο και υποχείριο των ευρύτερων σχεδιασμών της Τουρκίας αλλά και συμμάχων της. Με την απόσταση του χρόνου, με τα βιώματα, αυτό που εξάγεται όχι μόνο ως συμπέρασμα αλλά ως πολιτικό μήνυμα, είναι πως η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί το μεγαλύτερο και ισχυρότερο όπλο που διαθέτουμε στον αγώνα για την Απελευθέρωση. Παραμένει το οχυρό και η ασπίδα, η οποία κράτησε εν ζωή τον λαό από τις συνεχείς επιθέσεις που δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται. Είναι το όχημα που μας οδήγησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και αυτό που μας προσφέρει διεθνή βήματα προώθησης του εθνικού μας προβλήματος.



Πρέπει, παράλληλα όμως, να αγγίξουμε και μια άλλη διάσταση που αφορά στο κράτος. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει περάσει μόνο δυσκολίες και προβλήματα ως απόρροια της κατοχής και των επιπτώσεών της. Έχει περάσει και εσωτερικά προβλήματα, όπως και οικονομικά. Ακόμη και σήμερα η χώρα δεν έχει ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία βίωσε μετά τις ισοπεδωτικές αποφάσεις των δανειστών της. Σιγά-σιγά, με θυσίες και πολλές προσπάθειες προσπαθεί η κυπριακή κοινωνία να ξεπεράσει τα προβλήματα και η Κύπρος να βρεθεί ξανά σε πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης. Άλλωστε η χώρα είναι συνηθισμένη στα δύσκολα. Το 1974 αναστηλώθηκε μέσα από τα ερείπια της και προχώρησε.

Σήμερα, 56η επέτειος της κυπριακής Ανεξαρτησίας, το μήνυμα θα πρέπει να είναι σαφές και έχει πολλούς αποδέκτες: Δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού με διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η λύση που θα προκύψει θα πρέπει να έχει ως βασικό άξονα και θα στηρίζεται στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ομαλή και ξεκάθαρη μετεξέλιξή της και όχι διάλυσή της. Διαφορετικά, οποιαδήποτε συμφωνία καταργεί ή υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, θα συνιστά αυτοχειρία.
Η Θέση του "Φιλελεύθερου"

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top