Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Ο δολοφόνος μας πέθανε, αλλά οι μέντορες του ζουν ακόμα ελεύθεροι,  ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ;
Οι Κούρδισσες επαναστάτριες Sakine Cansız, Fidan Doğan και Leyla Şaylemez, που δολοφονήθηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα στις 9 Ιανουαρίου 2013, τιμήθηκαν μπροστά από το Γραφείο Πληροφοριών για το Κουρδιστάν όπου είχαν δολοφονηθεί.


ΠΑΡΙΣΙ - ANF
Κούρδοι και τα πολιτικά τους φίλους συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κέντρο της Δημοκρατικής Κοινωνίας του Παρισιού στις 11:00 το πρωί (9.1.2017) και ξεκίνησαν μια πορεία προς το Γραφείο Πληροφοριών για το Κουρδιστάν, όπου δολοφονήθηκαν στις 9 Ιανουαρίου του 2013 το ιδρυτικό μέλος του PKK (Εργατικόυ Κόμματος του Κουρδιστάν) Sakine Cansız, η εκπρόσωπος στο Παρίσι του ΚΝΚ (Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν) Fidan Doğan και το μέλος του Κουρδικό Κινήματος Νεολαίας Leyla Şaylemez. 

Οι διαδηλωτές κράτησαν ένα λεπτό σιγής μπροστά από το Γραφείο Πληροφοριών του Κουρδιστάν στη Gare du Nord, όπου η Zozan Serhat, για λογαριασμό του Κινήματος των Κουρδισσών Γυναικών στο Παρίσι, η Esra Ντεμίρ εξ ονόματος της Ένωσης των Σοσιαλιστριών Γυναικών και του Δημοκρατικού Κουρδικού Συμβουλίου της Γαλλίας (CDK-F) και η συν-πρόεδρος Cemile Renkliçay, πραγματοποίησαν ομιλίες. 

Οι ομιλήτριες δήλωσαν: «Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία και οι ιμπεριαλιστικές σκοτεινές δυνάμεις βρίσκονται πίσω από τους δολοφόνους του Παρισιού. Εμείς θα επιμείνουμε περισσότερο από ποτέ για την αποκάλυψη της αλήθειας σχετικά με την υπόθεση αυτή, και θα ήμαστε σε αγρυπνία εδώ κάθε Τετάρτη ».

Η Αντιδήμαρχος του Παρισιού: Θα ονομάσουμε έναν δρόμο και μια πλατεία με τα ονόματα τους

Μιλώντας κατά τη διάρκεια του εορτασμού, η Αντιδήμαρχος του Παρισιού Helene Bidard δήλωσε το εξής: «θα συνεχίσουμε να σταθούμε μαζί σας μέχρι να ριχτεί άπλετο φως σχετικά με τους δολοφόνους. Ως Δήμος του Παρισιού, συνεχίζουμε  να εργαζόμαστε σ’ ένα σχέδιο για να ονομάσουμε έναν δρόμο και μια πλατεία μετά την δολοφονία των τριών Κουρδισσών γυναικών εδώ. Ο Δήμος του Παρισιού έχει πάντα τις πόρτες του ανοιχτές για σας ». 

Ομιλώντας για λογαριασμό της Αλληλεγγύης των Γυναικών, η πρόεδρος της MRAPRenée Le Mignot και εκπρόσωπος της Γυναικείας Αλληλεγγύης του Κομπάνι,  τόνισε ότι το γαλλικό κράτος είναι υπεύθυνο να ριχτεί φως σε αυτή την τριπλή δολοφονία, λέγοντας: « Η Sakine Cansız είναι το σύμβολο του αγώνα των Κουρδισσών γυναικών.  Οι Κούρδισσες γυναίκες διεξάγουν έναν αγώνα που θα μας δίνει το παράδειγμα από κάθε άποψη ».

Μιλώντας μετά, ο πατέρας της Leyla Şaylemez, Cumali Şaylemez, είπε: « Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς τις γυναίκες και τους Κούρδους που διαδηλώνουν σε όλη την Ευρώπη από την πρώτη ημέρα αυτής της σφαγής. Εμείς ποτέ δεν θα εγκαταλείψουμε αυτή την υπόθεση, όσο ζούμε ».


Μετάφραση στα ελληνικά από Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, Αθήνα, 10.1.2017

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top