Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου με μουσικές εκδηλώσεις και έκθεση ζωγραφικής. 
Φέτος συμπληρώνονται 23 χρόνια από την ημέρα που το Ουζμπεκιστάν απέκτησε την ανεξαρτησία του. Δυο χρόνια μετά το πρώτο Φεστιβάλ-αφιέρωμα στην χώρα που οι Έλληνες την έχουν ακούσει σίγουρα εξαιτίας της Τασκένδης και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι Ουζμπέκοι επιχειρούν μια νέα… απόβαση στην Αθήνα!
Το δεύτερο Φεστιβάλ του Ουζμπεκιστάν θα διαρκέσει από τις 17 έως τις 20 Σεπτεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της χώρας στην Αθήνα και του Δήμου Αθηναίων. «Ο σκοπός των εκδηλώσεων μας είναι να φέρουμε σε επαφή  το ελληνικό κοινό  με τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα του μακρινού Ουζμπεκιστάν με την πρωτεύουσα του Τασκένδη και άλλες αρχαίες πόλεις Σαμαρκάνδη, Μπουχάρα όπου έφτασε ο δικός μας Μέγας Αλέξανδρος και παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Ρωξάνη από την Βακτρία», λέει ο πρόεδρος της ομάδας XL Group Ξενοφών Λαμπράκης. 
Το πρόγραμμα
 
Την Τετάρτη στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Θησείο θα εγκαινιαστεί η έκθεση έξι ζωγράφων από την Τασκένδη οι οποίοι είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι με πολλαπλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τους Γιάννη Κάδρα, Ιβάν Κυριακίδη, Κώστα Μπανάση, Βασιλική Σαργολόγου, Αλέξη Σιαμάνη και Δημήτρη Σιδερά. 
Την Πέμπτη στις 20:00 στο θέατρο Τριανόν στην πλατεία Βικτωρίας θα πραγματοποιηθεί συναυλία κλασικής και φολκλορικής μουσικής. Θα συμμετέχει το ουζμπέκικο συγκρότημα BAKHOR αλλά και τρία παιδιά-θαύματα βιρτουόζοι του πιάνου, του βιολιού και του prima rubab (εθνικό έγχορδο όργανο του Ουζμπεκιστάν).
Το Σάββατο στις 21:00 στο εστιατόριο «Μαγεμένος Αυλός» στην πλατεία Προσκόπων διοργανώνεται μουσική βραδιά με καλλιτέχνες από το Ουζμπεκιστάν. Πρόκειται για την μόνη εκδήλωση του Φεστιβάλ στην οποία η είσοδος δεν είναι δωρεάν. 
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr (στις φωτογραφίες: έργα των ζωγράφων από την Τασκένδη)

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top